ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 9 жовтня 2014 р.

09.10.2014р. Б. / Подружні пари про Синод (+VIDEO)


Тринадцять подружніх пар  поділяться своїм досвідом під час Синоду Єпископів на тему сімей, який зараз відбувається у Римі. Вони приїхали з різних країн: Австралії, Італії, Чилі, Руанди, Філіппін, США та Бразилії. Серед тем, які будуть обговорювати подружжя — щоденні сімейні клопоти, виховання дітей та стосунки.
 
Мавіс та Рон Пірола: «Чимало пар живуть разом ще до шлюбу, крім цього є багато складних питань, які стосуються розлучення та повторного одруження. Надіємося, ці питання будуть активно обговорюватися під час Синоду».
 
Щоб запобігти розлученням, необхідна добра підготовка під час періоду зустрічання. Завдяки подружжям-експертам саме на цьому робитимуть особливий наголос під час Синоду.
   
Лучія та Пеппіно Петрарка: «Необхідно відкрити молоді цінність людського тіла та сексуальності, щоб допомогти їм збагнути, що вислів «навіки разом» — цілком реальний, а сам шлюб — нерозривний».  
 
Проте Синод не концентруватиметься лише на труднощах, які загрожують сім’ям. Важливе місце в дискусіях займатимуть також обговорення про радощі, які ділять сім’ї щодня 

Луїс та Пілар Йенсен: «Шлюб — це прекрасний досвід, ми переконані, що отримали ту «сторицю», про яку часто йдеться у Євангелії. Коли ризикуєш і йдеш за волею Бога, вкінці на тебе чекає великий подарунок».
 
Щодня робота Синоду розпочинається зі свідчення однієї з присутніх подружніх пар. Таким чином, заключний робочий документ буде містити в собі щоденні життєві реалії, з якими стикаються сім’ї.



За матеріалами: Rome Reports
Фото: flickr/Catholic Church England and Wales

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар