ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 16 жовтня 2013 р.

16.10.2013р. Б. / Бразилія: понад 2 млн. вірних у процесії

Процесія у Белемі
Минулої неділі у Белемі, на півночі Бразилії, відбулася традиційна, 221-ша процесія на честь Пресвятої Діви з Назарета.
 
Цього разу в процесії узяли участь 2 млн. 200 тис. шанувальників Матері Божої. Цьогорічна кількість учасників молитовної ходи є рекордною.

О 5-й годині ранку архиєпископ Алберто Тавейра Корреа розпочав перед кафедральним собором урочисту св. Месу, після якої вірні вирушили у традиційну процесію з фігуркою Матері Божої Назаретанської. Процесія йшла вуличками старого міста до площі перед санктуарієм Покровительки Пара. Відстань довжиною близько 4 км паломники пройшли за сім годин. Процесія завершилася урочистим молебнем і благословенням фігуркою Матері Божої, Покровительки штату Пара. 

Діва з Назарету, Бразилія На цьогорічне святкування Папа через кардинала Тарчізіо Бертоне скерував до вірних спеціальне послання разом з апостольським благословенням. У листі Франциск заохочує шанувальників Богородиці Діви, аби «завжди були свідками істинних євангельських цінностей у спільноті Пара як учні-місіонери Ісуса». 

Своєрідним феноменом цієї процесії є довгий мотузок, причеплений до трону, на якому стоїть фігурка Матері Божої. 1855 року з огляду на сильні зливи було потрібно прив’язати мотузку до візка з фігуркою, аби могти протягнути його по грузькому болоту, на яке перетворилися дороги. Від того часу мотузка перетворилася на постійний, офіційний елемент процесії. Паломники вважають особливою благодаттю можливість тягнути цю мотузку, як своєрідне поєднання з фігуркою, несеною на плечах вірних. У цьогорічній процесії понад 7 200 осіб побували настільки близько до фігурки, щоби змогти «тягнути» історичну мотузку. 

З кожним роком до Матері Божої Назаретанської у штаті Пара прибувають у паломництво щораз то більше бразильців, також і з інших штатів країни.

Процесія
 
За матеріалами: Radiо Watykańskie 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар