ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 29 вересня 2014 р.

29.09.2014р. Б. / Австралія: у Сіднеї відбувся урочистий прийом на честь душпастисрського візиту Патріарха Святослава

Австралія: у Сіднеї відбувся урочистий прийом на честь душпастисрського візиту Патріарха Святослава
Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) вчора, 28 вересня, в Сіднеї під час урочистого прийому на честь його душпастисрського візиту в Австралію пригадав, що рівно 28 вересня 66 років на австралійській землі вперше було відслужено українську Службу Божу.

«І через 66 років пізніше Господь Бог дає нам час знову молитися, бути разом», - відзначив Патріарх УГКЦ.

«Я чув багато історій наших людей, – каже Блаженніший, – як вони приїхали на цю землю. Вони казали, що вони українці, а їм відповідали, що такого народу нема. Вони казали, що є вірними Української Греко-Католицької Церкви, а їм казали, що такої Церкви нема. Але сьогодні всі знають, хто такі українці».

Він розповів, що відвідуючи українські парафії в Австралії зауважив одну важливу відмінність. «Де Церква і громадські, зокрема молодіжні й політичні структури працюють разом, там є життя. Як тільки наступає відокремлення громадського життя від життя церковного і релігійного, там наступає занепад. Наша Церква завжди була, є і буде зі своїм народом. Тому так важливо відчути, що чужа Церква, навіть більш досконала, ніколи не дасть того, чого дасть своя рідна мати. Тому заохочую вас шукати задоволення своїх духовних потреб у душпастирів своєї Церкви», – наголосив Блаженніший.

Глава УГКЦ подякував громаді в Сіднеї, яка активно допомагала будувати Патріарший Собор Воскресіння Христового в Києві. Загалом вірні в Австралії пожертвували 4,5 млн. австралійських доларів.

Він подарував українській громаді пам’ятну медаль, яка була випущена минулого року до 1025 річчя Хрещення Русі-України, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Джерело:    КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар