ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 19 листопада 2011 р.

19.11.2011р. Б. / Боже милосердя і роль Пресвятої Богородиці в християнському житті. Папа Бенедикт ХVІ в катедральному храмі міста Котону (Бенін)

Перший день Апостольської подорожі Святішого Отця Бенедикта ХVІ до Беніну (18 листопада 2011) завершився зустріччю з вірними в катедральному соборі.

Прямуючи до катедрального храму Матері Божої Милосердя, спорудженого 1901 року, панорамний «папамобіль» зробив великий круг вулицями міста Котону, проїжджаючи біля осідку Єпископської Конференції Беніну, мостами, які сполучають озеро Нукуе з Атлантичним океаном, обидвома узбережжями, таким чином даючи можливість якнайбільшій кількості людей побачити і привітати Святішого Отця. І, незважаючи на різницю у віросповіданні та на велику спеку, мешканці міста з великим ентузіазмом вітали Бенедикта ХVІ. Бенінці сприймають візит Вселенського Архиєрея, як благословення для всієї Африки.

У бічних каплицях катедрального собору знаходяться гробниці двох попередніх архиєпископів Котону, Хрістофа Адіму та Ісідоре де-Соуза, і віддавши шану Євхаристійному Ісусові, Бенедикт ХVІ помолився біля поховань цих великих церковних провідників країни.


Звернення Святішого Отця до вірних, зібраних у катедральному храмі, було виключно душпастирського характеру. Посилаючись на назву храму – Матері Божої Милосердя – Папа говорив про Боже милосердя та роль Пресвятої Богородиці в християнському житті. Він наголосив, що Боже милосердя виявляється не тільки у відпущенні наших гріхів, але також і у тому, що Господь, наш небесний Отець, іноді не без болю, смутку і страху з нашого боку, наново веде нас шляхом правди і світла, бо не хоче, щоб ми були втрачені. «Цей подвійний вияв божественного милосердя, – мовив Святіший Отець, – вказує наскільки Господь вірний завітові, заключеному з кожним християнином у Хрищенні.

Папа підкреслив особливу роль Пресвятої Богородиці у виявленні Божого милосердя до людей. Завдяки участі у посланництві Свого Сина Ісуса Христа, Вона є Матір’ю Милосердя, отримавши привілей поспішати нам з допомогою завжди і всюди.
Своє слово Бенедикт ХVІ закінчив молитвою до Пресвятої Богородиці, Матері Милосердя, Цариці Надії, Миру, Справедливості, благаючи у Божої Матері, покровительки Африки, одужання для хворих, утішення для пригнічених, прощення для грішників. «Вставляйся за Африкою у Свого Божого Сина та виєднай для всього людства спасення і мир! Амінь!» – цими словами Святіший Отець Бенедикт ХVІ закінчив свою першу зустріч з вірними Беніну в катедральному храмі міста Котону.

Джерела: Радіо Ватикан


Мандрівники Христа Царя

19.11.2011р. Б. / Українські Церкви заснували Благодійний фонд «Християнська освіта»

17 листопада за ініціативи Громадської ради з питань співпраці з Церквами і релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України засновано Благодійний фонд «Християнська освіта», повідомляє Інститут релігійної свободи.

Президентом Фонду обрано народного депутата, члена Колегії ХДС Володимира Марущенка, який з 2008 року очолює Громадську раду при Міністерстві.

Головою Опікунської ради став відповідальний за зовнішні зв’язки Римсько-Католицької Церкви в Україні єпископ Маркіян Трофим’як.

“Ідея створення цього Фонду виникла ще рік тому. Його головна мета – поширення в українському суспільстві християнської освіти та виховання, зокрема, викладання у школах християнської етики. Навколо цього завдання об’єдналися представники церков, які стали засновниками фонду”, – повідомив Володимир Марущенко.

Засновниками фонду «Християнська освіта» виступила Українська Православна Церква (в єдності з Московським патріархатом), Українська православна церква Київського патріархату, Українська греко-католицька церква, Римсько-католицька церква в Україні, Всеукраїнський Союз Церков євангельських християн-баптистів, Всеукраїнський Союз Церков християн віри євангельської – п’ятидесятників, Українська Християнська Євангельської Церква.

“Фонд надаватиме допомогу в реалізації науково-освітніх та виховних програм, що ґрунтуються на християнських цінностях та моралі, підтримку вченим, вчителям, студентам та учням”, – зазначив член Правління фонду Юрій Решетніков.

Учасники установчого засідання затвердили Статут, обрали склад Опікунської ради та Правління Благодійного фонду «Християнська освіта», серед яких більшість склали представники церков. Наступним кроком стане офіційна реєстрація фонду в органах юстиції зі статусом неприбуткової благодійної організації.


Джерела: Інститут релігійної свободи, м.Київ


Мандрівники Христа Царя

пʼятницю, 18 листопада 2011 р.

18.11.2011р. Б. / Новий уряд Італії складається з активних католиків


Держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне новий уряд Італії охарактеризував так: «Це гарна компанія. Я бажаю їй успіхів у роботі, бо вона знаходиться перед важким завданням. Думаю, що вона зможе його виконати». 

 

На чолі новообраного уряду, де зібрані хороші фахівці, стоїть економіст та колишній урядовець ЄС Маріо Монті. Цей уряд був призначений саме в той час, коли Італія переживає один із найскладніших періодів своєї історії. Обтяжена величезним зовнішнім боргом (120 % ВВП), а також перебуваючи у жахливій демографічній ситуації, ця країна стоїть на межі банкрутства. Завданням нового уряду є якнайшвидше врівноважити ринки, а також запровадити ґрунтовні реформи.


Намагаючись залучитись широкою громадською підтримкою, Маріо Монті звернувся також до католицьких кіл. Вперше за історію міністром став засновник католицького руху, ініціатор спільноти св. Ідзі, Андреа Ріккарді. Йому були довірені розвиток міжнародної співпраці та соціальна інтеграція. Також до його компетенції належатиме нелегка проблема мігрантів. До уряду Монті входить і Лоренцо Орнагі, ректор Католицького університету в Мілані, близький співробітник кардинала Камілло Руіні, багаторічного голови єпископату. Тісно пов’язані з Церквою ще чотири міністри нового уряду.


Усі газети визнають, що уряд Монті чекає дуже важке завдання. Ніхто не може гарантувати, що йому вдасться провести якісні реформи в Італії. Проте, не виникає сумніву, що йому вже вдалось завоювати прихильність католиків. Як показали опитування, теперішній уряд підтримує 88 % практикуючих католиків Італії.


За матеріалами: Католицький Оглядач

18.11.2011р. Б. / Папа зустрівся із новим прем'єр-міністром Італії + відео

Сьогодні вранці о 9:13 год. Папа Бенедикт XVI зайшов на борт літака, щоб летіти до Африки. Його подорож триватиме 5 годин.

В італійському аеропорту Папу привітав новий прем'єр-міністр Італії пан Маріо Монті і побажав йому приємної подорожі.

Це була перша зустріч Папи Бенедикта XVI із прем'єром Монті.

За матеріалами Romereports.com



четвер, 17 листопада 2011 р.

17.11.2011р. Б. / Розпочався офіційний візит Глави УГКЦ до Вашингтону

В середу, 16 листопада 2011 р. Б., Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, прибув з офіційним візитом до Вашингтону. У перший день візиту Предстоятель УГКЦ освятив місце в центрі Американської столиці, де буде побудовано пам’ятник жертвам голодомору. Ця невелика площа трикутної форми знаходиться недалеко від Капітолію і головного Вокзалу, в центрі перетину трьох вулиць з інтенсивним автомобільним рухом. Згідно з договором між Сполученими Штатами та Україною, у 2008 році уряд США виділив під пам’ятник Голодомору ділянку землі у центрі міста. Одночасно було визначено дату закінчення терміну для спорудження пам’ятника – 2013 рік. За словами Михайла Савківа, директора Української національної інформаційної служби (УНІС) — бюро УККА в справах громадських зв’язків з осідком у Вашингтоні, «спорудження пам’ятника у центрі Вашингтону буде надзвичайною подією не лише для Української громади в Америці, а для всієї світової громади, адже кожен хто прямуватиме до Капітолію не зможе оминути цей пам’ятник, пригадуючи таким чином про геноцид проти українського народу, що не повинен ніколи повторитися в історії людства». Нагадаємо, що в неділю, 20 листопада, в Нью Йорку відбудеться поминальна панахида за жертв голодомору, яку очолить Блаженніший Святослав.
 
В перший день візиту до Вашингтону, Глава Церкви мав ряд важливих зустрічей з конгресменами та представниками Держдепртаменту. Завтра Предстоятель УГКЦ продовжить серію візитів до високопосадовців США та зустрінеться з Надзвичайний і Повноважним послом України у США Олександром Моциком.
 
Після обіду Блаженніший Святослав дасть інтерв’ю Мирославі Гонгадзе в програмі «Час-Тайм», що її глядачі зможуть побачити на 5-му каналі о 21:40 за київським часом.
 

Джерела: www.ugcc.org.ua

Мандрівники Христа Царя

17.11.2011р. Б. / Поширювати Євангеліє серед молоді краще через соцмережі





Сьогодні ключовим засобом для досягнення молоді є нові технології та соціальні мережі. Нещодавно група католицьких експертів з комунікації зібралась у студії Ватиканського Радіо для того, щоб обговорити яким чином Церква може використовувати ці технології для того, щоб досягнути до більшої кількості молодих осіб. Сьогодні ключовим засобом для досягнення молоді є нові технології та соціальні мережі. Нещодавно група католицьких експертів з комунікації зібралась у студії Ватиканського Радіо для того, щоб обговорити яким чином Церква може використовувати ці технології для того, щоб досягнути до більшої кількості молодих осіб. 

 
«Місія Церкви впродовж століть залишається незмінною, але тепер ми мусимо використовувати таку мову, яка зрозуміла людям. Нам потрібно віднайти новий стиль. Ми живемо у багатокультурному суспільстві, яке є більш релігійним, тому мусимо зрозуміти, яку роль маємо відігравати у ньому ми», - зазначає архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської Ради з соціальної комунікації. 


Зустріч під назвою «Медія для культури миру: створення образів з новим поколінням» була організована Всесвітньою католицькою асоціацією з питань комунікації SIGNIS. Цю неурядову організацію засновано у 2001 році. До її складу входять медіа-професіонали зі 140-ка країн. Головним її завданням є передавати послання Церкви всім людям, а особливо молоді. 


«На даний час для нас важливим є зрозуміти нові технології і нові способи спілкування з молоддю. Особливу увагу слід приділити тому, що треба змінювати не лише проповіді, але й те як ми говоримо. А ще важливо дозволити молоді говорити до нас», - зазначає Авітус де Суза, президент SIGNIS (Італія). 


Під час зустрічі експерти погодились, що соціальні мережі є чудовим інструментом для поширення послання Євангелія. Двома іншими шляхами для досягнення молоді вони визнали музику та фільми. 


За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:  КРЕДО  

середу, 16 листопада 2011 р.

16.11.2011р. Б. / УГКЦ намагається розвивати діалог з ПЦ, – о. Ігор Шабан

Минулого тижня Патріарх Кирил на зустрічі з слухачами курсу Дипломатичної академії МЗС РФ зазначив,  що у відносинах православних і греко-католиків в Україні помітна позитивна динаміка.


За коментарем щодо цього ми звернулися до Голови Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами о. д-ра Ігоря Шабана.


Покращення стосунків між Українською Греко-Католицькою Церквою та Православною Церквою справді існує, це зокрема стосується Церков історичної Київської митрополії. Як відомо з офіційних сайтів УГКЦ та УПЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук) мав кілька братніх зустрічей з Блаженнішим Володимиром (Сабоданом).


УГКЦ намагається розвивати цей діалог. Щодо зустрічі з Патріархом Кирилом, здається така зустріч була б доброю нагодою для кожної з помісних Церков краще зрозуміти одна одну. Подібні зустрічі, як я вже згадав раніше, вже мають місце між українськими Церквами, що без сумніву сприяє примиренню між українськими християнами.


Нещодавно у медіа з’явилась інформація, що патріарх Кирил відзначив поліпшення відносин між православними і католиками у цілому. Це також радісна інформація, адже розвиток таких відносин є тільки для добра Церкви.


УГКЦ у свою чергу також намагаємося докладати усіх зусиль для покращення і розвитку наших відносин з іншими Церквами та релігіями. Ідея єдності християн, на мою думку цілком може втілитись в Україні, особливо якщо візьмемо до уваги болючий поділ колись єдиної київської церкви на чотири частини. Об’єднання усіх чотирьох церков в одну може стати реальністю, за умови, що усі будуть мати таке бажання і відкриються на Божу заповідь: «щоб усі були одно».


Вже сьогодні ми намагаємось спільно діяти у соціальній та богословській сферах. Для прикладу можу навести нещодавно відроджені «Суспільні дні УГКЦ», які за звичай відбуваються у листопаді по всій Україні. Ці «Суспільні дні» є власне тією платформою співпраці між усіма Церквами, а я би навіть сказав, між усіма релігіями в Україні. Оскільки соціальні, суспільні питання, які існують між людьми, вони об’єднують нас і творять певну платформу, яка робить нас єдиними у солідарності з бідними, з в’язнями, в опіці за дітей-сиріт чи неповносправних. Наша Церква тут намагається об’єднати свої зусилля з іншими церквами, незалежно від конфесії. Цього року ця подія вже вп’яте відбулась у Житомирі, Києві, Харкові, Луганську і ще планується в Одесі, Донецьку, Кіровограді та Стрию. Щиро запрошуємо усіх до співпраці.

о.Ігор Шабан спеціально для "Католицького Оглядача"


Джерело: Мандрівники Христа Царя

вівторок, 15 листопада 2011 р.

15.11.2011р. Б. / Москва визнала Данилів спадок?

Москва визнала Данилів спадок?

Минулий тиждень приніс Львову, а, можливо, і цілій Галичині нову «інтригу»: як назвуть Львівський аеропорт: Степана Бандери, Андрея Шептицького чи короля Данила. Щоправда, думати тут було не конче потрібно. Бандера – занадто національний, Шептицький - занадто католицький. Українське суспільство могло би вдавитися і войовничим Бандерою, і пацифістом Шептицьким. Очікувати, що аеропорт назвуть ім’ям Пінзеля так само не доводилось. Навіть пересічний львів’янин не конче собі уявляє, хто ж то такий Пінзель.

А от постать історично далекого Данила Галицького, якого вважають засновником міста, у цьому гармидері в самому старті виглядала таки реальним претендентом на «честь» дати аеропорту своє ім’я. Саме так на «честь» в лапках. Адже в теперішньому часі, в якому звання, нагороди, символи, слова втрачають свою реальну вартість, честь назвати своїм іменем аеропорт в Україні виглядає скоріше, як знущання, аніж реальна честь. Але, як би там не було, факт залишається фактом: львівський мер запропонував, а Київ «высочайше соизволил» надати львівському аеропорту ім’я першого галицького короля Данила.

Цікаво, якби теперішня влада мала розуміння того, що саме король Данило є символом галицької відрубності і католицької ідентичності галичан, чи пішла б вона на такий крок? Адже саме Данило оформив Галицько-Волинську державу, як королівство, саме Данило перед самою монгольською навалою заволодів Києвом, віднісшись до нього, як до далекої провінції своїх володінь. Саме Данило був коронований папським легатом Опізо, як король Руси. Саме Данило є символом спротиву Руси проти Орди і її спадкоємиці Москви. І саме він накреслив європейський вектор Галичині. Адже завдячуючи його династичній політиці, титул короля Галичини і Волині перейшов до Габсбургського цісарського дому, ставши серйозною причиною входження Галичини до складу Святого Римського цісарства німецької народності. І саме Данило є символом відвічного прагнення Руської Церкви до порозуміння з Римом, попри інтриги сусідів.

Не дивно, що Іван Франко у своєму вірші представляє свій народ перед московським офіцером, як Данилів спадок. Саме Данило є символом української європейськості й українського католицизму. Тому, можливо, і сама того не бажаючи, теперішня влада підтвердила галицьку європейську та католицьку ідентичність. У цьому контексті істерика ВО «Свободи», що аеродрому не надали ім’я саме Степана Бандери, виглядає, м’яко кажучи, дивною, навіть де в чому антиєвропейською, антикатолицькою і антиукраїнською. До певної міри це і не дивує. Для багатьох наших націоналістів католицькість, попри їхню буцімто прокатолицьку риторику, не є заборолом перед денаціоналізацією, а перешкодою до цементної єдності абстрактної української нації. Можливо, саме цим і обумовлені штучні конфлікти «Свободи» і УКУ, чи такі дивовижні факти, що звернення деяких західноукраїнських рад, де «Свобода» має більшість, як дві краплі води подібні до відповідних догналівських послань.

А що Данилів спадок не є застиглою історичною реальністю, а динамічним живим організмом свідчить і заснування УГКЦ трьох нових митрополій: Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської. І це не просто піднесення звичайних єпархій до вищих титулів для їхніх предстоятелів – це реальна розбудова структури Церкви, яка не тільки є Святоволодимирівськім, але й Даниловим спадком. Адже управляти усією діяльністю галицьких єпархій з далекого Києва не все було легким завданням. А існування УГКЦ, як конгломерату слабко централізованих єпархій, призводило до розброду навіть у деяких фундаментальних питаннях. Тепер митрополії з суфраганними (підпорядкованими) єпархіями складатимуть нормально структурований організм, який краще зможе задовольняти потреби Данилового спадку.

Тому й зовсім не дивує перша реакція РПЦ на цей факт. Представник Відділу зовнішніх справ Московського патріархату – секретар з питань міжхристиянських відносин, о. Дімітрій Сізонєнко заявив, що створення УГКЦ нових митрополій – загроза католицько-православному діалогу. Це дійсно би виглядало смішно, якби не вказувало на розуміння РПЦ важливості цього кроку у розбудові УГКЦ, яке може стати «загрозою» для української православної ідентичності, як безальтернативного варіанту. Але, якщо така заява більш-менш знаходиться у фарватері до теперішньої політики РПЦ та Кремля стосовно України та УГКЦ зокрема, то недавня заява патріарха Московського Кіріла дещо мусіла би насторожувати. Предстоятель РПЦ заявив наступне: «Поки що конфлікт залишається неврегульованим, але в цей же час необхідно відзначити, що останнім часом відбулося покращення відносин між православними та греко-католиками в Україні» О-па… О на маєш… А додати до цього «помилку» московських ЗМІ, які заявили, що УГКЦ створює митрополії у Львові, Тернополі й Одесі… На фоні цього і заяви патріархового підлеглого усе це виглядає дуже і дуже дивно. Чи дійсно усі три джерела обмовились: патріарх, о. секретар і ЗМІ? Чи це завуальоване Москвою визнання Данилового спадку? Чи натяк на те, що у Москві порішили розділити Україну? Виглядає на те, що дуже скоро ми це побачимо.

P.S. Коли вже матеріал був готовий, то закрався в мене маленький сумнів: чи не протлумачать медіа-«проффессіонали», які роблять огляд ЗМІ чи то читаючи лише заголовки, чи перші абзаци і цю колонку у характерному для них стилі?

Тому вирішив додати роз’яснення, для особливо обдарованих «проффессіоналів»:

запитання у назві цієї колонки, зрештою так як і в назві «Єпископи УГКЦ закликали українців до повстання проти режиму Януковича?»,  таки і є запитанням. Що більше, у цій колонці я не даю відповідь на поставлене в заголовку запитання, а просто запитую, на відміну від попередньої.

о. Орест-Дмитро Вільчинський

Джерело:  Мандрівники Христа Царя

15.11.2011р. Б. / «Ми завжди пам’ятатимемо про вашу підтримку», - Блаженніший Святослав на Загальному засіданні Американської Єпископської Конференції в Балтіморі, США

З 14 до 16 листопада в м. Балтімор у США проходить Загальне засідання Американської Єпископської Конференції (АЄК). У перший робочий день засідання, 14 листопада 2011 року, до американських владик звернувся Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, який цими днями перебуває в Сполучених Штатах Америки зі своїм другим душпастирським візитом. Більше як 300 єпископів із усіх єпархій Америки вітали новообраного Предстоятеля УГКЦ, аплодуючи йому стоячи.

«Для нас сьогодні велика честь вітати між нами Главу найбільшої Східної Католицької Церкви, Блаженнішого Святослав (Шевчука), який нещодавно був обраний на провідника цієї Церкви», - сказав у своєму вітальному слові Архиєпископ Нью-Йорка Тімоті Долан, Президент Американської Єпископської Конференції.  «Я дуже зворушений, - сказав у своєму зверненні Блаженніший Святослав, - стояти сьогодні тут перед вами і вперше особисто зустрітися з усіма членами Американської Єпископської Конференції».

Глава УГКЦ від імені всієї Церкви висловив глибоку вдячність та визнання  американським єпископам за їхню вагому підтримку у розвитку Церкви: «Близько восьми мільйонів наших вірних в усьому світі завжди пам’ятатимуть, як американські єпископи та миряни підтримали Українську Греко-Католицьку Церкву в найважчі часи переслідування радянським режимом. Окрім того, з часу виходу нашої Церкви з катакомб АЄК через національну Збірку допомоги Церкві в Центральній та Східній Європі подає неоціненну фінансову підтримку для нашого фізичного та пасторального відродження».

Ця підтримка, за словами очільника УГКЦ, уже дала свої плоди, адже Церква переживає період відродження і розквіту: «Бог благословляє нас покликаннями. У деяких наших семінаріях конкурс становить три кандидати на місце. Середній вік наших священиків 35 років. І це щось надзвичайне провадити таку молоду та живу Церкву».

На завершення свого виступу Блаженніший Святослав висловив свою підтримку американським єпископам: «Я б хотів висловити нашу солідарність з американськими єпископами, котрі саме готуються голосно заявити про захист релігійної свободи у суспільному житті. Достатньо лише сказати, що наша Церква  в особливий спосіб розуміє важливість релігійної свободи і те, що за собою тягне її відсутність». Глава УГКЦ побажав єпископам продовжувати залишатися моральним авторитетом не лише у себе вдома, а й у всьому світі».

У перерві між засіданнями Предстоятель УГКЦ мав можливість зустрітись із головою «Лицарів Колумба» п. Карлом Андерсоном.  «Лицарі Колумба» - громадська організація, членами якої є практикуючі чоловіки - католики. Організація, яка налічує понад 1 мільйон 800 тисяч членів у США, Канаді, Філіппінах, Мексиці та Польщі, проводить дуже активне соціальне служіння та харитативну діяльність. Глава УГКЦ запросив «Лицарів Колумба» започаткувати свою діяльність в Україні, і вже навесні наступного року заплановано провести установчі збори цієї організації в Києві.

Увечері 14 листопада, на святковій вечері, організованій Філадельфійською архиєпархією, Блаженнішого Святослава прийшли привітати ієрархи Східних Католицьких Церков, які для кращого представлення інтересів Східних Католиків на Американському континенті зібрані в окремий регіон (18 Церков Східної традиції) у складі Американської Єпископської Конференції.

Для Департаменту Інформації УГКЦ
повідомив о. Володимир Мальчин,
віце-канцлер Курії Верховного Архиєпископа


Джерело:  Мандрівники Христа Царя

понеділок, 14 листопада 2011 р.

14.11.2011р. Б. / Тижневий огляд: переслідування християн (6-13 листопада)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).
Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!

  7 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що сотня міліціонерів напала на монастир редемптористів у столиці В’єтнаму Ханої. Зловмисники з’явилися під будівлею монахів уночі три дні тому. Міліціонери за допомогою шпигунів виважили монастирські ворота і розграбували будівлю, розбиваючи те, що потрапляло їм до рук. Монахів побили і зневажили.

  Зруйнована статуя Ісуса, осквернений літургійний посуд та одяг і розірвана Біблії – такі наслідки нападу на сиро-малабарську церкву св. Альфонса в індійському штаті Карнатака. Нападниками були троє підлітків – індусів, один з яких після осквернення церкви втік, одягнувшись у літургійне вбрання.

Католицька церква в Абіджані стала об’єктом нападу бандитів у ніч з 4 на 5 листопада. Нападники побили паламаря і нічного сторожа, а потім намагалися потрапити до будинку священика. Зрештою, вони задовольнилися кількома дорогоцінними літургійними предметами, які забрали з церкви.

Чергові випадки жорстоких нападів на християн показують, що в Пакистані терміново потребує поправок закон про богохульство проти Магомета. Нещодавно суд в Пенджабі звільнив з в'язниці Аманата Масіха після того, як стало зрозуміло, що звинувачення, висунуті проти християнина, є помилковими. Рішення суддів, однак, не переконало, ісламських фундаменталістів, які самі вирішили вершити своє покарання.

Церква Іспанії згадує мучеників релігійного переслідування, яке відбувалось в 30-тих роках минулого століття в часі громадянської війни. Цього року випадає 75-та річниця тих драматичних подій, коли тисячі іспанців віддали свої життя за Ісуса Христа, відкрито визнаючи свою віру і засвідчуючи її власною кров’ю.

За даними 8 листопада читаємо, що ультраортодоксійні євреї не перестають обпльовувати християнське духовенство на вулицях Єрусалиму – скаржаться представники вірменської і православної церков.

9 листопада повідомляється, що на Юсефа Надархані, іранського протестантського пастора, засудженого до смерті за зречення від ісламу і перехід до християнства, тюремна влада чинить тиск, примушуючи його повернутися в іслам.

Щонайменше 150 людей загинули в результаті терактів, що відбулися цими днями на північному сході Нігерії, у тому числі проти християнських церков. На недільній молитві «Ангел Господній» Папа Бенедикт XVI висловив свою скорботу у зв'язку з цими трагічними подіями і звернувся з закликом «покласти кінець всякого насильства».

Після нещодавніх нападів, в результаті яких загинуло більше 150 осіб, майже всі християни покинули Даматуру, столицю одного із 36-ти штатів Нігерії.

Згідно з інформацією за 10 листопада читаємо, що відомий індуїстський націоналістичний лідер закликав стратити будь-кого, хто намагатиметься навернути індуїстів в іншу релігію.

"Протягом 2010 р. в Індії було зареєстровано понад 1000 випадків дискримінації щодо християн", – повідомляє інформаційне агентство "Fides". 8 листопада Індійська Рада християн організувала зустріч, в ході якої було сказано, що індуїстські фундаменталісти дуже активно закликають до релігійної ненависті та нападів на релігійні меншини.


Джерело:  Мандрівники Христа Царя