ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

12.09.2014р. Б. / Військове капеланство розвивається попри відсутність законів

Любомир Яворський
Нам треба вже зараз думати про реабілітацію військовослужбовців, про програми піклування дітьми загиблих воїнів. Про це на Синоді Єпископів УГКЦ заявив капелан о. Любомир Яворський.
 
Заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур о. Любомир наголосив на необхідності розробити спільне бачення щодо дальшого розвитку військового капеланства. 


«Головний месидж, який я хотів донести до наших владик, — незважаючи на відсутність законодавства в Україні, військове капеланство розвивається. І на сьогодні в зоні бойових дій на Сході України побував 31 капелан нашої Церкви», — розповів Департаменту інформації УГКЦ о. Любомир Яворський. 

«Владики сприйняли мою доповідь і висловили бажання працювати в цьому напрямку. Можливо, дехто з них відкрив для себе сферу військового капеланства в нашій Церкві…» — розповів священик. 

Отець Любомир наголосив, що Церкві дуже потрібні священики, які б їхали на служіння в зону АТО. 

Він привіз на Синод молитовник, в який потрапив осколок зі «Смерча». «Осколок влучив у герб нашого Департаменту, посередині якого зображений Ісус Христос… Нечистий проявляє свою найбільшу лють, коли проколює Тіло Христове. Тіло Христове — це і наше, людське, тіло. Ми всі дуже страждаємо і зазнаємо великого болю», — сказав військовий капелан. 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар