ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 20 вересня 2012 р.

20.09.2012р. Б. / Євангелізація потребує вірогідних свідків


У четвер 20 вересня Святіший Отець Бенедикт ХVІ прийняв нововисвячених єпископів, учасників семінару, організованого Конгрегацією у справах єпископів. Зустріч, у якій брали участь також кардинали Марк Уелле, Префект Конгрегації у справах єпископів, та Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, відбулась у літній резиденції Вселенських Архиєреїв в Кастель Ґандольфо.
 
Святіший Отець окремо наголосив на співпраці та спільності в дієцезіях та єпархіях, адже євангелізація не є справою окремих богословів чи духовенства, але, під проводом Пастирів, усього Божого люду. Він заохотив нововисвячених єпископів докласти всіх можливих зусиль, щоб слово віри знайшло шлях до сердець усіх людей, будь-якого віку чи соціального прошарку, щоб усі християни отримали відповідну формацію на основі Катехизму католицької Церкви.
 
Бенедикт ХVІ також наголосив на важливості Пресвятої Євхаристії й молитви, дбання про потребуючих і страждаючих, на уважності до сімей, допомагаючи батькам бути першими вихователями віри своїх дітей.Щоб звіщати Євангеліє, сказав Папа, потребно вірогідних свідків, а першим свідком у вірі є єпископ, який повинен супроводжувати віруючих на шляху віри, даючи приклад життя, з повним довір’ям відданого Богові.
 
Чергова зустріч-семінар для майже 120 єпископів з усього світу, які були висвячені протягом останніх дванадцяти місяців, проходила від 12 до 20 вересня 2012 року в Римі, в приміщенні інституту “Regina Apostolorum” («Цариця Апостолів»). Семінар був організований для новосвячених єпископів з усього світу, що діють на територіях, які є у віданні Конгрегації у справах єпископів та Конгрегації для Східних Церков.
 
Нещодавно ми інформували про такий семінар для єпископів, що діють на місійних територіях, тобто Африки, Азії, Латинської Америки та Океанії, які є у віданні Конгрегації євангелізації народів, і які були висвячені протягом минулих двох років.
 
А цю зустріч щороку організовує Конгрегація у справах єпископів, пропонуючи нововисвяченим єпископам з різних країн світу, але поза місійними територіями, доповіді, що стосуються різноманітних аспектів їхнього служіння.
 
Перед учасниками зустрічі виступали визначні представники Римської Курії, як кардинали, префекти Конгрегацій, архиєпископи, президенти Папських рад або їхні секретарі. Тематичні доповіді стосувались трьох основних функцій єпископа, а це навчання віри, освячення Божого люду та управління. Крім того розглядались різні аспекти, такі як духовне життя, турбота єпископа про священство, душпастирство сімей, праця над покликаннями, питання, пов’язані з використовуванням засобів суспільної комунікації, питання культури, екуменічного діалогу, проблеми біоетики, стосунки з чернецтвом і його роль в житті дієцезії (єпархії). В рамках семінару відбувались тематичні зустрічі представників кожного континенту світу.

За матеріалами Радіо Ватикан


Воїни Христа Царя

середу, 19 вересня 2012 р.

Запрошуємо у паломництва!



Слава Ісусу Христу!
Запрошуємо у паломництва!

12 вересня 2012 р. Б.
Стежками Ісуса Христа
Паломництво на Святу Землю. Ми побуваємо в місцях, де провів своє земне Життя Ісус Христос, зможемо приклонитися до унікальних християнських святинь...
Вартість $ 595 + 100 грн.  програма туру...
Вартість $ 700 + 100 грн.  програма туру...Вартість $ 750 + 100 грн.  програма туру...

29 вересня – 10 жовтня 2012 р. Б.Париж – Лондон. Велич Європи.
Львів Прага –  Париж (3 дні) – Лондон (4 дні) – Кельн – Дрезден – Львів

Вартість  595
Євро + 100 грн.  програма туру... 
Жовтень 2012 р. Б.

09 – 18 жовтня 2012 р. Б.Всенародна проща до собору св. Софії в Римі (+ Падуя, + Флоренція)
Львів Марія Повч – Будапешт  – Відень –  Венеція Падуя – Флоренція Рим Ватикан (3 дні) Будапешт Егерсалок Егер – Львів
Вартість  385 Євро + 100 грн.  програма туру...

11 – 19 жовтня 2012 р. Б.Всенародна проща до собору св. Софії в Римі (+ Барі, + Сан Джовані Ротондо)
Львів – Марія Повч – Будапешт  – Рим Ватикан (3 дні) Барі Сан Джовані Ротондо – Лорето – Сан Маріно – Падуя – Львів
Вартість  395 Євро + 100 грн.  програма туру...

11 – 18 жовтня 2012 р. Б.Всенародна проща до собору св. Софії в Римі (економ)
Львів – Марія Повч – Будапешт  – Рим Ватикан (3 дні) Будапешт Егер – Львів
Вартість  325 Євро + 100 грн.  програма туру...
17 – 24 жовтня 2012 р. Б.Кіпр - від язичниства до християнства
Запрошуємо на один з найцікавіших островів Середземного моря, багатий своїми святинями, яскравим сонцем та неймовірно красивою природою.
Вартість  680 Євро + 100 грн.  програма туру...




Джерело:   ПАЛОМНИК

19.09.2012р. Б. / Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (10.09.–16.09.)


Понеділок. 5 вересня до Києва прибув новопризначений Секретар Апостольської Нунціатури в Україні – монсеньйор Пьотр Тарнавський.
 
Вівторок. Ватикан розпочав новий етап у наближенні свого фінансового законодавства до міжнародних стандартів. Святий Престіл вирішив включитися в систематичне співробітництво з міжнародним експертом по боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Ним є 40-річний швейцарський адвокат Рене Бруельхарт, який протягом восьми років був директором підрозділу фінансової розвідки Ліхтеншейна (FIU).
 
11 вересня в Дар-ес-Саламі, в Танзанії, за ініціативою Папської Ради душпастирства мігрантів та подорожуючих розпочався І Конгрес на тему євангелізації людей вулиці. З цієї нагоди Святіший Отець Бенедикт XVI надіслав до учасників спеціальне послання, в якому закликав до особливої уваги та пастирського піклування про дітей і жінок, які є на вулиці, жертв організованої злочинності у сфері торгівлі людьми, а також до наслідків соціальних, економічних і політичних чинників.
 
Папа Бенедикт XVI також направив спеціальне послання до єпископів Мальти із закликом посилити віру в житті духовенства та вірних. Лист стосується візиту ad limina, який єпископи здійснили до Риму наприкінці травня. Тоді вони розповіли Папі про проблеми Церкви в цій традиційно католицькій країні, яка зараз зазнає впливу секуляризації, що особливо сильно  діткнула шлюбу. Однією з головних проблем Мальти є минулорічне нововведення – розлучення.
 
Середа. Свою науку під час загальної аудієнції в середу, 12 вересня, Святіший Отець знову присвятив молитві описаній в Одкровенні. «Молитва є, немовби, відкритим вікном, яке дозволяє нам завжди звертати свій погляд до Бога, і не лише для того, що пригадати собі про мету, до якої прямуємо, але також дозволити на те, щоб Божа воля просвічувала нашу земну життєву дорогу», – сказав Бенедикт XVІ. За словами Святішого Отця, Книга Одкровення заохочує нас, щоб ми не піддавалися злу, але перемагали його добром, споглядаючи на Розп’ятого та Воскреслого Христа, Який чинить нас учасниками Своєї перемоги. «Церква живе в історії людства, не замикається сама в собі, але відважно виходить назустріч труднощам та стражданням, що трапляються на її шляху, наполегливо звіщаючи, що зло не подолає добра, що тьма не закриє Божого блиску», – сказав Понтифік. На завершення Папа підкреслив: «Особливо я б хотів наполегливо заохотити залишатися вірними обов’язкові брати участь під час Господнього дня у недільній Службі Божій, яка є справжнім центром тижня».
 
«Повага до переконань, творів та великих постатей і символів різних релігій – це базова умова мирного співіснування народів» - таким чином о. Федеріко Ломбарді прокоментував акти насильства, які буди здійснені в Єгипті та Лівії як реакція на розповсюдження у США фільму, який мусульмани вважають образливим для себе.
 
Четвер. 13 вересня, колумбійському кардиналу Педро Рубіано виповнюється 80 років. Це означає, що він втрачає право голосувати на наступному конклаві.
 
П’ятниця. У п’ятницю о 9:45 місцевого часу з римського міжнародного аеропорту Чампіно піднявся в небо літак до Лівану, на борту якого перебували Святіший Отець із супроводом та журналісти. З огляду на особливості цієї подорожі Бенедикта XVI супроводжували Держсекретар Апостольської Столиці кардинал Тарчізіо Бертоне, Секретар Синоду Єпископів архиєпископ Нікола Етеровіч, Префект Конгрегації для Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі, Президент Папської Ради в справах міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан, Президент Папської Ради сприяння єдності християн кардинал Курт Кох.
 
Під час польоту, як завжди, Папа відповідав на питання журналістів, які цього разу стосувалися діалогу з Ісламом, «арабської весни», побоювання щодо становища християн у Сирії та всьому Близькому Сході, про підтримку, яку їм можуть надати Церкви Заходу.
 
Після трьохгодинного перельоту літак приземлився в столиці Лівану місті Бейруті, де за участю Президента країни Мішеля Сулеймана, католицьких Патріархів, представників влади, єрархії інших конфесій та релігій і представників ліванських мирян, відбулась офіційна церемонія привітання. У вітальній промові Святіший Отець подякував Президентові та патріархам за запрошення і розповів про завдання, які мав цей його візит: зміцнення стосунків між Ліваном та Апостольською Столицею і підписання Апостольського Повчання «Ecclesia in Medio Oriente». «Прибуваю також і для того, щоб зазначити, наскільки важливою є присутність Бога в житті кожного і як оце співжиття, свідком якого хоче бути ваша країна, буде глибоким лише тоді, коли ґрунтуватиметься на гостинному погляді та наставленні зичливості до ближнього, коли буде вкорінена в Бозі, Який бажає, щоб усі люди були братами», – сказав Бенедикт XVI. Після короткої розмови з Главою держави в президентській кімнаті аеропорту, Бенедикт XVI від’їхав до Апостольської Нунціатури в Лівані.
 
Згодом в соборі святого Павла Мелхітської Греко-Католицької Церкви в місцевості Гарісса поблизу Бейруту, Папа Бенедикт XVI підписав Апостольське повчання «Ecclesia in Medio Oriente». На початку своєї промови Святіший Отець привітав усіх присутніх у базиліці. На думку Папи, пост-синодальне Апостольське Повчання варто читати та інтерпретувати у світлі празника Воздвиження Святого Хреста Господнього, з яким збіглося його підписання. Єпископ Риму наголосив, що християнин ніколи не повинен забувати про нерозривний зв’язок між Хрестом та Воскресінням, бо без цього зв’язку Воздвиження Хреста означало б виправдання терпіння та смерті, вбачаючи у них фатальний кінець. Для християнина, Воздвигати Хрест – це творити взаємини з цілістю безумовної любові Бога до людини; бажати жити та виявляти цю цілість любові у світі. «І саме тепер необхідно святкувати перемогу любові над ненавистю, прощення над помстою, служіння над пануванням, покори над гордістю, єдності над поділом», – промовив Бенедикт ХVІ, заохотивши усіх до того, щоб не боятись, перебувати у правді та дбати про чистоту віри. Це є мова славного Хреста! Це є безумство Хреста: вміти перемінити наші терпіння у волання любові до Бога та милосердя до ближнього; вміти також перетворити людей, поранених у їхній вірі та ідентичності, у глиняні посудини, готові до того, що бути наповненими Божими дарами. Папа також підкреслив, що Апостольське Повчання має на меті допомогти кожному учневі Ісуса жити у повноті і ділитися досвідом своєї ідентичності хрещення.
 
Субота. 15 вересня, в другий день перебування у Лівані вранці, Святіший Отець Бенедикт XVI здійснив візит ввічливості до Президента Лівану Мішеля Сулеймана. Зустріч пройшла в офіційній резиденції президента в місцевості Баабда. Опісля, в президентському палаці відбулась зустріч Вселенського Архиєрея з Набі Беррі, головою парламенту, що має назву Національної Асамблеї, та з Наджібом Мікаті, головою Ради міністрів. Наступною подією була зустріч Папи з главами мусульманських громад, тобто сунітами, шиїтами, друзами та алавітами. На подвір’ї президентського палацу відбулась символічна церемонія – Святіший Отець у супроводі президента Лівану посадив ліванський кедр – традиційний символ країни. Останньою подією, що пройшла в офіційній резиденції президента, була зустріч з членами уряду, представниками влади, дипломатичного корпусу, світу культури та провідників різних релігій. У ній взяло участь близько 500 осіб. Після привітання Президента ліванської республіки, до присутніх звернувся Святіший Отець. Основною темою проповіді Папи був мир. Римський Архиєрей зазначив, що основним завданням держави є дбати про гідність кожної особи, про благо своїх громадян, про їхнє мирне життя. Також необхідно «виховувати до миру, щоб творити культуру миру», а це – виховання у духовних цінностях. Виховання означає допомогти дозріванню здатності робити вільні та справедливі рішення, які зможуть «йти проти течії поширених думок, моди, політичних та релігійних ідеологій». «Для того, щоб повернути певну проникливість та безсторонність, глибоке відчуття справедливості та спільного добра, необхідна глибока переміна духа та серця», – вів далі Святіший Отець, зазначаючи, що оновлений та вільний погляд вчинить нас здатними переосмислити людські системи, що ведуть у тупики. Таке навернення відкриває шлях до розпізнавання своїх помилок, до відкинення помсти та до прощення, тому що «тільки прощення, дане та отримане, закладає міцні основи примирення». Лише тоді, за словами Папи, може зростати порозуміння між культурами та релігіями.
 
Наступним етапом перебування Папи у Лівані був обід за участю Патріархів, ліванських єпископів, членів Спеціальної Ради Синоду Єпископів в справах Близького Сходу та єпископів Синоду вірменської Церкви. Він відбувся в резиденції Патріарха вірменської Католицької Церкви Нерсеса Бедроса ХІХ Тармуні. З цієї нагоди Бенедикт ХVІ поблагословить статую монаха Гакопа, укладача першої книги вірменською мовою.
 
Другий день візиту Папи до Лівану закінчився зустріччю з десятками тисяч молодих людей Лівану та Близького Сходу, які зібралися на площі перед осідком Маронітського Патріарха. Юнаки й дівчата, молоді семінаристи та богопосвячені особи мали можливість взяти участь у відправі Літургії Слова разом із Вселенським Архиєреєм. Молодь зустріла співом процесійний похід з хрестом, Євангелієм та іконою Пресвятої Богородиці. Звертаючись до молоді, Папа закликав їх бути носіями любові та посланцями Євангелія життя і життєвих цінностей, а також сміливо чинити опір усьому тому, що його заперечує: аборту, насильству, відкиненню та погорді ближнього, несправедливості, війні. І так чинячи, поширювати мир навколо себе. Попрощавшись з молоддю, Вселенський Архиєрей ще мав окрему зустріч з католицькими Патріархами Лівану.
 
У пресі Лівану зустрічаються дуже позитивні відгуки про візит Святішого Отця у їхню країну. Найпопулярніші видання називають Папу «пілігримом миру», розповідають про деталі візиту та друкують його проповіді.
 
Неділя. У неділю, 16 вересня, Римський Архиєрей Бенедикт ХVІ відправив Святу Літургію, в якій взяли участь понад 350 тис осіб. У Літургії Папі співслужили Патріархи східних католицьких Церков, 300 єпископів, тисячі священиків. В часі проповіді Понтифік зазначив, що насправді впізнати Христа може лише той, хто погоджується іти за Ним Його шляхом, жити у сопричасті з Ним та спільноті учнів. Папа пригадав, що іти за Ісусом означає взяти на себе свій хрест, але також – бути впевненими у тому, що цей шлях веде до воскресіння, до остаточного життя з Богом. «Проголошуючи Рік віри, який розпочнеться 11 жовтня, я бажав, щоб кожен вірний зміг з оновленим завзяттям трудитися на цій дорозі навернення серця», – сказав Бенедикт XVI, закликаючи всіх поглибити свою призадуму над вірою. Наприкінці Євхаристійного богослужіння Святіший Отець вручив Апостольське повчання «Ecclesia in Medio Oriente» католицьким Патріархам Близького Сходу, Президентам Єпископських Конференцій, що діють в регіоні та представникам духовенства і мирян. Урочиста відправа закінчилася проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Папа повторив свій неодноразовий заклик до припинення насильства та шукання практичних розв’язок для існуючих конфліктів, які шануватимуть гідність кожної людини.
 
Близько 17.00 Бенедикт XVI прибув в резиденцію сиро-католицького Патріархату в передмісті Бейрута Шархеті. Його зустрів Патріарх Ігнатій Юсиф III Юнань і провів  в Зал,  де відбулася зустріч Понтифіка з православними та протестантськими єрархами Лівану. Екуменічна зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері. Звертаючись до зібраних, Святіший Отець наголосив, що у ці неспокійні і схильні до насильства часи в регіоні Близького Сходу, дедалі невідкладнішою стає необхідність свідчення справжньої єдності Христових послідовників, щоб світ увірував в Христову благовість любові, миру й примирення.
 
На шляху, що веде з сирійського католицького патріархату в Шарфеті до аеропорту, розташований клаузуровий (затворницький) монастир Сестер Кармелітанок Босих. Святіший Отець зупинився на кілька хвилин у цьому монастирі, де його прийняла одна із засновниць, понад 90-річна Сестра Тереса від Ісуса. Бенедикт ХVІ помолився в каплиці монастиря, вислухав спів сестер та подарував монашій спільноті мозаїку Пресвятої Богородиці з Ісусом. На закінчення Папа поблагословив наріжний камінь на спорудження нового кармелітанського монастиря в Лівані.
 
Церемонією прощання, що відбулася у неділю ввечері в міжнародному аеропорту Бейруту, закінчилося Апостольське паломництво Святішого Отця до Лівану. У прощальному слові Папа склав щиру подяку усім, хто був задіяний в організації візиту. Окрему подяку Святіший Отець скерував до представників мусульманських спільнот. «Молюся Богові за Ліван, щоб він жив у мирі та відважно протистояв всьому тому, що може зруйнувати мир, чи йому загрожувати», – сказав Папа, побажавши країні й надалі сприяти плюралізмові релігійних традицій, не прислухаючись до голосу тих, які б хотіли цьому перешкодити. «Нехай Бог благословить Ліван та всіх ліванців. Нехай не перестає притягати їх до Себе, щоб дарувати їм вічне життя. Нехай наповнить їх Своїми радістю, миром та світлом! Нехай Бог благословить увесь Близький Схід! Від щирого серця молюся про Боже благословення для кожного та кожної з вас! Нехай Бог благословить вас усіх!» – такими були останні слова Папи Бенедикта XVI на ліванській землі.
 
Пропонуємо вам ознайомитись із статтею «Латеранські угоди: пакт чи перемога справедливості?»

Джерело:   Воїни Христа Царя

вівторок, 18 вересня 2012 р.

18.09.2012р. Б. / IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця


22-23 вересня 2012 року відбудеться IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця Тернопільської обл. Цьогорічна проща проводиться під гаслом «Бог покликав нас жити у мирі».
 
Організатором паломництва виступає Департамент Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Паломництво відбувається з благословення та за участі військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.
 
Щорічну військову прощу до Зарваниці підтримує Міністерство оборони України, Міністерство Внутрішніх Справ, Внутрішні війська МВС України, Міністерство надзвичайних ситуацій України та Державна пенітенціарна служба України. У паломництві візьмуть участь близько 1000 військовослужбовців разом з членами їх родин.
 
Захід розпочнеться з панахиди за загиблими військовослужбовцями та правоохоронцямиa. Опісля відбудеться покладання квітів до пам’ятного знака загиблим за волю України, що продовжиться урочистою ходою представників силових структур до площі перед Собором, де відбудеться відкриття заходу. До паломництва долучаться ветерани Української Повстанської та Радянської Армій, які спільно з усіма військовиками молитимуться за примирення.
 
Програма передбачає виступи творчих колективів та військових оркестрів на площі перед Собором, Хресну ходу, похід зі свічками та нічні чування.
 
До IV військового паломництва виготовлено спеціальний пам’ятний знак для учасників прощі.
 
Програму IV Всеукраїнського паломництва до Зарваниці можна переглянути на офіційному сайті – kapelanstvo.org.ua.

Контактні телефони:
з приводу організації, проживання та харчування під час паломництва:
Олександр Мельник, референт Департаменту:  +38 (096) 56 8888 0
для представників ЗМІ:
Соломія Щур, прес-секретар Департаменту:  +38 (096) 963 94 36

Джерело: kapelanstvo.org.ua

Воїни Христа Царя

понеділок, 17 вересня 2012 р.

17.09.2012р. Б. / Важкі питання. Що відбувається після смерті з душею людини, одержимої демонами?


ПИТАННЯ: Якщо людина, одержима демоном або декількома демонами, вмирає, не звільнившись від них, куди потрапляє душа такої людини?

ВІДПОВІДЬ: Тіло і душа людини різні між собою, хоча і невіддільні одне від одного. Душа пов'язана з тілом трансцендентним чином, так що тіло не може жити без душі. Але при цьому вони залишаються різними.
 
Коли мова йде про одержимість, демон, вторгаючись, діє всередині тіла і рухає почуттями так, що вони опиняються в його владі, виходячи з-під влади людини. Людина, одержима демонами, переживає моменти особливої «кризи», коли диявол керує відчуттями людини. Це - насильство, яке здійснюється всередині тіла.
 
Однак диявол ніколи не входить безпосередньо в серце людини, тобто в її душу. Він панує тільки над тілом.
 
Наведемо цитату зі святого Томи Аквінського: «Входження диявола в людину можна розуміти двояко. Або він входить в тіло людини - як у тих випадках, коли демон мучить фізично: у цьому випадку диявол вселяється в людину за допомогою своєї сутності, - або (це можна розуміти) як входження в душу, в тому сенсі, що диявол своєю сутністю вселяється в людський розум. Але в цьому сенсі ніхто крім Бога не може увійти в людину», - стверджує святий Тома.
 
«Дійсно, раціональна душа не володіє кількісним виміром, тобто не може містити в собі будь-яке створення. В ній не може перебувати ніяка реальність крім тієї, яка наділяє її сутністю і яка перебуває там в силу своєї властивості. Але де є властивість Бога, там перебуває сутність Бога ... Тому очевидно, що Бог перебуває головним чином в душі », - пише святий Тома Аквінський в Тлумаченні до Євангелія від Івана.
 
Зробивши ці уточнення, ми додамо, що мова йде не про якісь теоретичні розважання. Ми міркуємо про це тому, що існують реальні випадки одержимості. Сам Христос велів демонам «вийти»: «Вийди, дух нечистий, із людини». - Наказує Ісус в Євангелії від Марка (5,8). Подібним чином, святий Тома Аквінський чітко визначає, в який спосіб диявол може знаходитися всередині людини: диявол може володіти тільки тілом, а за допомогою тіла обумовлювати і душу. Але він не впливає на душу безпосередньо. Будучи духовною сутністю, душа не має місця, в яке хтось може увійти безпосередньо. Як пояснює святий Тома, душа підвладна лише своєму авторові, тобто Богу, який по-новому мешкає в ній за допомогою благодаті.
 
Повертаючись до нашого питання про те, що відбувається після смерті з одержимою демонами душею: як ми сказали, демон може панувати тільки над тілом, тому після фізичної смерті його влада закінчується, і ця душа постає перед Богом так само, як і душа будь-якої іншої людини . Очевидно, що при одержимості, коли диявол керує діями людини, це відбувається мимо волі одержимого, тобто душа не несе моральної відповідальності за такі дії.
 
 
За матеріалами: Радіо Ватикан
 
 
 
На питання читачів відповідає російська служба Радіо Ватикан - rus@vatiradio.va, поштова адреса для запитань -  – Російська служба Радіо Ватикану, 00120 Ватикан.

Читайте також:
Важкі питання. У чому сенс страждань тварин?
Важкі питання. Чому саме змій символізує диявола, а на древі пізнання росло саме яблуко?
Що робити фармацевту-католику, якого змушують продавати протизаплідні засоби?
Важкі питання. Чи можна християнинові дотримуватися кашрут?
Важкі питання. Як відрізнити одкровення Бога від диявольських навіювань?
Важкі питання. Чи можуть помисли бути таким же гріхом, як і дії?
Важкі питання.Чим психотерапевт відрізняється від духівника?
Важкі питання.Чи потрібно прощати тих, хто не просить прощення?
Важкі питання. Як вибирали Римських Пап після святого Петра?
Важкі питання. На якому камені збудована Церква – на Петрі чи на Ісусі Христі?
Важкі питання. Хто такий Антихрист?
Важкі питання. Чи є гріхом для католика перейти у православ'я?
Важкі питання. Навіщо сповідувати гріхи священикові?
Важкі питання. Чи можна молитися за перемогу улюбленої збірної на Чемпіонаті з футболу?
Важкі питання. Чи не відходять католики від Святого Письма в питанні підпорядкованості жінки чоловікові?
Важкі питання. Що сказати людині, яка думає про самогубство?
Важкі питання. Які обов'язки накладає Таїнство Шлюбу, і чи може їх невиконання стати виправданням для розлучення?
Важкі питання. Чому Церква скасувала заборону відспівувати самогубців?
Важкі питання. Чи може гомосексуаліст стати священиком?
Важкі питання. Чи є гріхом ходити на дискотеку?
Важкі питання. Чи є гріхом не перехреститися перед вживанням їжі?
Важкі питання. Чи суперечить християнству психоаналіз Фрейда?
Важкі питання. Два питання від мусульманина
Важкі питання. Чи може диявол вселитися одночасно в кількох людей?
Важкі питання. Багатство і розкіш Церкви
Важкі питання. Католицтво і англіканство
Важкі питання. Що відбувається, якщо мученик в момент смерті не перебуває в стані благодаті?
Важкі питання. Що відбувається з душею при трансплантації органів? Як позбутися сторонніх думок під час молитви?
Важкі запитання. Чи можна контактувати з померлими родичами?
Важкі питання. Хто встановлює день нашої смерті?
Важкі питання. Чи можна християнинові займатися карате?
Важкі питання. Яка різниця між святими і блаженними, між Отцями Церкви і Вчителями Церкви?
Важкі питання. Чи можна молитися за тварин?
Важкі питання.В яких джерелах йдеться про мучеництво апостола Петра в Римі?
Важкі питання. Чому важко потрапити відразу в Рай?
Важкі питання. Чи буде наше тіло у воскресінні таким же, як зараз?
Важкі питання. Чи всі помруть, коли прийде останній день?
Важкі питання. Чи можна причащатися без попередньої Сповіді?
Важкі питання. Чи можна сповідатися у різних священиків?
Важкі питання. Як перемогти страх "поганої Сповіді"?
Важкі питання. Якщо Бог знає все, то навіщо Він створює людей, які підуть в пекло?
Важкі питання. Чому Церква за аборт відлучає, а за вбивство - ні?
Важкі питання. Про реінкарнацію
Важкі питання. Чи гріх жити разом до шлюбу, дотримуючись цнотливості?
Важкі питання. Чи правда, що Адам прожив 930 років?
Важкі питання. Що значить - хула на Святого Духа не проститься?
Важкі питання. Що означає відлучення від Церкви?
Важкі питання. Вона - католичка, він – розлучений православний. Чи можливий шлюб?
Важкі питання.Чи бачить диявол наші думки?
Важкі питання. Від кого походять люди?
Важкі питання. Протестанти і апостольське спадкоємство
Важкі питання. Як Бог може бути єдиним і в той же час Трійцею?
Важкі питання.Чи нормально для християнина боятися смерті?
Важкі питання. Чому не можуть приступати до Причастя розлучені, котрі вступили в новий шлюб?
Важкі питання. Чи правда, що Бог любить мене?
Важкі запитання: Звідки взялася дружина у сина Адама і Єви?
Важкі питання: Як прийняти Таїнство Хрещення у дорослому віці?
Важкі питання: Чи правда, що євреї досі очікують прихід Месії?


Джерело:   Воїни Христа Царя

неділю, 16 вересня 2012 р.

15.09.2012р. Б. / Синод Єпископів УГКЦ обрав новий склад Постійного Синоду


Синод Єпископів УГКЦ, який проходить в Портаж ла Прері, біля Вінніпегу (Канада), на своєму засіданні у п’ятницю обрав новий склад Постійного Синоду. Мандат Синодальних Отців для служіння в Постійному Синоді на наступні п’ять років отримали такі владики: Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Кен Новаківський, Єпарх Нью-Вестмінстерський, Ярослав Приріз, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький,  Борис Ґудзяк, новоіменований Апостольський екзарх для українців-католиків Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії.
 
Блаженніший Святослав подякував попередньому складу Постійного Синоду – Владиці Ігореві Возьняку, Архиєпископу і Митрополиту Львівському, Владиці Василеві Семенюку, Архиєпископу і Митрополиту Тернопільському, Владиці Павлові Хомницькому, Єпарху Стемфордському, та Владиці Давидові Мотюку, Єпарху Едмонтонському, – за їхнє жертовне і успішне служіння та привітав новообраних членів Постійного Синоду.
 
Довідка
Постійний Синод - це група єпископів, яка працює від імені Патріаршого Синоду і є дорадчим органом для Глави Церкви. Кодекс Канонів Східних Церков зазначає, що Постійний Синод складається з патріарха і чотирьох єпископів, призначених на п'ятиріччя. Троє з цих єпископів обираються Синодом Єпископів патріаршої Церкви, серед яких принаймні двоє повинні бути з-поміж єпархіальних єпископів, а одного іменує патріарх (кан. 115, § 1, 2, 3).

Департамент інформації УГКЦ

16.09.2012р. Б. / Бенедикт XVI вручив провідникам близькосхідних Церков Апостольське повчання «Ecclesia in Medio Oriente»


Простора набережна, що простягається між туристичним портом і центром столиці Лівану, прийняла у неділю 16 вересня 2012 р., понад 350 тисяч осіб, що взяли участь у Євхаристійному богослуженні, яке очолив Вселенський Архиєрей, під час якого відбулось урочисте врученням Апостольського Повчання за підсумками Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів для Близького Сходу, яке Святіший Отець Бенедикт ХVІ підписав у п’ятницю в соборі святого Павла в місцевості Гарісса біля Бейруту.
 
На цьому побережжі відправляв Службу Божу також і блаженний Іван Павло ІІ, коли відвідував Ліван у травні 1997 року.
 
Гігантські телеекрани дозволили учасникам богослуження, що знаходились далеко від престола і тим, яким уже не знайшлось місця на відведеній площі, краще слідкувати за Службою Божою, яка велась арабською, французькою та латинською мовами, а прохання вірних, крім цих, ще й вірменською, грецькою та англійською.
 
У богослуженні співслужили патріархи східних католицьких Церков, 300 єпископів, тисячі священиків. Був присутній президент країни Мішель Сулейман, що є католиком і належить до маронітської Церкви, як також численні представники уряду та влади.
 
Наприкінці Євхаристійного богослуження архиєпископ Нікола Етеровіч, Генеральний Секретар Синоду Єпископів, подякував Папі за післясинодальне Апостольське повчання, запрошуючи тепер вручити його. «Дорогі брати й сестри Лівану та Близького Сходу, – звернувся з цієї нагоди Бенедикт XVI, – бажаю, щоб це Апостольське повчання була для вас провідником на складних та різнородних шляхах, на яких вас випереджує Христос. Нехай же спільність у вірі, надії та любові зміцниться у ваших країнах та в кожній громаді, щоб вчинити видими ваше свідчення, яке ви даєте Святому Триєдиному Богові, Який наблизився до кожної людини!»
 
Святіший Отець вручив Апостольське повчання «Ecclesia in Medio Oriente» католицьким Патріархам Близького Сходу, Президентам Єпископських Конференцій, що діють в регіоні та представникам духовенства і мирян.
 
Урочиста відправа закінчилася проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Папа повторив свій неодноразовий заклик до припинення насильства та шукання практичних розв’язок для існуючих конфліктів, які шануватимуть гідність кожної людини, її права та релігію, та вручив мир на цих землях під опіку Пресвятої Богородиці, Покровительки Лівану.

Джерела: Радіо Ватикан

Воїни Христа Царя