ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 4 жовтня 2014 р.

04.10.2014р. Б. / Кардинал Палья: союз чоловіка і жінки - всесвітня спадщина

Вперше в історії ми стоїмо перед обличчям радикальної цивілізаційної зміни: потрійний зв'язок "шлюб - сім'я - життя" ще ніколи досі не був настільки порушений. Про це напередодні III Надзвичайної сесії Синоду Єпископів говорив в інтерв'ю Ватиканському радіо голова Папської Ради у справах сім'ї кардинал Вінченцо Палья. Створюючи чоловіка, Господь каже: щоб не залишився один, щоб не був самотній. Сьогодні ми живемо зі зворотним переконанням: кожен повинен думати тільки про себе. Ця проблема загрожує не тільки родині, але й майбутньому всього суспільства. Обов'язок Церкви - попередити людство про те, що союз чоловіка і жінки - це всесвітня спадщина, яку не можна порушувати, інакше розпадеться і саме суспільство.

Головним духовним, культурним, антропологічним викликом, на думку кардинала, є індивідуалізм. Ми спостерігаємо кризу не тільки релігійних шлюбів, а й цивільних шлюбів, і співжиття без шлюбу. Все більше людей - особливо на Заході - живуть одні. За кризою інститутів, в тому числі й інституту сім'ї, є вихваляння всього індивідуального. Сьогодні кажуть: все що завгодно, будь-який союз може бути сім'єю. Якщо все, то й нічого, залишається одне самотнє "Я". На вівтар цього "Я" ми жертвуємо сім'ю, любов, навіть саме життя, вважає кардинал Палья.

Немає коментарів:

Дописати коментар