ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 5 липня 2012 р.

05.07.2012р. Б. / Релігійні лідери наполегливо закликають пРезидента не підписувати «вибухонебезпечний мовний законопроект»

 
«Те, що зараз відбувається – це шлях у прірву, шлях до громадянського конфлікту і розвалу держави». Про це заявили глави українських Церков і релігійних організацій у Відкритому листі до Президента України Віктора Януковича щодо мовного питання. 
 
«З жалем вимушені відзначити – до нашого голосу не прислухалися. 3 липня 2012 року суперечливий мовний законопроект було оголошено прийнятим Верховною Радою України», – так глави конфесій відреагували на розгляд у другому читанні законопроекту Ківалова та Колесніченка. 

«Глибоко помиляються ті, хто вважають цю подію перемогою. Це – Піррова перемога. Це – «перемога» над громадянським порозумінням і основоположними принципами парламентаризму, які за визначенням покликаний відображати суспільний компроміс», – наголошують глави Церков і релігійних організацій. 

На їх переконання, «поглиблення мовного розділення, посилене політичним протистоянням, далі поглиблює суспільний розкол і розхитує основи української державності». 

Глави конфесій наполегливо закликають Президента «не підписувати вибухонебезпечний мовний законопроект, накласти на нього вето і повернути до Верховної Ради для справжнього повноцінного розгляду та вироблення збалансованого рішення». 

На думку релігійних провідників, збалансована мовна політика в Україні повинна одночасно захищати державний статус української мови та сприяти розвитку і функціонуванню мов національних меншин. 

Відкритий лист до Президента України підписали: 

Патріарх Філарет, предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату;
 
Святослав, Верховний Архієпископ Києво-Галицький Української Греко-Католицької Церкви;
 
Єпископ Маркіян Трофим’як, керуючий справами Римсько-Католицької Церкви в Україні;
 
В'ячеслав Нестерук, президент Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів;
 
Михайло Паночко, старший єпископ Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської – п'ятидесятників;
 
Василь Райчинець, старший пресвітер Союзу вільних церков християн євангельської віри України;
 
В’ячеслав Горпинчук, єпископ Української Лютеранської Церкви;
 
Андрій Гамбург, пастор Німецької євангелічно-лютеранської церкви України;
 
Шейх Ахмед Тамім, голова Духовного управління мусульман України;
 
Григорій Комендант, президент Українського Біблійного Товариства.

"Українська" Православна Церква (в єдності з Московським патріархатом), хоч і не долучилась до цього звернення, проте поширила офіційний коментар голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків архієпископа Митрофана з цієї проблематики. У ньому наголошується, що Церква занепокоєна суспільною напругою, що виникла внаслідок законопроекту № 0973. 

«"Українська" Православна Церква залишає на розсуд хворого суспільства питання статусу російського язика в Україні. Разом з тим, їхня Церква виступає категорично проти того, щоб дискусії навколо мовного питання розділяли українське суспільство та загрожували цілісності Української Держави», – зазначено у коментарі. 

За матеріалами: ІРС

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар