ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 19 червня 2014 р.

19.06.2014р. Б. / Джордж Вайгель закликав Патріарха Кирила припинити посилювати брехню Путіна та Лаврова

Патріарх Кирил
Відомий американський богослов, журналіст і католицький громадський діяч Джордж Вайгель написав відкритого листа до Патіарха РПЦ Кирила, у якому закликав припинити поширювати неправду проти України та Української Греко-Католицької Церкви.
 
«Деякі з Ваших останніх загальнодоступних коментарів щодо подій, котрі відбуваються в Україні, завдали нових ран Тілу Христовому та посилили напругу у світовій політиці», — пише Джордж Вайгель. 

Нагадаємо, Патріарх Кирил звинуватив УГКЦ у русофобії та образився на єпископати США, Німеччини та Польщі за підтримку українців у часи Майдану. 

У відповідь на ці заяви, які «важко назвати правдивими» Джордж Вайгель пише: «Українська Греко-Католицька Церква декларувала стриманість, примирення і відмову від застосування насильницьких методів ще відтоді, як у листопаді минулого року піднялася завіса драми Української держави, яка шукає національного і морального відродження в побудові громадянського суспільства. Греко-католицькі священики і єпископи, ризикуючи власним життям, рятували  активістів, у яких стріляли снайпери, котрі, як багато вважає, діяли з наказу Росії.» 

Американський богослов додає, що святий Папа Йоан Павло ІІ мріяв побувати у Росії, але його там не хотіли бачити, що Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук просив передати РПЦ, що вони брати, а не вороги, але цього послання Патріарх Кирило також не почув. 

Підтримку національний єпископатів Джордж Вайгель коментує так: «Це були прояви братерської солідарності. Ці єпископи, як і багато західних християн, не піддалися кампанії брехні, веденій Кремлем упродовж останніх семи місяців». 

На думку американського католицького богослова, всі, «кому дорога духовна спадщина російського православ'я, глибоко засмучені, що Ви і митрополит Іларіон, ваш головний «екуменічний служитель», посилюєте брехню Президента Путіна і міністра закордонних справ Лаврова». 

Вайгель заявляє, що багато християн моляться за Патріарха Кирила, щоб він припинив діяти методами холодної війни, підтримувати тоталітаризм і брехню та ступив на новий шлях у майбутнє. 

Джерело:   КРЕДО


Додаток:
Джордж Вайгель (народився в 1951 році в м. Балтімор) – американський богослов, журналіст і католицький громадський діяч. Закінчив Коледж св. Михаїла при Торонтському університеті, викладав у богословській семінарії в Кенморі, працював у Міжнародному науковому центрі Вудро Вільсона у Вашингтоні. З 1989 по 1996 рік був президентом Центру етики та громадської політики, в якому й досі працює як старший науковий співробітник. Почесний доктор десяти різних університетів, лауреат папського хреста Pro Ecclesia et Pontifice та золотої медалі Gloria Artis польського Міністерства культури.

Джордж Вайгель багато пише на актуальні теми американської та міжнародної політики, регулярно коментує важливі події та тенденції розвитку Католицької Церкви й християнства загалом, обдумує складні моменти католицького богослов’я в зв’язку із сучасним життям та його проблемами. Часто виступає з коментарями на радіо і телебаченні, готує репортажі про новини з Ватикану для телеканалу NBC, а його щотижнева рубрика «Інший погляд – погляд католика» публікується в шістдесяти різних газетах.

Як автор та редактор Джордж Вайгель опублікував два десятки книг, серед яких «Остання революція: опір Церкви і крах комунізму» (1992), «Правда католицизму: десять суперечливих питань» (2001), «Листи до молодих католиків» (2004), «Вибір Божий: папа Венедикт XVI і майбутнє Католицької Церкви» (2005), «Віра, розум – і війна проти джихадизму» (2007), «Проти течії: християнство і проблеми демократії, війни та миру» (2008). Його книга «Свідок надії» про життя, ідеї та діяльність Папи Івана Павла ІІ стала міжнародним бестселером і була перекладена багатьма мовами; в 2001 році вона лягла в основу однойменного документального фільму, а у 2010 році вийшло друком її продовження.

Джерело:   Воїни Христа Царя  

Немає коментарів:

Дописати коментар