ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 14 серпня 2013 р.

14.08.2013р. Б. / Папа присвятить світ Непорочному Серцю Марії

Матір Божа Фатімська
Матір Божа Фатімська
У жовтні Папа Франциск присвятить світ Непорочному Серцю Богородиці Діви. З цієї нагоди у Ватикані перебуватиме скульптура Матері Божої Святого Розарію з каплиці Об’явлень марійного санктуарію у Фатімі.
 
Нагодою є Марійний день Року Віри, який відзначатиметься 12 і 13 жовтня. На його завершення, у неділю 13 жовтня, в 96-ту річницю фатімських об’явлень, Святіший Отець проголосить Акт присвячення світу Непорочному Серцю Марії. Про це просила 1917 року Матір Божа у Фатімі, а вперше такий акт здійснив 1942 року Папа Пій ХІІ. 

Організатором Марійного дня — однієї з ключових точок усього Року Віри — є Папська рада розвитку нової євангелізації. До Ватикану прибудуть члени сотень церковних організацій та рухів, пов’язаних із марійною побожністю. 12-го жовтня заплановане, зокрема, паломництво до гробу св. Петра у ватиканській базиліці, а наступного дня — св. Меса на площі св. Петра, за передслужіння Папи. 

«Це живе прагнення Святішого Отця, аби особливим знаком Марійного дня було одне з марійних зображень, яке належить до найбільш значущих для християн цілого світу. З огляду на це ми подумали про таку люблену всіма, оригінальну статуетку Матері Божої Фатімської», — написав префект Папської ради розвитку нової євангелізації архиєпископ Ріно Фізікелла у листі до єпископа Лейрії-Фатіми Антоніу Марту. 

Скульптура Матері Божої вирушить із санктуарію 12 жовтня уранці й повернеться назад наступного дня увечері. В каплиці Об’явлень її замінять першою з тих копій, що стали подорожувати світом; зараз вона знаходиться у базиліці Матері Божої Святого Розарію у Фатімі. 

Урочистості 96-річчя об’явлень Матері Божої Фатімської очолить 12 і 13 жовтня держсекретар Апостольського Престолу кардинал Тарчізіо Бертоне.
 
За матеріалами: wiara.pl

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар