ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 29 березня 2017 р.

29.03.2017р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім читанням Святого Письма (Бт.17,1-9)

Бут.17,1-9:  «Буду їм Богом»

Народи, серед яких жив вибраний народ Божий, були поганами. Вони мали свої вірування, своє розуміння світу, але не знали справжнього Бога – Ягве. 

Лише вибраний народ носив у собі цю спасенну віру в Єдиного Бога, який сам себе йому об’явив. Хоча й серед представників вибраного народу були падіння, віддалення від Бога, але віра в Єдиного Бога, довіра до Нього, яка часом жевріла лише в декотрих із них, проводила народ через будь-які обставини життя. І навіть коли вони не всі були Його народом, Він все одно був їхнім Богом. 

Наскільки для нас важливо усвідомити, що Бог є нашим Господом, що Він дбає, піклується, турбується, а головне – пам’ятає про кожного з нас за будь-яких обставин. Часто ми не можемо повірити й прийняти, що в нас є такий Господь, для якого ми є дуже важливі, дорогі та потрібні. Якби ми це усвідомили – то по-інакшому дивилися б на обставини свого життя і на все своє життя! Якщо ми свідомі, що Господь є нашим Богом, то наше життя, наші близькі, обставини й навіть найтяжчі випробування набувають зовсім іншої ваги! 

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:   ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар