ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 15 вересня 2018 р.

15.09.2018р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Апостолом та Євангелієм

1Кр.10,23–28:  «Ніхто хай не шукає для себе користі, лише для другого»

Ці слова ставлять перед нами важливе запитання: чого ми шукаємо у своєму житті? Щиро зізнаючись, побачимо, що шукаємо дуже багато чого для себе. Може, не такі ми користолюбні, егоцентричні, але часто критерієм своїх досягнень в житті ми ставимо ті чи інші земні цілі. Рідко у своєму житті критерієм успішності ми ставимо служіння Богові та служіння іншим. 

Апостол Павло вказує нам на те, щоб ми шукали користі для інших, постійно шукали, що можна доброго зробити для ближнього. Для цього намагаймося дивитися на кожну ситуацію з перспективи того, що я можу зробити доброго для Бога і для ближнього.

***
Мт.24,34-44:  «Тому й ви будьте готові, бо Син Чоловічий прийде тієї години…»

Перші апостоли й учні Ісуса Христа мали живе сподівання та очікування другого приходу Спасителя. Через різні історичні обставини сьогодні ми, зазвичай, дуже мало роздумуємо про цей другий Господній прихід. Як каже Євангеліє, ми не знаємо ні дня, ні години, коли це може статися. 

Проте в інший спосіб прихід Ісуса Христа відбувається в житті кожного з нас щомиті. Щомиті Господь входить у наше життя через ті чи інші ситуації, події, обставини, людей… Пригадаймо, як Ісус Христос каже: «Що ви зробили одному з ближніх моїх, ви мені зробили». І для нас важливо здобувати досвід зустрічатися з Богом у всіх обставинах нашого життя. 

На жаль, за роки, місяці, години свого життя маємо небагато таких зустрічей. Хоч, здавалося б, ходимо до храму Божого, сповідаємося, причащаємося – і мали б зустрітися з Богом. Але чи ці зустрічі справді відбуваються? 

Очікуючи другого приходу Ісуса Христа, маємо в цьому очікуванні зустрічатися з Господом Богом у кожній події, у кожній обставині. Адже Господь приходить до нас повсякчас. Та чи готові ми з Ним зустрітися? 

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:   ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар