ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 9 вересня 2014 р.

09.09.2014р. Б. / Громади двох сіл на Буковині також перейшли до УПЦ КП

Громади двох сіл на Буковині також перейшли до УПЦ КПУ селах Мілієво та Кибаки Вижницького благочиння відбулися збори парафіяльних громад, які на порядку денному розглядали одне питання – про перехід під омофор Української Православної Церкви Київського Патріархату. Жителі цих сіл вирішили, що в ці важкі для країни часи вони мають бути разом з Українською Церквою, підтримувати стремління утворення єдиної Помісної Церкви. Звісно ж, на людей вплинули події на сході України та вороже - імперсько-шовіністське ставлення російської держави, у т. ч. і, власне, Московської Церкви, до незалежної України та українців.

Парафіяльна громада храму Покрови Пресвятої Богородиці у селі Кибаках провела збори і демократичне голосування, відкрито, без таємних скриньок або бюлетенів. За перехід в лоно УПЦ КП проголосувало 95% учасників зібрання, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф. сайт УПЦ КП. І 13-ої неділі після П’ятидесятниці, з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Данила, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці було звершено перше богослужіння новим настоятелем Олександром Фуштеєм.

В сусідньому великому селі Мілієво не обійшлося без суперечностей. Збори парафіян храму Прп. Параскеви Сербської були проведені ще кілька днів тому і результат показав – 90% людей прагнуть перейти під юрисдикцію УПЦ КП. Утім, прихильники Московського патріархату поставили під сумнів чесність голосування і вимагали проведення повторного голосування. Ще одні збори провели в неділю, 7-го вересня. На це, без сумніву, історичне для села зібрання, прийшли понад чотириста православних села Мілієво. Голосування також було максимально відкритим і демократичним. За перехід до УПЦ КП проголосувало 388 людей. Це - 90% парафіяльної громади, яка була присутня на зборах. Прихильники УПЦ МП відмовилися брати участь у голосуванні, бо бачили свою явну меншість.

Після встановлення справедливого результату православні села Мілієво з новим настоятелем – Миколою Зозулею та з благословення митрополита Данила відслужили у храмі Прп. Параскеви Сербської молебень «За Україну».
Громади двох сіл на Буковині також перейшли до УПЦ КП

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар