ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 3 вересня 2011 р.

Чи треба ставати на коліна під час Причастя?




Митрополит Глазго архиєпископ Маріо Конті закликав вірних приймати Причастя стоячи. У спеціальному листі до священиків ієрарх пригадав, що вірні повинні чинити відповідно до Загальної Інструкції до Римського Месалу та підходити до вівтаря у процесії, приймаючи Причастя стоячи.
 
«У нашій західній культурі – це ознака пошани. Стояння на колінах біля вівтарної огорожі (там де вона ще є) не є практикою, передбаченою Месалом», - підкреслює ієрарх в документі, який з’явився у зв’язку з введенням нового перекладу Месалу у англомовних католицьких Церквах у жовтні цього року.
Лист 77-річного митрополита викликав гостру критику. Коментатори, яких цитує католицька агенція CNA, пригадують, що минулого року під час Меси у Глазго усі, що приймали Причастя з рук Папи Бенедикта XVI, ставали на коліна. Також критики кажуть, що архиєпископ Конті довільно інтерпретує інструкції в Месалі. Деякі зазначають, що вірні мають повну свободу вирішувати як їм приймати Пресвяте Таїнство: вони можуть отримати Причастя в руки або у вуста, стоячи чи навколішки.
Речник архидієцезії Глазго пояснив, що лист архиєпископа не має на увазі, що людина, яка стане на коліна перед священиком із Причастям, не отримає його. Мета документу – заохотити вірних віддавати більшу пошану Пресвятому Таїнству.
У той час, як багаторазово підкреслював церемоніарій Папи, Бенедикт XVI заохочує приймати Причастя навколішки і у вуста, тому що, на його думку, це найглибше висловлює істину про справжню присутність Христа в Євхаристії.

За матеріалами: wiara.pl  
 Джерело:
КРЕДО

пʼятницю, 2 вересня 2011 р.

02.09.2011р. Б. / Уряд скасував усі пільги релігійних організацій на комунальні послуги

 Церква
Кабінет Міністрів України скасував рішення попереднього Уряду про встановлення для релігійних організацій знижених цін при оплаті комунальних послуг на рівні тарифів як для населення. Це передбачено постановою Кабміну № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», ухваленою 1 червня 2011 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Таким чином, Уряд скасував постанову від 24.02.2010 р. № 182, яка встановлювала для релігійних організацій тарифи як для населення при оплаті послуг з постачання теплової енергії, централізованого опалення і постачання гарячої води, водопостачання та водовідведення.

Скасована постанова також передбачала зниження ціни на природний газ для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію для надання релігійним організаціям послуг з опалення та гарячого водопостачання, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на дахові та прибудованих, до рівня цін, що встановлені для забезпечення потреб населення.

Новий порядок формування тарифів на комунальні послуги встановлює дві групи споживачів. Перша група – суб'єкти господарської діяльності та фізичні особи – підприємці, друга група – міське та сільське населення. При цьому нові тарифи для релігійних організацій будуть відповідати першій групі споживачів.

Відповідно, Уряд скасував попередній порядок формування тарифів на згадані послуги, передбачений постановою Кабміну від 10.07.2006 року № 955 та постановою від 12.07.2006 року № 959.
Нагадаємо, що 21 червня 2011 року на зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій Президент України Віктор Бандюкович заявив: “Потребують розв’язання питання, пов’язані з тарифами на електроенергію та комунальні послуги”. Водночас Глава брехіонів відзначив, що державна політика у сфері релігії “спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій”.

ІРС буде слідкувати за розвитком подій, враховуючи анонсоване підвищення цін на електроенергію для населення. Релігійні організації на даний момент віднесені до цієї категорії згідно Указу Президента України від 22.06.1994 року № 322/94.

Як повідомлялось раніше, з лютого 2011 року тариф на електроенергію для релігійних організацій було збільшено на 30%. У квітні парламент ухвалив урядовий законопроект, згідно якого релігійні організації були позбавлені права набувати в довгострокову оренду майно державної та комунальної власності без проходження конкурсних процедур, а перед цим Кабмін майже удвічі збільшив плату за його оренду.

Інститут релігійної свободи, м.Київ

Джерела:
ІРС
Мандрівники Христа Царя

"УСЛЬІШУ КАЖДОГО!" - Кандидат у Президенти України Віктор Янукович

вівторок, 30 серпня 2011 р.




бРехіонали Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов зареєстрували у Верховній раді законопроект «Про засади державної мовної політики», згідно з яким мови меншин функціонують на рівні із державною.
 
Російська мова стане регіональною в 13 областях, зазначено у новому законопроекті про мову, затвердженому в Раді. Авторами законопроекту є регіонали Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов.

«Мовне законодавство України несистемне, суперечливе й повністю нерегульоване», - наголошується у пояснювальній записці до законопроекту, що міститься на офіційному сайті парламенту.

Саме тому нардепи пропонують свій варіант улагодження мовного законодавства. У якості регіональних мов автори зазначають російську, бєларуську, болгарську, вірменську, гагаузьку, ідиш, кримськотатарську, молдавську, німецьку, новогрецьку, польську, ромську, румунську, словацьку і угорську, а також русинську, караїмську та кримчацьку мови.

«Якщо провести паралелі з даними останнього Всеукраїнського перепису 2001 року, то, у разі ухвалення законопроекту, російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України», - зазначають автори.

Використання регіональних мов і мов нацменшин на рівні з державною згідно проекту дозволятиметься у всіх сферах життєдіяльності за винятком «Збройних Сил України та інших військових формувань».

Так, за законопроектом, російська, а також інші мови використовуватимуться в органах державної влади усіх рівнів, у сфері адміністративних послуг.
Проектом пропонується внесення до паспорту громадянина України, диплому про освіту, військового квитка, трудової книжки, свідоцтва про одруження та інших документів відомостей державною та мовою меншини на вибір. 

Регіональні мови пропонується використовувати у судочинстві, слідстві, підприємницькій діяльності.

Окрім того, у разі ухвалення законопроекту реформи прийдуть і у сферу освіти: навчання в Україні відбуватиметься як державною, так і іншими мовами, для чого будуть створені окремі класи та групи. 

В рамках проекту регіональними мовами дозволяється користуватися засобам масової інформації, а також здійснювати дубляж фільмів будь-якою регіональною мовою залежно від попиту. 

Законопроект буде розглянуто на 9 сесії VI скликання Верховної Ради.
Партія регіонів неодноразово намагалася прирівняти російську мову до державної. Наразі російська має статус регіональної в Луганській та Харківській областях, а також у Севастополі. Рішення про надання статусу регіональної російській мові в Запоріжжі було скасовано прокуратурою. 

Раніше народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко висловив упевненість, що внаслідок ухвалення базового закону про мови, який розробляється у фракції ПР, російський язик отримає регіональний статус по всій території України.
За матеріалами: ТСН 


Взв'язку з тим, що розпочалася війна з українцями, чи краще сказати, війна загострилася і перейшла на інший рівень, то я особисто, оскільки не я цю війну починав, тепер відкрито проголошую війну відносно всього російського (московсько-імперського), як то:
1). Російський (москалячий, довбаний) язик у всіх сферах де його вживають.
2). Віднині всі носії цього довбаного язика є моїми ворогами, а навіть колишні мої друзі, які так і не спромоглися, з любові до України і до мене українця, вивчити української мови, як засобу міжнаціонального спілкування на теренах України та у світі (на поселеннях).
3). При кожній нагоді я буду принижувати на честі і гідності всіх росіян та російсько-язичних "тоже украінцев".
4). За крайньої потреби я буду всіх вас і кожного зокрема вбивати словом правди.
Єдиний вибір, який я вам милосердно залишаю, це фізично вбити мене.  
 
Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

понеділок, 29 серпня 2011 р.

29.08.2011р. Б. / Яка держава, такий і тероризм

бандюкович
Подібні спроби отримають належну відсіч з боку громадян... За час перебування Януковича при владі в Україні почала з'являтись примара тероризму: при цьому самі теракти дивним чином збігаються з протестною активністю громадян.

Варто згадати підрив невідомими особами повторно встановленого пам'ятника Сталіну у Запоріжжі, якому спершу відпиляли болгаркою голову члени Тризуба, Макіївські вибухи перед опозиційними протестами на День Соборності, вилучення вибухового пристрою у членів "Патріоти України" перед Днем Незалежності.

Правдоподібність цих історій не витримує жодної критики. Вони виглядають для суспільства, для офіцерів правоохоронних органів та СБУ тим, чим вони є насправді - спробою влади залякати людей. Поки що, слава Богу, під час цих інсинуацій ніхто не постраждав.

Проте очевидне бажання мавпувати сценарії встановлення інших тоталітарних режимів може штовхнути владу на більш радикальні кроки.

Ми застерігаємо режим від використання терактів з метою самозбереженя.

Ми звертаємось до офіцерів СБУ, яким відомо про таку підготовку, з вимогою негайного оприлюднення подібної інформації з метою протидії цим злочинам та уникнення людських жертв.

В свою чергу, запевняємо, що подібні спроби отримають належну відсіч з боку громадян.

Джерело:
КОРЕСПОНДЕНТ

неділю, 28 серпня 2011 р.

28.08.2011р. Б. / В Погоні відбудеться XVI міжнародна проща вервиці за єдність церкви

Богородиця
В днях 1-2 жовтня проща проходитиме в с. Погоня, Монастир Успіння Матері Божої, Тисменицького протопресвітеріату.

Програма прощі включає:

Субота – 1 жовтня
14:00 – Реєстрація.
14:30 – Відкриття фотовиставки «Єрусалим в Погоні» члена національної спілки фотохудожників України Сергія Гуцана.
15:00 – Співана вервиця – радісні таїнства.
16:00 – Молодіжна програма.
17:00 – Співана вервиця – світлі таїнства.
18:00 – Свята Літургія.
20:00 – Молебень до Матері Божої із Погоні.
21:00 – Співана Вервиця – страсні таїнства.
22:00 – Хресна Дорога.

Неділя - 2 жовтня
00:00 – Ватра, духовна програма (розважання, духовні пісні, в церкві – нічні чування).
06:00 – Утреня.
07:00 – Свята Літургія.
08:00 – Урочисте винесення Чудотворної ікони Матері Божої.
09:30 – Співана вервиця – Славні таїнства.
11:00 – Архієрейська Свята Літургія, віднова посвяти Непорочному серцю Марії.

ЦАРИЦЯ ПОКУТТЯ ЗАПРОШУЄ УСІХ У ПОГОНЮ!!!

Контакти: 067 344 35 52
Джерела:
Івано-Франківська єпархія УГКЦ
Мандрівники Христа Царя