ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 19 жовтня 2013 р.

19.10.2013р. Б. / Не дозвольте дітям вирости у селебріті…

діти-селебріті
Таку пораду батькам дає публіцист християнського порталу у США, присвяченого євангелізації в різних галузях поп-культури.
 
Щоби показати, як важко сучасними селебріті дотримати євангельських цінностей, журналіст «BreakPoint» Джон Стоунзтрі перелічує численні приклади з життя знайомих, які — хоч і були виховані в атмосфері ревної християнської віри — нині мають із нею щораз то менше спільного, і становлять виразне антисвідчення для сповідників Христа. 

Автор нагадує, як кілька років тому 14-річна тоді Майлі Сайрус у програмі «Шоу Опри Вінфрі» з гордістю підкреслювала, що її улюблена цитата з Біблії походить із Послання св. Павла до Ефесян: «Нарешті, кріпіться в Господі та в могутності Його сили. Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським» (6, 10-11). Сьогодні ця цитата, в контексті останніх провокаційних виступів скупо, скажемо так, вдягненої колишньої героїні серіалу для підлітків «Ханна Монтана», звучить винятково іронічно. 

Як зазначає Стоунзтрі, це не єдина зірка, яка, діставши ґрунтовне християнське виховання, зрадила прийняті в сім’ї ідеали заради користі, черпаної зі статусу неоднозначної зірки. Перш ніж Кеті Перрі публічно визнала, що полюбляє товариство лесбійок, вона ходила до парафіяльних християнських шкіл і допомагала в душпастирстві своїм батькам — пастору з жінкою, пише публіцист. Він також навів випадок із канадським співаком Джастіном Бібером, нині більше відомим своїми вульгарними жестами і скандалами, ніж тим, що він вірує в Ісуса, як у цьому недавно гаряче запевняв. 

Також і довго зараховувана до людей консервативної поведінки американська співачка кантрі й акторка Джессіка Сімпсон, яка колись на очах багатомільйонної телеаудиторії захищала своє подружжя, сьогодні вже має двох дітей від наступного зв’язку. 

На думку журналіста, хоч і важко однозначно говорити про справжню форму зв’язку названих людей із Богом, однак ці приклади виразно показують, як важко погодити життя селебріті з християнською чеснотою. 

Слова Біллі Рея Сайруса, що він жалкує, що дозволив своїй доньці розпочати кар’єру, звучать як пересторога для інших батьків. Цей глибоко віруючий чоловік визнає, що те рішення знищило його сім’ю, і якби він міг його змінити, то не вагався б жодної миті. 

Стонузтрі, перевертаючи відомі слова Віллі Нельсона, напівжартома каже: «Мами, не дозвольте, щоб ваші діти виросли у селебріті». Водночас він застерігає, що різниця між селебріті й артистом — величезна, оскільки перший привертає увагу виключно до себе, то другий скеровує її на те, що робить. Артист також знає, що добрий вигляд важить набагато менше, ніж буття добрим.
 
За матеріалами: deon.pl

Джерело:   КРЕДО 

пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

18.10.2013р. Б. / Архиєпископ Челлі: комунікація — це не обмін банальностями

Клаудіо Марія Челлі
Папа Франциск хоче, щоб комунікація перебувала на службі культури зустрічі. Так Глава Папської ради з засобів масової комунікації архиєпископ Клаудіо Марія Челлі прокоментував вибір теми наступного Всесвітнього дня засобів масової комунікації, що відбудеться 1 червня 2014 року.
 
«Комунікація на службі справжньої культури зустрічі» — вибір цієї теми зумовлений бажанням Папи бути близьким до людей, брати участь у їхніх надіях і стражданнях, в їх палкому пошуку сенсу життя. 

Про це архиєпископ Челлі розповів 17 жовтня в інтерв'ю інформаційному агентству «SIR». Ієрарх поділився подробицями, пов'язаними з процесом обрання теми на Всесвітні дні масової комунікації. Починається все з того, що Папська рада з засобів масової комунікації консультується з медіа-експертами з усіх 5 континентів, щоб тема відповідала проблемам різних країн світу. Потім, пропозиції аналізуються і подаються в Держсекретаріат, щоб Папа міг особисто вибрати, ту тему, яку вважатиме найбільш актуальною. Цього року його вибір зупинився на темі «Комунікація на службі справжньої культури зустрічі». Архиєпископ Челлі підкреслив, що вона є актуальною як для традиційних медіа, таких як телебачення, радіо, друковані видання і кіно, так і для нових: інтернету і, перш за все, соціальних мереж. 

На думку ватиканського ієрарха, сприяння «справжній культурі зустрічі» через засоби комунікації відбувається насамперед, за умови щирого і шанобливого діалогу з «правдою інших». Тому, потрібно враховувати культурні відмінності, які має кожен з нас,  і ділитися тим гарним, добрим і правдивим, що маємо. 

Ставлячи в приклад Папу Франциска, архиєпископ Челлі зазначив, що він вміє промовляти до тих, хто перебуває на самоті і в розпачі, хто розчарований християнством і вважає його «непотрібним», нездатним дати сенс. Папа вчить нас, що «сприяння культурі зустрічі», означає прагнення йти назустріч іншим і подавати їм руку . На думку ієрарха, при цьому важливо, щоб комунікація не була простою «обміном банальностями», але сприяла пошуку істинного, доброго, красивого, того, що знаходиться в гармонії з гідністю людини, її цінностями і перспективами гідного життя . 

Обрана Папою тема переплітається з його вченням і закликами перших місяців понтифікату до створення атмосфери діалогу. Святіший Отець неодноразово заявляв, що сучасна людина часто живе в розчаруванні й розгубленості, викликаних кризою різних сфер життя. І тут засоби масової комунікації можуть зіграти свою позитивну роль – не розділяти і призводити до сварки людей, а об'єднувати й примиряти їх між собою. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО 

четвер, 17 жовтня 2013 р.

17.10.2013р. Б. / Що означає, що Церква є апостольською. Промова Папи Франциска на загальній аудієнції 16.10.2013

Під час сьогоднішньої загальної аудієнції Святіший Отець пояснював, що означає, що Церква є апостольською. Він зазначив, що Вона опирається на навчанні апостолів, на владі, яку їм передав сам Христос. Окрім того, Вона зберігає і передає те навчання, яке почула від апостолів. Вона є також послана, щоб нести Євангеліє усьому світові. На площі св. Петра послухати папську катехезу зібралось близько 70 тисяч вірних.

Пропонуємо до Вашої уваги повний текст промови Святішого Отця Франциска.

Дорогі брати і сестри, доброго дня!

Коли виголошуємо наш «Символ віри», то кажемо: «Вірую в єдину, святу, вселенську і апостольську Церкву». Не знаю, чи ви колись задумувались над значенням виразу «Церква є апостольською». Можливо, ніколи, а можливо, часом, приїжджаючи до Риму, роздумуєте над значенням святих апостолів Петра і Павла, котрі тут віддали своє життя через несення і проповідування Євангелія. Але тут йдеться про щось більше.

Визнавати те, що Церква є апостольською означає наголошувати Її глибокий, тривалий зв’язок з апостолами, з тією невеликою групою з дванадцяти чоловік, яких Ісус одного дня покликав до себе, покликав по імені, щоб були з ним і щоб Він міг посилати їх для голошення науки (Мк. 3,13-19). «Апостол» – це грецьке слово, що означає «посланий», «висланий». Апостол – це людина, яку послали щось виконати. Це сильне слово, і апостоли були вибрані, покликані і послані Ісусом, щоб продовжувати Його справу – тобто, щоб молились – першим завданням апостола є молитва – і, по-друге, щоб проповідували Євангеліє. Це важливо, бо коли роздумуємо про апостолів, то вважаємо, що вони були послані лише проповідувати Євангеліє, виконувати так багато справ, але на початках Церкви виникла певна проблема. Вони чинили багато справ, і з бігом часу не давали собі зі всім раду. Тому вони призначили дияконів, щоб самим мати час на молитву і проповідування Божого Слова. Коли роздумуємо про наступників апостолів, єпископів, усіх єпископів – Папа також є єпископом – то мусимо задуматись, чи цей наступник апостолів, перш за все, молиться, і по-друге, чи проповідує Євангеліє. Власне це і означає бути апостолом. Саме з цієї точки зору Церква є апостольською. Кожен з нас – якщо хочемо бути апостолами, як я щойно пояснив – то мусимо поставити собі запитання: Чи я молюсь за спасіння світу? Чи проповідую Євангеліє? Власне такою є апостольська Церква. Це наш тривалий зв’язок із апостолами.

Виходячи з цього, я хотів би коротко виділити три значення прикметника «апостольський» у відношенні до Церкви.

1. Церква є апостольською, бо опирається на вченні і молитві апостолів, на владі, яку їм надав сам Христос. Святий Павло пише до християн в Ефесі: «Ви співгромадяни святих і домашні Божі, побудовані на підвалині апостолів і пророків, де наріжним каменем – сам Ісус Христос» (Еф. 2,19-20). Він порівнює християн із живим камінням, що утворює будівлю, якою є Церква, а будівля ця опирається на апостолах, як стовпах, а скалою, яка це все підтримує є сам Ісус. Без Ісуса Церква не може існувати. Без Ісуса немає Церкви. Чи розумієте це? Ісус є основою Церкви, фундаментом. Апостоли жили з Ісусом, слухали Його слова, розділяли Його життя, а перш за все, були свідками Його смерті і воскресіння. Наша віра, Церква, яку захотів Христос, не опирається на якійсь ідеї, якійсь філософії, але на самому Христі. А Церква схожа на рослину, яка зростала впродовж віків, розвивалася, приносила плоди, і її коріння міцно вбудоване в Ньому, а фундаментальний досвід Христа, який мали апостоли, вибрані і послані Ісусом, сягає аж до нас. Від тієї маленької рослинки аж до наших днів, по всьому світу.

2. Запитаймо себе: яким чином ми можемо поєднатись з тим свідченням, як може дійти аж до нас те, що пережили апостоли з Ісусом, те, що вони від Нього почули? Оце друге значення терміну «апостольський». Катехизм Католицької Церкви стверджує, що Церква є апостольською, бо «зберігає і передає з допомогою Святого Духа, що живе в ній, вчення, святу спадщину, здорові слова, почуті від апостолів» (п. 857). Впродовж віків Церква зберігає цей цінний скарб, яким є Святе Письмо, вчення, таїнства, служіння пастирів, так, що ми можемо бути вірними Христові і брати участь в Його житті. Це схоже на річку, що пливе впродовж історії – розвивається, наводнюється, але вода, що пливе, завжди випливає з джерела, а тим джерелом є сам Христос: Він є Воскреслий, Живий, а Його слова не проминають. Бо Він не проминає, Він – Живий, є сьогодні тут між нами, чує нас, коли ми з Ним розмовляємо – вислуховує нас, присутній в нашому серці, Ісус є сьогодні з нами! Власне це і є красою Церкви – присутність Ісуса Христа між нами! Бо Ісус Христос є живий, бо воскрес! Чи коли-небудь роздумуємо над тим, наскільки важливим є той дар, яким нас обдарував Христос, дар Церкви, де можемо Його зустріти? Чи коли-небудь роздумуємо над тим, що власне Церква на своєму шляху впродовж віків – попри труднощі, проблеми і слабкості – передає нам автентичне послання Христа? Вона дає нам впевненість, що те, у що ми віруємо, є дійсно тим, що нам передав Христос.

3. Остання думка: Церква є апостольською, оскільки є послана нести Євангеліє усьому світу. Впродовж історії вона продовжує виконувати ту ж місію, яку Ісус довірив апостолам. Що сказав Ісус – «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку» (Мт. 28,19-20). Саме це Ісус казав нам робити. Я наголошую на цьому аспекті місійної діяльності, оскільки Христос закликає усіх «йти» на зустріч іншим, посилає нас, вимагає від нас, щоб ми вирушили і несли радість Євангелія! Черговий раз задаймо собі запитання: Чи є ми місіонерами нашим словом, а особливо нашим християнським життям? Нашим свідченням? Чи, можливо, ми є християнами, закритими в нашому серці і наших церквах, «християнами захристії», християнами лише на словах, які живуть як погани? Це не дорікання. Я також скеровую це питання до себе: Яким християнином я є? Чи дійсно я даю свідчення?

Церква має своє коріння у вченні апостолів – автентичних свідків Христа, але невгамовно дивиться у майбутнє, має тверду свідомість того, що є посланою, посланою Ісусом, що є місійною. Церква, яка закривається в собі і в минулому, зраджує своїй ідентичності. Відкриваймо сьогодні усю красу і відповідальність за те, щоб бути апостольською Церквою! І пам’ятайте, що Церква є апостольською, коли ми молимося – перше завдання, і коли проповідуємо Євангеліє своїм життям, а також словами. Дякую.

Джерела: http://popefrancis.org.ua

Воїни Христа Царя

середу, 16 жовтня 2013 р.

16.10.2013р. Б. / Бразилія: понад 2 млн. вірних у процесії

Процесія у Белемі
Минулої неділі у Белемі, на півночі Бразилії, відбулася традиційна, 221-ша процесія на честь Пресвятої Діви з Назарета.
 
Цього разу в процесії узяли участь 2 млн. 200 тис. шанувальників Матері Божої. Цьогорічна кількість учасників молитовної ходи є рекордною.

О 5-й годині ранку архиєпископ Алберто Тавейра Корреа розпочав перед кафедральним собором урочисту св. Месу, після якої вірні вирушили у традиційну процесію з фігуркою Матері Божої Назаретанської. Процесія йшла вуличками старого міста до площі перед санктуарієм Покровительки Пара. Відстань довжиною близько 4 км паломники пройшли за сім годин. Процесія завершилася урочистим молебнем і благословенням фігуркою Матері Божої, Покровительки штату Пара. 

Діва з Назарету, Бразилія На цьогорічне святкування Папа через кардинала Тарчізіо Бертоне скерував до вірних спеціальне послання разом з апостольським благословенням. У листі Франциск заохочує шанувальників Богородиці Діви, аби «завжди були свідками істинних євангельських цінностей у спільноті Пара як учні-місіонери Ісуса». 

Своєрідним феноменом цієї процесії є довгий мотузок, причеплений до трону, на якому стоїть фігурка Матері Божої. 1855 року з огляду на сильні зливи було потрібно прив’язати мотузку до візка з фігуркою, аби могти протягнути його по грузькому болоту, на яке перетворилися дороги. Від того часу мотузка перетворилася на постійний, офіційний елемент процесії. Паломники вважають особливою благодаттю можливість тягнути цю мотузку, як своєрідне поєднання з фігуркою, несеною на плечах вірних. У цьогорічній процесії понад 7 200 осіб побували настільки близько до фігурки, щоби змогти «тягнути» історичну мотузку. 

З кожним роком до Матері Божої Назаретанської у штаті Пара прибувають у паломництво щораз то більше бразильців, також і з інших штатів країни.

Процесія
 
За матеріалами: Radiо Watykańskie 

Джерело:   КРЕДО 

вівторок, 15 жовтня 2013 р.

15.10.2013р. Б. / Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (07.10 – 13.10)

Понеділок. Дозволити Господу писати сценарій нашого життя, - закликав Папа Франциск під час ранкової меси в понеділок 7 жовтня в каплиці Дому св. Марти. У своїй проповіді Святіший Отець зупинився на образах Йони і доброго самарянина. Часом трапляється так, зазначив Папа, що християнин, католик, втікає від Бога, в той час як грішник, що вважається далеким від Бога, слухає голос Господа.

7 жовтня 2013 Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці короля південноафриканського Королівства Лесото Летсіє III, який потім зустрівся з кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне. У ході переговорів було відзначено добрі відносини між Святим Престолом і Королівством Лесото і важливість релігійної свободи для сприяння позитивній співпраці між державою і Церквою. У зв'язку з цим, був високо оцінений пріоритет, який надається монархом і урядом африканської країни розвитку сфери охорони здоров'я та освіти.

Вівторок. Папа Франциск присвятить світ Непорочному Серцю Діви Марії. З цієї нагоди у Ватикані буде перебувати скульптура Матері Божої Святого Розарію з каплиці Об’явлень марійного санктуарію у Фатімі. У Ватикані 12-13 жовтня пройдуть Марійні дні з нагоди Року Віри. У неділю, 13 жовтня, в 96-ту річницю фатімських об’явлень, Святіший Отець здійснить Акт присвячення світу Непорочному Серцю Марії. Про це просила 1917 року Матір Божа у Фатімі.

У п’ятницю президент Європейського парламенту Мартін Шульц зустрінеться з Папою на аудієнції.В інтерв'ю німецькій газеті «Die Tagespost» Мартін Шульц заанонсував, що він запросить Папу виступити з промовою в Європейському парламенті в Страсбурзі. Німецький соціал-демократ, сказав, що він хотів би, щоб Папа зміг приїхати до Страсбурга за цієї каденції європарламенту. Наступні парламентські вибори відбудуться у травні 2014 року.

Главу Католицької Церкви, Папу Франциска, важко атакувати безпосередньо, тому його слова перекручують, - пише журналіст Бартош Яловічор в польському виданні "Rzeczpospolitа".За словами журналіста, Франциск є таким же ворогом в очах світових ЗМІ, як і Бенедикт XVI. Однак для боротьби з ним обрано зовсім іншу методу. Оскільки важко представити холоднокровним виродком людину, яка телефонує дівчині, щоб розрадити її в горі, зупиняє папамобіль, щоб благословити хворих паломників чи просто скуштувати мате з рук віруючих, то необхідно підійти з іншої сторони -- перекручувати його слова, роблячи з Глави Церкви зірку поп-культури.

У вівторок 8 жовтня 2013 р., прес-центр Ватикану повідомив, що під час п’ятого засідання ХІІІ Звичайної Загальної Ради при Генеральному Секретаріаті Синоду Єпископів, Папа Франциск призначив наступну ІІІ Загальну Надзвичайну Асамблею Синоду Єпископів, яка відбудеться від 5 до 19 жовтня 2014 року на тему: «Душпастирські виклики сім’ї у контексті євангелізації». Пригадаємо, що до цієї Ради, чергові засідання якої закінчуються 8 жовтня, входить також Глава УГКЦ, Блаженніший Верховний Архиєпископ Святослав Шевчук.

Середа. Триває робота над аргентино-італійсько-іспансько-польським художнім фільмом про дитинство, юність і священиче служіння Хорхе Бергольйо, сьогоднішнього Папи Франциска, повідомило Польське інформаційне агентство. Режисером кінобіографії, робоча назва якої "Історія священика", став Алехандро Агресті з Аргентини. Він в останні роки завоював значну позицію в Сполучених Штатах, в основному через свій фільм "Будинок біля озера" з Сандрою Баллок і Кіану Рівз. Роль Хорхе Бергольйо зіграє 37-річний аргентинський актор Родріго де ла Серна.

Папа Франциск почав другий "раунд" консультацій з керівниками дикастерій Римської курії. 7 жовтня 2013 він прийняв префекта Конгрегації католицької освіти, кардинала Зенона Грохолевського. Після вступу на Престол св. Петра, Папа послідовно зустрівся з керівниками всіх дикастерій і провів з ними індивідуальні бесіди, щоб отримати загальне уявлення про їх діяльність.

«Вірую в єдину, святу, вселенську Церкву…». Сьогодні роздумаємо над такою характерною рисою Церкви як «католицькість». Перш за все: що означає «католицький»? Це слово походить від грецького «kath’olòn», що означає «згідно з цілістю», означає вселенськість. Яким чином ця вселенськість стосується Церкви? В якому значенні говоримо, що Церква є католицькою?

П’ятниця. Потрібно постійно остерігатися обману диявола, а наслідуючи Ісуса в боротьбі зі злом, не можна затримуватися «на півдорозі»: у цьому змаганні потрібно бути вірними  істині, - звернув увагу Папа Франциск 11 жовтня під час ранкової Євхаристії у Будинку св. Марти.

Папа Франциск прийняв на аудієнції Головного рабина Риму Ріккардо Ді Сеньї і делегацію рабинів і глав єврейських організацій столиці з нагоди 70-річниці депортації римських євреїв. Вітаючи Святішого Отця, рабин Ді Сеньї зазначив, що ця зустріч є «знаком наступності та новизни»: відносини між християнською та юдейською громадами Риму унікальні, оскільки вони нараховують майже два тисячоліття. «Неможливо ігнорувати, - сказав Ді Сеньї, - цю довгу історію - місцеву, але насичену універсальним значенням».

Папа Франциск придбав телефонні картки для міжнародного дзвінків для емігрантів з Лампедузи. Дякуючи яким, вони зможуть зв’язатися зі своїми родинами в Африці. Картки будуть роздані емігрантам, які перебувають у пунктах першої допомоги на Лампедузі, - розповів архієпископ Агрідженто Франческо Монтенегро після свого повернення з острова.

Субота. У молитві ми повинні бути відважними і усвідомлювати, що справжня благодать, яка нам дається, - це Сам Бог, - заявив Папа Франциск під час Літургії вранці 10 жовтня у каплиці Дому Св. Марти. Темою проповіді став уривок з Євангелія дня, в якому Ісус підкреслює необхідність молитися зі сподіванням і наполегливістю.

Притча про настирливого друга, який отримує те, що хоче, завдяки своїй наполегливості, стала відправною точкою для роздумів Папи Франциска про якість нашої молитви.

Продовжувати пошук нових шляхів, щоб бути закваскою Євангелія у світі і силою для духовного оновлення суспільства. З таким закликом Папа Франциск звернувся до членів делегації великої католицької організації "Лицарі Колумба". 10 жовтня 2013 р. Святіший Отець прийняв їх на аудієнції у Клементійському Залі Апостольського палацу.

10 жовтня Папа Франциск прийняв на аудієнції Президента Хорватської Республіки Іво Йосиповича, котрий потім зустрівся з кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне. У ході зустрічі, що відбулась в сердечній атмосфері, йшлося про старовинну католицьку традицію в Хорватії. Було висловлено задоволення розвитком двосторонніх відносин, укріплених нещодавно підписаними угодами, які сприяють співпраці між Церквою і державою на користь загального блага і хорватського суспільства.

«Примножити зусилля для залучення до місіонерської діяльності, щоб євангельське спасаюче послання досягло усіх околиць світу»,- з таким побажанням Папа Франциск звернувся до учасників симпозіуму, організованого з нагоди десятиріччя інформаційного інтернет-агентства «AsiaNews», що діє при Папському товаристві зарубіжних місій.

Серед майоріння десятків тисяч білих хустинок і схвильованих облич паломників у суботу 12 жовтня, о 17-ій годині римського часу, на площй святого Петра у Ватикані Папа Франциск зустрінув справжню статую Фатімської Богородиці, яка пополудні у суботу 12 жовтня була привезена з чудотворного португальського міста Фатіми.Біля стіп статуї Пресвятої Богородиці Святіший Отець поклав золоту вервицю.

Папа Франциск прийняв на аудієнції главу Європарламенту Мартіна  Шульца. У півгодинній розмові йшлося про питання убогості, імміграції, майбутнього молодих людей, які не можуть знайти роботи, а також про місце старших людей у суспільстві. Пан Шульц запросив Папу відвідати Європарламент у Страсбурзі.

Роль жінки і материнства були в центрі промови Святішого Отця до учасників семінару, організованого у Ватикані з нагоди двадцять п'ятої річниці Апостольського листа бл. Івана Павла II "Mulieris dignitatem" − "історичного документу, першого в Папському навчанні, повністю присвяченого темі жінки". 12 жовтня 2013р., звертаючись до присутніх у Клементійському Залі Апостольського палацу, Франциск висловив свою вдячність за увагу до цієї теми. Учасники ватиканського семінару головним чином роздумували над фрагментом Апостольського листа, в якому мова йде про те, що Бог особливим чином довірив людство жінці.

Папа Франциск передав римському відділенню благодійної організації "Caritas" один з мотоциклів "Harley Davidson", який йому надали представники цієї американської мотоциклетної компанії в червні 2013 р. з нагоди 110-ї річниці її заснування. Мотоцикл буде виставлений на аукціон, а гроші, виручені з його продажу, підуть на реставрацію хостелу "Don Luigi di Liegro", який належить римському "Caritas".

Неділя. «Співайте Господеві нову пісню, співайте Господеві, уся земле» (Пс. 96, 1), – цими словами 96 Давидового Псалма Папа Франциск розпочав свою проповідь під час Святої Меси, яку він очолив у неділю, 13 жовтня 2013 року, на площі Святого Петра у Ватикані з нагоди Марійського Дня. Святіший Отець запропонував понад стотисячній громаді вірних, які зібрались на Євхаристійне Богослужіння з Намісником Ісуса Христа, у світлі обраних на цей день літургійних читань, приглянутись постаті Пречистої Діви Марії, а зокрема, призадуматись над трьома дійсностями: Бог нас дивує, Бог хоче від нас вірності, Бог є нашою силою.

Радимо ознайомитись:


«Понтифікати Івана Павла ІІ, Бенедикта XVI і Франциска можна охарактеризувати трьома образами: душі, голови і серця», – написав кардинал Тімоті Долан, Архиєписокп Нью-Йорку
«Еудженіо Скальфарі не записав на диктофон і не зробив нотаток у блокноті свого інтерв’ю з Папою Франциском


понеділок, 14 жовтня 2013 р.

14.10.2013р. Б. / Папа − учасникам телемосту в День Богородиці: нехай Марія навчить нас не бути християнами-манекенами

Погляд Діви Марії веде християн до Ісуса і допомагає їм не бути християнами напоказ, але засукати рукави і діяти, не боячись забруднитися, заради Євангелія. Цією думкою Папа Франциск завершив своє відеопослання, адресоване вірним, що зібралися увечері 12 жовтня на молитву в святині Божественної Любові та в десяти інших, з'єднаних за допомогою телемосту, щоб провести разом Дні Пресвятої Богородиці: у Лурді, Назареті, Лухані, Вайланканні, Гвадалупі, Акіті, Найробі, Бані, Ченстохові та Марійській Долині.

"На кого дивиться Діва Марія? Вона дивиться на всіх нас, на кожного з нас. Як же Вона на нас дивиться? Вона дивиться на нас як Мати, − з ніжністю, з милосердям, з любов'ю".

Цей погляд кожен хотів би відчути на собі. Погляд, який обіймає, підтримує, втішає. Папа Франциск дав визначення материнства Марії простими словами, які не тільки містять в собі релігійне вчення, а й передають тепло пережитого досвіду. Очі нашої небесної Мами, − ті ж самі, якими "Вона дивилася на Сина Свого Ісуса у всі моменти Його життя, радісні, скорботні, славні", − ці очі дивляться на кожного з Її синів на землі, "просто і з любов'ю":

"Коли ми втомлюємося, падаємо духом, коли ми розчавлені проблемами, ми дивимося на Марію, відчуваємо Її погляд, який говорить нашому серцю: "Сміливіше, дитино, Я допоможу тобі!" Богородиця знає нас добре, Вона − Мама, Їй чудово відомі наші радощі й труднощі, наші надії і розчарування. Коли ми відчуваємо тягар наших слабкостей, наших гріхів, ми дивимося на Марію, Яка говорить нашому серцю: "Піднімайся, іди до Сина Мого Ісуса, Він зустріне тебе з відкритими обіймами, у Ньому ти знайдеш милосердя і нову силу, щоб продовжувати шлях".

Але Марія дивиться не тільки на нас: Богородиця "вказує на Ісуса, закликає нас свідчити про Нього", веде нас до Нього, єдиного, − підкреслив Папа, − хто "може перетворити воду самотності, труднощів, гріха у вино зустрічі, радості, вибачення":

"Не бійся! Він навчить тебе слідувати за Ним, щоб свідчити про Нього у великих і малих справах твого життя, в сімейних відносинах, у твоїй роботі, в хвилини свята; Він навчить тебе забувати про себе, щоб дивитися на інших з любов'ю, як Він, Який любив тебе і любить не на словах, а на ділі! О Маріє, дай нам відчути Твій материнський погляд, приведи нас до Твого Сина, допоможи нам бути не християнами "з вітрини", а християнами, які не бояться "забруднити руки", щоб будувати разом з Твоїм Сином Ісусом Його Царство любові, радості та миру".

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va/

Джерело:   Воїни Христа Царя