ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 2 червня 2014 р.

02.06.2014р. Б. / Папа зустрівся з Відновою у Святому Дусі


Віднова1
«Вийдіть на вулиці й проголошуйте Євангеліє», — заохотив Папа Франциск членів Віднові у Святому Дусі. Він зустрівся з понад 50‑ма тисячами італійських харизматиків на Олімпійському стадіоні в Римі, які зібралися на свій 37 національний конгрес.
 
У зустрічі взяли участь також представники 55 країн, де цей рух присутній. Святіший Отець запросив усіх до Ватикану на ювілей Віднови. Його відзначатимуть в день П’ятдесятниці 2017 року.
Віднова2
Насамперед Франциск вислухав свідчення. Коментуючи слова молодого священика, Папа заохотив інших священиків бути близько біля Ісуса в молитва та адорації, а також близько біля людей. Молодих він застеріг, аби у своїй молодості вони не замикалися по сейфах, а давали її, щоби інші пізнали Ісуса. «Не ховайте своєї молодості для себе», — закликав він. Звертаючись до родин,  Святіший Отець зазначив, що вони є Домашньою Церквою, де Ісус зростає в любові подружжів та в житті дітей. Тому ворог так сильно нападає на сім’ю, диявол не любить її! Він силкується її знищити, аби в ній не було любові. Водночас Папа зазначив, що подружжя то такі само грішники, як усі інші люди, хоч і хочуть зростати у вірі, плідності, в дітях, у вірі дітей. «Нехай Господь благословить сім’ю, зміцнює її в цій кризі, якою диявол силкується її знищити!» — закликав Папа. 

Звертаючись до неповносправних і хворих, Святіший Отець зазначив, що це брати і сестри, помазані стражданням Ісуса. «Дуже дякую вам, брати і сестри, що ви погодилися бути помазаними стражданням. Дуже вам дякую за надію, про яку ви свідчите, ту надію, яка провадить нас уперед, у пошуках потішення Ісуса», — сказав Франциск. 

Папа зазначив, що забракло свідчення людей старшого віку. Він підкреслив, що вони є мудрістю і пам’яттю Церкви.
Віднова3
Натомість у своїй промові він згадав власний аргентинський досвід з Відновою у Святому Дусі, початкову недовіру й те, що потім він помітив, як багато добра робить цей рух. І зрештою, незадовго до конклаву, сам став його асистентом. Франциск застеріг від надмірної організованості, внутрішньої боротьби, поділів, що походять від диявола. Він заохотив виходити на вулиці, аби євангелізувати і торкатися пораненого тіла бідних. Вказав, що до суттєвих завдань Віднови належить євангелізація, духовний екуменізм, турбота про потребуючих, а в підставі цього всього має бути адорація, молитовне споглядання Господа. Святіший Отець заохотив: «Будьте як великий оркестр. Ніхто у Віднові не може вважати себе більшим. Якщо ні, то починається нещастя». Папа нагадав, що «диригентом» Віднови є Ісус Христос. Заохотив більше любити Церкву, ніж власне угруповання. 

На завершення Франциск запросив усіх до Ватикану на ювілей Віднови, який відзначатиметься 2017 року в день Зіслання Святого Духа. 

За матеріалами: wiara.pl

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар