ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 11 вересня 2018 р.

11.09.2018р. Б. / Роздуми над сьогоднішнім Апостолом та Євангелієм

«Та мешканці Єрусалиму і князі їхні не визнали його, а засудивши його, сповнили слова пророків, які читаються щосуботи»

Багато де тепер ми чуємо Боже слово. Але через свої байдужість, легковажність і розсіяність не спішимо виконувати те, що Бог нам заповідає. Але маленький непослух веде нас до великої сліпоти. Очевидно, що мешканці Єрусалиму чули слова пророків, тому що вони "читаються щосуботи". Але через те, що серце їхнє було черстве, вони не змогли розпізнати в Ісусові свого месію. Але ті, хто мав чисте серце, стали учнями Христа. Саме байдужість, інертність, легковажність, недбальство роблять наше серце черствим і нечутливим. І коли в нашому житті настане момент, коли буде важко розпізнати, що є добре і що зле, наше сумління мовчатиме.

*** 
«Іродіяда ж лютилась на нього й убити його бажала, та не могла, бо Ірод боявся Йоана, знаючи, що чоловік він був справедливий і святий, тож і беріг його»

Історія про страту Івана Хрестителя для кожного з нас може бути дуже повчальною. Не раз зло не може діяти відкрито. У цьому випадку Іродіяна, яка була опанована злою пристрастю, використовує для своїх цілей свою дочку. Якби Соломія мала свою власну волю і в першу чергу слухалася б Господа, а тоді батьків, вона би не наказала Іродові вбити Івана Хрестителя. Але для Соломії Господом була її матір. Часто нам важко є порвати емоційний зв'язок з людьми, які нам дуже близькі, і хоч ми розуміємо, що вони роблять неправильно, ми підтакуємо їм, погоджуємося з ними, попускаємо зло, а то й слухаємося їх, "бо то ж мама сказали, бо то ж тато сказали". Господь Бог чітко сказав: "Нехай в тебе не буде інших богів окрім мене". Це значить, що єдиний, кого ми повинні слухатися - наш Бог. А батьків ми повинні шанувати. 

Також гірко нам визнавати, що чоловіки через свою хтивість мають таку слабкість перед жінками. Багато владних чоловіків спокусилися через жінок і таким чином ворог заволодів ними. Чоловіки усвідомлюючи таку свою схильність до слабкостей, мали б краще пильнувати своє серце і завжди зберігати холодний розум. Особливо коли вони наділені владою і від них залежать долі інших людей. Так само жінки, розуміючи, що можуть бути знаряддям у чиїхось руках, не мали б цим зловживати і не наражати чоловіків на спокусу. 

Господи! Багато спокус звідусіль мене оточує. Але я покладаюся на Тебе. Пошли мені мудрості, сили, відваги. Я сприйматиму це як випробування, щоби і Ти і я пересвідчилися, що я вірний Тобі, Амінь.

Мар'ян Довганик

Джерело:   ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар