ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 15 серпня 2013 р.

15.08.2013р. Б. / Папа: боюся тих, хто думає, ніби все знає

Argentina catolica
«Йти, ставати учнями і проголошувати» — так Папа Франциск визначив обов’язки доброго християнина.
 
Святіший Отець скерував послання з нагоди 50-річчя створення аргентинської дієцезії Консепсьйон. У своєму зверненні на ім’я єпископа Жозе Марії Россі понтифік нагадав, як чимало років тому, ще бувши архиєпископом Буенос-Афреса, від проводив реколекції для священиків цієї дієцезії. Тому зараз Папа хоче «відкрити серця для всіх вірних (…), щоби з’єднатися з кожним у цьому святкуванні». 

Говорячи про своє уявлення про добрих християн, Святіший Отець зазначив, що їх можна охарактеризувати з допомогою трьох слів: іти, ставати учнями і звіщати. «Ви знаєте, що я боюся тихих християн. Вони закінчують тим, що стають немов тала вода», — написав понтифік. А крім того, Папа зазначив, що «боїться тих, хто гадає, ніби все знає». На думку Святішого Отця, такі люди часто закривають свої серця перед Господом і зосереджуються виключно на власному житті. «Їх можна назвати християнами для самих себе», — пошкодував Папа Франциск. 

Понтифік зазначив, що коли людина зустрічає Ісуса, вона переживає момент здивування й відчуває потребу шукати Його у молитві, читанні Євангелія. «Відчуває потребу поклонятися Йому, пізнавати… і, нарешті, проголошувати». 

«Ось третє слово — проголошувати. Воно означає бути учнями, нести братам ім’я, науку й жести Ісуса. Саме так християнин іде вперед, перетворюється на учня і звіщає. Він не спиняється. Виходить поза себе самого, щоби звіщати братам Добру новину Ісуса», — підкреслив Папа.
 
За матеріалами: Ватыканскае Радыё 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар