ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 24 квітня 2013 р.

24.04.2013р. Б. / «Знайти Ісуса поза Церквою неможливо»


Папа Франциск
 
У день літургійного спомину св.Георгія (Юрія), на який припадають іменини Папи Франциска – Хорхе Маріо Берґольйо, Святіший Отець відправив Месу в каплиці св.Павла.
 
В урочистості взяли участь кардинали з Ватикану і Рима. Вітання з нагоди іменин Папі склав декан кардинальської Колегії, кардинал Анджело Содано. 

Дякуючи за привітання, Папа сказав, звертаючись до кардиналів: «Я почуваюся прийнятий вами, мені з вами добре, й мені це подобається». 

У проповіді Папа Франциск сказав: «Християнська автентичність – це не посвідчення особи; це приналежність до Церкви, Матері-Церкви». 

«То Церква-Мати дає нам Ісуса, надає нам автентичності, яка є не тільки знаком (печаттю), а й приналежністю». 

«Знайти Ісуса поза Церквою неможливо», – додав Папа. Він також навів слова Павла VI, який заявив, що «абсурдною розділеністю є бажання жити з Ісусом без Церкви». 

«Неможливо слідувати за Ісусом і любити Його поза Церквою», – підкреслив Папа Франциск. 

Він наголосив на тому, що Церква – місійна, і на тому, що її діяльність завжди супроводжується «переслідуваннями з боку світу». 

«Якщо ми захочемо піти шляхом світського життя, торгуючи зі світом, як то пробували зробити Макавеї, то ніколи не отримаємо втіхи від Господа», – зазначив Папа у проповіді 23 квітня. 

За матеріалами: РАР

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар