ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 28 вересня 2014 р.

28.09.2014р. Б. / Політико-економічна ситуація впливає на Церкву: посол Ватикану в Україні

Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський Нунцій в Україні, зробив відверту оцінку наслідкам, з якими зіткнулася Церква через криваві події, що відбуваються в країні.  У своїй промові 23 вересня до представників міжнародної католицької організації “Допомога Церкві в потребі” він зазначив, що сьогодні Україна страждає від “дестабілізації, яка більшою мірою пояснюється грабіжництвом, що здійснювалось і продовжує відбуватися через руки українських олігархів, посилюючись російською агресією проти територіальної цілісності та суверенітету.”  Архієпископ також сказав наступне:  “Неоголошена війна з Російською Федерацією, що ведеться проти України, розхитує країну, яка і так уже має надзвичайно багато досвіду з хижацтвом своїх та іноземних спекулянтів (не тільки російських), котрі порвали її економічну й соціальну структуру на шматки, особливо з моменту незалежності 1991.   Більше того, Україна тільки зараз підходить до рішення налагодження чи усунення структур, що узалежнювали її від радянського комуністичного минулого, в той час як інші країни Центральної і Східної Європи мали можливість вирішити це і принаймі почати змінюватись майже одразу після повалення Берлінської Стіни.”  Апостольський Нунцій України додав, що католицькі церкви зазнали сильного нівечення в нещодавній боротьбі, і навіть коли насилля припиниться, ціна їхнього відновлення та відбудови буде високою.   Католицькі священники і ченці були вивезені з певних територій, де російські війська були активними — особливо в Криму — і чи їм дозволять повернутись, стоїть під знаком питання.  “Якщо російська агресія закінчиться завтра, окрім перебудови Сходу, Україна ще повинна буде пройти через величезні випробовування, щоб викорінити корупцію і встановити нормальне суспільство.”, - відзначив архієпископ Ґалліксон.   На більш позитивній ноті, він схвально відгукнувся про надзвичайний ріст Греко-католицької Церкви після падіння комуністичного режиму.   “З 1989 число греко-католицьких священників в Україні піднялося від 300 до більше 3000.”Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський Нунцій в Україні, зробив відверту оцінку наслідкам, з якими зіткнулася Католицька Церква через криваві події, що нині відбуваються в країні.

 У своїй промові 23 вересня до представників міжнародної католицької організації “Допомога Церкві в потребі” він зазначив, що сьогодні Україна страждає від “дестабілізації, яка більшою мірою пояснюється грабіжництвом, що здійснювалось і продовжує відбуватися через руки українських олігархів, посилюючись російською агресією проти територіальної цілісності та суверенітету.”

 Архієпископ також сказав наступне:
“Неоголошена війна з Російською Федерацією, що ведеться проти України, розхитує країну, яка і так уже має надзвичайно багато досвіду з хижацтвом своїх та іноземних спекулянтів (не тільки російських), котрі порвали її економічну й соціальну структуру на шматки, особливо з моменту здобуття незалежності 1991 р.

Більше того, Україна тільки зараз підходить до рішення налагодження чи усунення структур, що узалежнювали її від радянського комуністичного минулого, в той час, як інші країни Центральної і Східної Європи мали можливість вирішити це і, принаймні, почати змінюватись майже одразу після повалення Берлінської стіни.”


Апостольський Нунцій в Україні додав, що католицькі церкви зазнали сильного нівечення в нещодавній збройній боротьбі на Донбасі, і навіть, коли насилля припиниться, ціна їхнього відновлення та відбудови буде високою.

Католицькі священики і ченці були вивезені з певних територій, де російські війська були активними — особливо в Криму — і чи їм дозволять повернутись, стоїть під знаком питання.

“Якщо російська агресія закінчиться завтра, окрім перебудови Сходу, Україна ще повинна буде пройти через величезні випробовування, щоб викорінити корупцію і встановити нормальне суспільство”, - відзначив архієпископ Ґалліксон.

На більш позитивній ноті він схвально відгукнувся про надзвичайний ріст Греко-Католицької Церкви після падіння комуністичного режиму.

“З 1989 р. число греко-католицьких священиків в Україні піднялося від 300 до більше 3000.”

Настя Рудська для християнського порталу КІРІОС за матеріалами CatholicCulture.

Джерело:    КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар