ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 28 липня 2015 р.

28.07.2015р. Б. / "Для мене митрополит Андрей уже святий, коли його проголосять,це технічна справа",- владика Венедикт

Про це, 27 липня, під час прес-конференції повідомив єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук), - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Zik.

«Уже є завершальний етап. У церкві жартують: «Коли хочеш бути проголошеним святим, поменше пиши. Якщо дуже багато написав, то це все треба дослідити, вивчити, пізнати». Митрополит Андрей дуже багато писав, тому дослідження займає багато часу», – повідомив Венедикт (Алексійчук).

Він додав, що під час дослідження уже було представлене чудо за участі митрополита. Процес оголошення святим – це вже справа часу.

«Для мене митрополит Андрей уже святий. Коли його проголосять, це технічна справа. Ми як Церква віримо у його святість. Для нас не є принциповим, коли це буде», – заявив владика і додав, що проголошення святим дає дозвіл вшановувати особу в храмі і писати її ікони. А до митрополита Шептицького і зараз може молитися кожен.

У середу, 29 липня, у Львові відбудеться відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому. Очолить захід глава УГКЦ Святослав (Шевчук). Участь у заході візьме також Президент України Петро Порошенко, про це, під час прес-конференції повідомив єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук).

Він розповів, що урочистості з нагоди відзначення 150-річчя митрополита 29 липня розпочнуться о 10.00 з архієрейської божественної літургії, яку очолить блаженніший Святослав (Шевчук). У богослужінні також візьмуть участь єпископи з усіх єпархій України. Після цього усі спустяться у крипту, де похований митрополит Андрей.

«З крипти процесія вирушить до пам’ятника, де виступить патріарх Святослав і Президент України», – повідомив Венедикт (Алексійчук) і додав, що урочистості у Львові закінчаться о 17.00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької академією та прем’єрою ораторії Мирослава Волинського «Я тебе кличу».

Нагадаємо, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, 17 липня, Папа римський Франциск оголосив спеціальний декрет про героїчність чеснот митрополита УГКЦ Андрея Шептицького (1865-1944, митрополит галицький, архієпископ львівський у 1900-1944).

Цей крок є необхідним для початку процесу беатифікації духовного лідера українських греко-католиків. Шептицький був видатним реформатором та меценатом УГКЦ, промотором ідеї незалежної української держави.

Постать Андрея Шептицького неоднозначно сприймається багатьма істориками: його звинувачують у прихильному ставленні до нацистів у 1941-му, хоча сам ієрарх багаторазово засуджував дії гітлерівців і вважав, що вони призведуть до деградації людства, якої ще не було в історії.

Попередні спроби беатифікації Шептицького у 50-х та 60-х роках минулого століття були відкинуті Ватиканом, зокрема через втручання примаса Польщі архієпископа Станіслава Вишинського. Натомість Іван Павло ІІ під час візиту до Львова у 2001-му захоплювався пастирською діяльністю владики Андрея та висловив сподівання, що колись Шептицький долучиться до сонму святих.

Джерело:  КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар