ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 21 травня 2015 р.

21.05.2015р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом

Четвер 6-го тижня після Воскресіння
Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа 

Євангеліє
Лк. 24, 36–53:  «А як Він благословляв їх, віддалився від них і почав возноситись на небо»

Вдивляючись в особу Ісуса Христа, розуміємо, що Він, незважаючи на те, що є Другою Особою Божою, як Людина жив в часі, мав своє народження, розвивався, проповідував, пройшов Хресну Дорогу, страждав, воскрес і вознісся.

Так само і кожному з нас Бог дав різні етапи життя, обставини, ближніх. Вміймо ці обставини цінувати, побачити за ними невипадковість, яку дає нам Бог. Через  цей конкретний момент, обставини, Господь окреслює нашу місію, в цьому житті, показує, чого Він від нас очікує.

Ісус показав нам своїм життям, що навіть Він, мав місію окреслену в часі та беззастережно слухався волі Отця, так і ми маємо окреслену місію, час і обставини, яку маємо намагатися зрозуміти і виконати. Стараймося цю місію, яку передбачив для нас Господь, виконати якнайкраще!



Апостол
Ді. 1, 1–12:  «Ісус робив та що навчав від початку аж до дня, коли вознісся, давши Святим Духом накази апостолам, яких собі вибрав»

Бог, який є Альфою і Омегою, Початком і Кінцем нашого буття, завжди діяв в історії людства і діяв в житті кожного нас. У Старому Заповіті Господь в різний спосіб промовляв до вибраного народу. В Новому Заповіті Бог діяв через Ісуса Христа, Сина Божого, який народився як людина, прожив певний відлік часу, був розп’ятий, воскрес і вознісся, лишив цей люд, до якого прийшов.

Тепер ми живемо в часі, коли діє в особливій мірі Дух Святий. Але всюди Бог діяв і діє. Чи це Бог Отець чи Син, чи Дух Святий. Так і в нашому житті. Які б його етапи не відбувалися, щоби не діялось, але Бог завжди присутній. Щоб не ставалось, чи це були приємні ситуації, чи трудні та складні, чи ми були повні ласки і благодаті після Сповіді та Причастя, чи ми після падіння і гріха, але Бог як діяв завжди в історії, так і діє в житті кожного з нас. 

+Венедикт

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар