ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

29.09.2017р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Апостолом та Євангелієм

Еф.4,17–25:  «Одягнутися у нову людину, створену на подобу Божу»

Бачимо, що в нас немов би живе дві природи. Одна тягне нас до чогось доброго й великого, божественного, святого, а інша тягне до гріха, до тих чи інших пристрастей, те, про що каже Святе Письмо: дух сильний, але тіло немічне. З одного боку, в людині є дух і божественна присутність, яка потягає її до божественного життя, а з другого – гріховні схильності людини, які вона унаслідувала від Адама і Єви. 

Від нас залежить, наскільки ми піддаємося божественній природі і наскільки ми цій божественній природі дозволяємо в нас розвиватись, щоб вона ставала основою нашого буття. Наскільки ми допомагаємо Богові керувати нашими тілесними стремліннями і бажаннями. 

То ж питання до всіх нас, які ми є, більше тілесні чи більше духовні, наскільки ми одягаємося в нову людину?

*** 
Мр.12,1-12:  «Винайняв його виноградарям і виїхав на чужину»

Щоб чогось досягти в житті, кожен мусить докласти значних зусиль. Хтось хоче здобути освіту, хтось прагне вивчити інші мови, хтось – збудувати будинок, придбати авто, зайняти важливе місце в суспільстві. І щоб це все осягнути, людина часто трудиться з останніх сил. Але не усвідомлює того, що найбільший дар вона вже має – це її життя. 

І як у цій євангельській розповіді господар доручає виноградник і все добро цього виноградника робітникам, бо сподівається, що вони принесуть плоди, так само й Господь дав нам наше життя і все потрібне для того, щоб ми його гідно прожили й приносили плоди. І ці плоди – це не тільки сам кінець нашого життя. Кожна щоденна подія, кожна обставина – це нагода, щоб плодоносити. Коли ми могли б принести якийсь плід, але не зробили цього, то це гріх. А чеснота – це саме той момент, коли ми той плід осягнули. 

Уміймо прийняти наше життя як великий дар від Бога і плодоносити! 

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:   ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар