ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 11 липня 2013 р.

11.07.2013р. Б. / Поляки все менше ходять до церкви

церква у польщі
У Польщі до церкви в неділю йде лише 40% католиків. Якщо так піде далі, то за декілька років храми спорожніють.
 
Останніми роками кількість вірян у церквах дуже зменшилася, пише Gazeta Wyborcza. Вже багато років у Польщі вважають себе католиками близько 90% громадян. Однак результати підрахунку вірних, які здійснив Інститут статистики Католицької Церкви свідчить про те, що ці цифри на практиці розходяться. Упродовж останніх 20 років кількість людей, які ходять до церкви зменшилася на 10%. Показник «домінкантес» (визначення кількості прихожан у церкві) рахується точно: за основу беруть людей, що належать до даної парафії, але не включає дітей до семи років і осіб, які не виходять з дому. 

У 1980-их роках відсоток «домінікантес» коливався в межах 50%, у другій половині 90-их – 46%. Потім почався спад – від 45% у 2005 році до 40,4%  у 2008 році. 

Останній спад є меншим – 2010 року до церкви в неділю ходить 41% католиків, а в 2011 – 40% - найменше за 32 роки відколи почалися дослідження. 

Якщо ця тенденція збережеться, то за декілька років польські церкви спорожніють, застерігає газета. З іншого боку, як свідчить статистика, до Причастя приступають 16% католиків в Польщі. 

За матеріалами: ipress.ua 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар