ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 8 березня 2014 р.

08.03.2014р. Б. / Католиків Криму можуть знищити фізично

четніки
Сербські четніки, шовіністи, які вирізали цілі католицькі села у колишній Югославії, прибули до Криму.
 
За повідомленням низки хорватських, сербських та боснійських ЗМІ, у  Крим прибули сербські четніки. Вони відповідальні за масовий геноцид не сербського населення Хорватії та Боснії і Герцеговини. 

Свого часу саме четніцькі угруповання «уславилися» тим, що вирізали цілі католицькі і мусульманські села на теренах колишньої Югославії в часі воєн 90-х років ХХ століття.

Четніцький рух виник у міжвоєнному королівстві Югославії. В часі ІІ світової війни під проводом Дража Міхайловіча четніки чинили акти геноциду над несербським населенням окупованої країни. В часі розпаду соціалістичної Югославії рух відновив свою діяльність. 

Присутність четніків в Криму викликає серйозне занепокоєння долею католицького населення Криму та кримсько-татарського народу. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО 

пʼятницю, 7 березня 2014 р.

07.03.2014р. Б. / Кількість загиблих під час Майдану збільшилася до 100

Небесна сотня. фото укрправда._jpg
Кількість загиблих у сутичках у центрі Києва з 30 листопада 2013 року досягла 100 осіб. Вчора до Небесної сотні приєднався ще один активіст, який перебував у лікарні.
 
Станом на сьогодні з місця загострення сутичок у центрі міста Києва до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров’я міста Києва за медичною допомогою звернулося 1075 постраждалих, 698 з них було госпіталізовано. 

На лікуванні в закладах охорони здоров’я м. Києва станом на знаходиться 216 осіб.

За останню добу за медичною допомогою до бригад екстреної медичної допомоги звернулося 36 осіб, 22 з них госпіталізовано.

Інформацію щодо стану госпіталізованих і загиблих їх близькі та рідні можуть дізнатися за телефоном гарячої лінії у м. Києві: 15-03.

Варто зазначити, що постраждалих від силовиків під час Євромайдану лікують також у Польщі, Литві та Німеччині.

Учасники люблінського Євромайдану промовили вголос імена опізнаних жертв сутичок в Україні.


Джерело:   КРЕДО 

середу, 5 березня 2014 р.

05.03.2014р. Б. / У соборі св. Юра у Львові на честь Небесної Сотні звучатиме «Реквієм» Моцарта

30 березня, на сороковий день після початку масових розстрілів майданівців у Києві, на честь Небесної Сотні у соборі св. Юра у Львові о 17.00 прозвучить «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив ректор Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка Ігор Пилатюк.

Твір геніального композитора виконають оперна студія, симфонічний оркестр, хор і солісти Львівської музичної академії під керівництвом ректора академії.

«На сороковий день від початку розстрілів, 30 березня, коли по-християнському звичаю ми молимося і згадуємо померлих, вирішили академією вшанувати світлу пам’ять тих, хто загинув на Майдані. Було заплановано, що це саме буде твір Вольфганга Амадея Моцарта «Реквієм». Саме цьогоріч минає 180 років від першого виконання цього знаменитого твору у Львові, саме у соборі св. Юра», – розповів Ігор Пилатюк.

Він додав, що твір надзвичайно важкий. Його готують уже не один тиждень.

Зазначимо, «Реквієм» – це останній твір Моцарта. Попри те, що його перу фактично належить тільки до двох третин нотного тексту, він є одним із його найшановніших та найпопулярніших творів. Моцарт помер під час написання композиції. Через те, що це був твір на замовлення, Реквієм був доповнений та завершений за дорученням Констанци Моцарт, вдови композитора, його учнями Йозефом Ейблером (нім. Joseph Eybler) та Францом Ксавером Зюссмайром (нім. Franz Xaver Süßmayr).

Перше виконання «Реквієму» відбулося 14 грудня 1793 року у садибі замовника графа фон Вальзеґґа у передмісті Відня.

Джерела: ЗІК

Воїни Христа Царя

вівторок, 4 березня 2014 р.

04.03.2014р. Б. / Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога

3 березня, близько 15:00 год. центральними вулицями Києва вирушила Хресна Дорога. Особливістю її стало те, що стоянь було не чотирнадцять, а п'ятнадцять. Останнє стояння під назвою «Воскресіння» відбувалось на місці поваленого пам’ятника Леніна, після якого була відмовлена молитва екзорцизму.

Хресна Дорога була присвячена мученикам, які віддали своє життя за Батьківщину на Майдані у Києві й інших містах, а також невідомим ще досі жертвам. Її назвали «Хресною Дорогою мучеників блаженних українського народу в усі часи», яку провели греко-католицькі священики.

Біля пам’ятника о. Йосиф провів молитву екзорцизму. За його словами, на місці, де стояв ідол, який знищив багато народів, дуже потрібна ця молитва. Це так званий екзорцизм місця. Потім процесійною ходою з Хрестом усі вірні повернулися на Майдан,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Католицький медіа-центр
Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога 
Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога 
Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога 
Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога 
Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога 

Центральними вулицями Києва пройшла Хресна Дорога


Джерело:   КІРІОС

понеділок, 3 березня 2014 р.

03.03.2014р. Б. / Відкритий лист Його Святості Папі Франциску


Олег БазарВаша Святосте!
Щиро дякую за Ваші молитви, які Ваша святість складає разом з усім християнським світом за мир в Україні. 

Тиждень тому український народ повалив кривавого тирана, заплативши за своє прагнення свободи надзвичайно високу ціну – життям 98 своїх синів. 

У 2001 році попередник Вашої Святості на папському престолі, святий Іван Павло ІІ під час своїх відвідин України звернувся до нашого народу словами апостола Йоана Богослова: «Ніхто не спроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає». 

Наш Майдан став справжньою революцією гідності, революцією духу. Революцією християнською, бо кожен день на Майдані звучала Молитва. Представники чільних християнських конфесій, мусульмани та юдеї спільно молилися за Україну. 

Українці боролись, протестували і помирали з молитвою. І молитвою проводжали в останню путь загиблих героїв. 

Ми вірили, що завдяки цій жертві на нашу багатостраждальну землю врешті-решт прийде мир.

Однак сьогодні Україна стала об’єктом неприхованої військової агресії з боку Росії. Ми стоїмо на порозі страшної війни та гуманітарної катастрофи. Російські війська окупували українську автономну республіку Крим і, ймовірно, готуються до анексії інших регіонів нашої країни. 

Україна звернулася до міжнародної спільноти з проханням захистити мир, територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Ми цінуємо ті зусилля, які докладає світове співтовариство для того, щоб зупинити агресора. 

Переконаний, роль Вашої Святості у миротворчому процесі може стати визначальною. Візит глави Католицької Церкви в Україну найближчим часом, екуменічна молитва за мир на Майдані продемонструвала б усьому світу прагнення українців до миру та – ми дуже на це сподіваємося – зупинила б агресора. 

Ваша Святосте! Україні потрібна Ваша підтримка.

Ми чекаємо Вас на Майдані.

З синівським смиренням, Олег Базар, український журналіст (Головний редактор LB.ua)

Джерело:   КРЕДО

неділю, 2 березня 2014 р.

02.03.2014р. Б. / Звернення Українських Церков і релігійних організацій з приводу іноземної агресії

ЗВЕРНЕННЯ
Українських Церков і релігійних організацій
з приводу іноземної агресії
Дорогі брати і сестри!

У цей важкий час, коли військові підрозділи Російської Федерації, порушуючи міжнародні та двосторонні угоди, увійшли на суверенну територію України, а Рада Федерації за поданням Президента Росії дала згоду на застосування російських військ в Україні – ми найперше закликаємо всіх вас і всіх людей доброї волі до солідарності з нами, до молитви про Україну і український народ. 
 
Ми закликаємо владу Росії схаменутися і зупинити агресію проти України, негайно вивести свої війська з української землі. Вся відповідальність перед Богом і перед людством за непоправні наслідки подальшої ескалації насильства повністю лягає на керівників Росії.
В нашій державі немає утисків за ознакою мови, нації, віросповідання. Тому ми свідчимо – всі намагання російської пропаганди представити події в Україні як “фашистський переворот” і “перемогу екстремістів” абсолютно не відповідають дійсності.

Дорогі брати і сестри у Росії!

Український народ має лише дружні, братні почуття до російського народу. Не вірте пропаганді, яка розпалює ворожнечу між нами. Ми хочемо і надалі будувати з Росією дружні, братні відносини – але як суверенна, незалежна держава.

Ми звертаємося до міжнародного співтовариства, до країн-гарантів безпеки України – США та Великобританії, до Європейського Союзу, до ООН та ОБСЄ: зупиніть іноземне вторгнення в Україну і грубе втручання в наші внутрішні справи! Підрив миру і стабільності в Україні загрожує зруйнувати всю сучасну систему світової безпеки. Тому слід вжити всіх заходів, щоби в Україні не розгорілася війна.

Брати і сестри!

Церкви і релігійні організації України – з українським народом. Твердо знаємо: Бог не в силі, а в правді. Правда – на боці українського народу, тому ми переможемо.

Нехай Господь береже всіх нас!

Звернення підписали:
  • Патріарх Філарет (Денисенко), Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату;
  • Верховний архієпископ Святослав (Шевчук), Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви;
  • Михайло Паночко, Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України;
  • В’ячеслав Нестерук, Голова Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн-баптистів;
  • Віктор Алєксєєнко, президент Української Уніонної Конференції Церкви адвентистів сьомого дня;
  • В'ячеслав Горпинчук, Єпископ Української Лютеранської Церкви;
  • Леонід Падун, Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;
  • Яків Дов Блайх, Головний рабин м. Києва та України Об'єднання іудейських релігійних організацій України.
1 березня 2014 р.23:30

Інститут релігійної свободи, Київ 

Воїни Христа Царя