ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 2 лютого 2015 р.

02.02.2015р. Б. / «Загляньмо з вірою глибоко в очі Христа, щоб вони стали дзеркалом нашого сумління та життя», - Митрополит Ігор

Такими словами звернувся до вірних Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у неділю, 1 лютого, до вірних в Архикатедральному соборі Святого Юра, де зараз перебуває святиня – Нерукотворний образ Ісуса Христа.

Архиєрей зауважив: «Ми не займаємося дослідженням святого Образу, лише приймаємо з вірою його близькість до лику Спасителя. Радіємо, що така святиня знаходиться в ці дні поруч копії туринської Плащаниці у нашому соборі святого Юрія і ми усі маємо можливість наново оживити віру в Бога».

Владика Ігор застановив вірних, щоб кожен зумів не лише побачити унікальну реліквію, але й спробував, дивлячись на святий образ, переосмислити своє життя: «Не поспішаймо швидко переходити коло унікального зображення лику Господнього, але загляньмо з вірою глибоко в очі Христа, які направлені на нас, щоб вони стали дзеркалом нашого сумління та нашого життя. Багато тисяч людей уже перейшли коло цього нерукотворного Образу ГНІХ, але перед нами закрито те: скільки осіб щиро  навернеться до Бога, покається, віддадуть своє серце, свого духа та довірять життя в руки Божого Провидіння? Знову усвідомлюємо свою поставу перед Господніми пронизливими очима, які всюди бачать нас, - випрошуймо дару постійної пам’яті про Бога».

Також Митрополит наголосив про необхідність молитви за мир в Україні: «Просімо нашого Спасителя про спокій в Україні, про мир в державі, благаймо про закінчення війни та кровопролиття, вимолюймо страху для ворогів, подібно, як колись найшов жах на філістимлянське військо, що повтікало (див. 1Сам 14,15-16)».

Немає коментарів:

Дописати коментар