ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 8 вересня 2014 р.

08.09.2014р. Б. / Папа Франциск: не можна залишатися пасивними перед обличчям «безглуздих боєнь»

Папа Франциск: не можна залишатися пасивними перед обличчям Повага, діалог і співробітництво - це зброя, якою можна перемогти війни, підкреслив Понтифік в посланні, спрямованому до учасників "Міжнародної зустрічі за мир", яка проходить 7-9 вересня 2014 р. в бельгійському Антверпені з ініціативи екуменічної спільноти св. Егідія.
 
У заході беруть участь представники християнських Церков і громад, а також лідери інших релігій. Звернення Папи Франциска було прочитано під час церемонії відкриття форуму, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан. У ньому Понтифік звернув увагу на триваючі в світі конфлікти, нагадавши, що вони відбуваються в період, коли світ згадує про 100-річчя початку I світової війни. "Цей ювілей вчить нас тому, що війна ніколи не є задовільним засобом для відновлення справедливості і досягнення врівноважених результатів в політично і соціально незгодних".

Кожна війна - це «безглузда бійня", - нагадав Франциск слова Бенедикта XV, вимовлені в 1917 г. «Війна затягує народи в спіраль насильства, яке потім важко контролювати, руйнує те, що цілі покоління будували і готує ґрунт для несправедливостей і ще гірших конфліктів", - підкреслив він. Не називаючи конкретних місць, де сьогодні знищуються життя молоді і літніх, руйнується мирне життя етнічних і релігійних груп, примушаються до вигнання цілі співтовариства, Святіший Отець підкреслив, що не можна залишатися пасивними перед обличчям численних страждань і "безглуздих боєнь". Для війни завжди є альтернатива - це діалог, зустріч і щирий пошук істини, - переконаний Понтифік.

Франциск закликав релігійних лідерів, зібраних в Бельгії, співпрацювати в справі "лікування ран, вирішення конфліктів" і бути людьми спокою. Наші спільноти нехай будуть "школами поваги і діалогу з іншими етнічними і релігійними групами, місцями, в яких сприятимуть рівним і мирним відносинам між людьми і соціальними групами і будуватимуть краще майбутнє для прийдешніх поколінь", - побажав Святіший Отець.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар