ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 17 серпня 2013 р.

17.08.2013р. Б. / Перший транслюватиме освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві

18 серпня о 09:00 дивіться на Першому Національному пряму трансляцію освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві з нагоди 1025-ліття Хрещення України-Русі.

У 2002 році Синод Єпископів УГКЦ прийняв рішення про перенесення осідку Глави УГКЦ до Києва та про побудову Патріаршого собору Воскресіння Христового на лівому березі Дніпра. Вважається, що цим актом Церква утверджується як загальноукраїнська та світова, оскільки її єпархії містяться в усіх частинах світу.

Будівництво комплексу розпочалося 9 вересня 2002 року. 27 жовтня того ж року відбулося освячення наріжного каменя Собору за участю тодішнього Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира (Гузара).

Хоча будівництво Патріаршого собору й досі не завершене, але вже з 2002 року на його території відбувалися Богослужіння в тимчасовій молитовній каплиці. У 2007 р. зловмисники спалили її, натомість було побудовано храм Благовіщення Пресвятої Богородиці.

19 січня 2006 року у підвальній частині храму було відправлено першу Літургію. 21 серпня 2005 року на площі біля храму відбулися урочистості з нагоди перенесення осідку Глави Церкви зі Львова до Києва.

27 березня 2011 року у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася інтронізація новообраного Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

"Ми очікуємо багато мирян, котрі вперше зможуть побачити Собор, який вони соборно будували – по "цеголці" з цілого світу, – зазначив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). – Це нагода разом відсвяткувати ювілей нашої віри, бо наша Церква є Церквою Володимирового Хрещення. Саме на березі древнього Дніпра рівноапостольний князь Володимир звершив Хрещення, тож це є найкращим місцем, щоб святкувати ювілей Хрещення".

Також він сказав, що ця подія є дуже важливою для всієї Церкви, оскільки Патріарший собор – головний храм Української Греко-Католицької Церкви, яка присутня на всіх континентах світу.
Коментуватимуть пряму трансляцію освячення собору головний редактор Національної телекомпанії України Христина Стебельська та отець Ігор Яців.

"Цієї неділі відбудеться велична подія, що підкреслює, як українці світу підтримують і вшановують 1025-ліття Хрещення Русі-України, – освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового, побудованого на березі Дніпра. Ця подія приурочена до двох важливих дат – 1025 річчя Хрещення Русі та 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля. На освячення собору завітають десятки тисяч паломників з усього світу, а також приїде довірений легат Папи Римського Франциска. У храмі буде закладено мощі визнаних усіма церквами українських святих, що для історії нашої нації в контексті ювілею має дуже велике значення. Гості події  і наші численні глядачі побачать, як сучасними методами можна створити Собор єдності, в якому є і нове, і традиційні канони, неймовірної краси білосніжний мармуровий престол і українська фреска.  Я пишаюся тим, що Перший Національний має змогу показати цю важливу подію у прямому ефірі і запрошую всіх телеглядачів долучитися до неї", – говорить Христина Стебельська.

Не пропустіть церемонію освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві – дивіться трансляцію у прямому ефірі Першого Національного.

Перший Національний – загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу – 98%. З 2010 р. медіа-показники Першого Національного виросли удвічі середня частка телеканалу – 3,85% за аудиторією 18+ (2013 р.). Т.в.о. генерального директора НТКУ - Олександр Пантелеймонов.

Немає коментарів:

Дописати коментар