ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 8 листопада 2011 р.

08.11.2011р. Б. / УГКЦ створює три нові митрополії в Україні


 
 За рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, в Українській Греко-Католицькій Церкві буде створено три нові митрополії з осідками у Львові, Івано-Франківську та Тернополі. Про це заявив Блаженніший Святослав, сьогодні, 8 листопада, під час веб-конференції на інтернет-порталі tochka.net. 

 
За словами Глави УГКЦ, народження нових митрополій є важливим кроком на шляху до проголошення Патріархату УГКЦ. У день святого апостола і євангелиста Матея, 29 листопада 2011 р., у архикатедральному соборі св. Юрія у Львові, відбудеться інтронізація Митрополита Львівського та урочисте проголошення Львівської митрополії. До новоствореної структурної одиниці увійдуть чотири греко-католицькі єпархії, які знаходяться на території Львівської області. Це зокрема Львівська архиєпархія, Самбірсько-Дрогобицька, Стрийська та Сокальсько-Жовківська єпархії.

Урочистості з нагоди проголошення двох інших митрополії відбудуться 13 та 22 грудня, у катедральних храмах Івано-Франківська та Тернополя. Слід зазначити, що єпархії, які стануть осідками Митрополитів піднесено до гідності архиєпархії. Таким чином до складу Івано-Франківської митрополії увійде Івано-Франківська архиєпархія та Коломийсько-Чернівецька єпархія, Тернопілько-Зборівська митрополія складатиметься із Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та Чортківсько-Бучацької єпархії. 


Нові митрополії очолять: Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, Владика Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський, та Владика Василь (Семенюк), Єпарх Тернопільсько-Зборівський.


За матеріалами: ugcc.lviv.ua 


Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар