ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 16 листопада 2011 р.

16.11.2011р. Б. / УГКЦ намагається розвивати діалог з ПЦ, – о. Ігор Шабан

Минулого тижня Патріарх Кирил на зустрічі з слухачами курсу Дипломатичної академії МЗС РФ зазначив,  що у відносинах православних і греко-католиків в Україні помітна позитивна динаміка.


За коментарем щодо цього ми звернулися до Голови Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами о. д-ра Ігоря Шабана.


Покращення стосунків між Українською Греко-Католицькою Церквою та Православною Церквою справді існує, це зокрема стосується Церков історичної Київської митрополії. Як відомо з офіційних сайтів УГКЦ та УПЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук) мав кілька братніх зустрічей з Блаженнішим Володимиром (Сабоданом).


УГКЦ намагається розвивати цей діалог. Щодо зустрічі з Патріархом Кирилом, здається така зустріч була б доброю нагодою для кожної з помісних Церков краще зрозуміти одна одну. Подібні зустрічі, як я вже згадав раніше, вже мають місце між українськими Церквами, що без сумніву сприяє примиренню між українськими християнами.


Нещодавно у медіа з’явилась інформація, що патріарх Кирил відзначив поліпшення відносин між православними і католиками у цілому. Це також радісна інформація, адже розвиток таких відносин є тільки для добра Церкви.


УГКЦ у свою чергу також намагаємося докладати усіх зусиль для покращення і розвитку наших відносин з іншими Церквами та релігіями. Ідея єдності християн, на мою думку цілком може втілитись в Україні, особливо якщо візьмемо до уваги болючий поділ колись єдиної київської церкви на чотири частини. Об’єднання усіх чотирьох церков в одну може стати реальністю, за умови, що усі будуть мати таке бажання і відкриються на Божу заповідь: «щоб усі були одно».


Вже сьогодні ми намагаємось спільно діяти у соціальній та богословській сферах. Для прикладу можу навести нещодавно відроджені «Суспільні дні УГКЦ», які за звичай відбуваються у листопаді по всій Україні. Ці «Суспільні дні» є власне тією платформою співпраці між усіма Церквами, а я би навіть сказав, між усіма релігіями в Україні. Оскільки соціальні, суспільні питання, які існують між людьми, вони об’єднують нас і творять певну платформу, яка робить нас єдиними у солідарності з бідними, з в’язнями, в опіці за дітей-сиріт чи неповносправних. Наша Церква тут намагається об’єднати свої зусилля з іншими церквами, незалежно від конфесії. Цього року ця подія вже вп’яте відбулась у Житомирі, Києві, Харкові, Луганську і ще планується в Одесі, Донецьку, Кіровограді та Стрию. Щиро запрошуємо усіх до співпраці.

о.Ігор Шабан спеціально для "Католицького Оглядача"


Джерело: Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар