ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 11 квітня 2017 р.

11.04.2017р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм

Мт.24,36–26,2:  «Що ви вчинили одному з цих братів моїх найменших – мені вчинили»

В цьому уривку нам Господь відкриває повноту правди що до нашого життя: що ми чинимо ближньому, те чинимо Богові. Як ми далеко від такого розуміння! Як далеко наша свідомість від цього і як по інакшому ми живемо на щодень. Якби могли усвідомити, що та людина, яка стоїть на моїй дорозі, стоїть там, бо її поставив Бог, то ми б до кожного ставилися так, як вчить Ісус. 

Коли починаємо служити іншим, то починаємо бачити навколо себе потребуючих. Ми ж здебільшого виходимо зі свого егоцентричного світогляду, тому й маємо іншу перспективу свого життя. 

Важливо, що християнство втілюється в реальність у конкретних випадках, у конкретних стосунках між людьми, а не ділиться на віру, яка є в нас, і на наші вчинки. Наше щоденне життя саме тому часто далеке від того, щоб ми жили цією вірою! Господь звертається до кожного з нас, щоб ми задумалися: чи ми бачимо служіння ближньому як служіння самому Богові?

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:   ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар