ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 7 липня 2013 р.

07.07.2013р. Б. / Папа прокоментував видання енцикліки

Папа прокоментував видання своєї першої енцикліки. 7 липня, після молитви "Ангел Господній", він нагадав, що роботу над документом з нагоди "Року віри" почав його попередник, Бенедикт XVI, в якості своїх подальших роздумів про любов і надію (Папа-емерит видав три енцикліки: "Deus Caritas Est "(Бог є любов), Spe Salvi (Врятовані надією) та Caritas in Veritate (Любов та істина)". Я прийняв цю чудову роботу і довів до завершення", − сказав Папа Франциск. Понтифік запропонував енцикліку "Світло віри" всьому народу Божому, оскільки кожен християнин сьогодні повинен йти до основ своєї віри, поглиблювати її та зіставляти з сучасними проблемами. На думку Папи, енцикліка "в деяких частинах може бути корисною для тих, хто шукає Бога і сенсу життя".

Енцикліка "Lumen Fidei» побачила світ 5 липня 2013р.  Документ, адресований єпископам, священикам, дияконам, монахам і всім світським віруючим, включає в себе чотири розділи і вступ. Папа зазначає, що віра, яка поставлена під питання в сучасному світі, потрібна людині як світло, яке дозволяє відрізняти добро від зла. Енцикліка має за мету зміцнити адресатів у вірі, що особливо актуально в "Рік віри", який Церква зараз переживає, і який оголошений у 50-річчя відкриття II Ватиканського Собору.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар