ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 9 серпня 2012 р.

09.08.2012р. Б. / Чеський богослов: гріх став чимось смішним



О.Томаш Халік, відомий чеський богослов і психолог, критикує сьогоднішню ідеологію за те, що виключила категорію гріха з суспільної дискусії і «державної мови», наприклад у випадку корупційних скандалів. 
 
«Гріх став чимось смішним», - сказав о. Халік в інтерв'ю під назвою «Христос і світ», впливовому німецькому тижневику «Die Zeit». «Багато людей кажуть: Я робив помилки, але це не злочин». Вони не розуміють, що не все, що не є карним - морально добре», - вважає священик. 

На цьому тлі о. Халік закликає до «ренесансу сповіді». Таїнство покаяння є хорошим способом боротьби з гріхом і провиною. Це не просто якась розмова, а насамперед процес роздумів над життям, нагадав католицький священик, який викладає соціологію в Карловому університеті Праги. «Треба назвати речі своїми іменами», - переконаний він. 

О.Халік є найвідомішим католицьким інтелектуалом з країн Центральної та Східної Європи. Він був довіреною особою колишнього президента Чехії Вацлава Гавела, а також колишнього архиєпископа Праги Франциска Томашака. Його остання книга «Нічні роздуми одного духівника. Віра в умовах невизначеності» отримала велику популярність в Західній Європі. 


За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар