ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 30 квітня 2013 р.

30.04.2013р. Б. / Сповідь – це не тортура, а зустріч з Ісусом


Папа Франциск Соромитися своїх гріхів – це чеснота смиренної людини, що приготовляє до прийняття Божого прощення. Про це Папа Франциск говорив під час Святої Меси, яку він відслужив вранці, 29 квітня в каплиці Дому святої Марти.
 
Коментуючи нинішнє Перше читання з Першого Послання святого Йоана Апостола, в якому говориться, що «Бог є світлом і жодної темряви немає в Ньому», Святіший Отець підкреслив, що ми, натомість, в своєму житті маємо «сутінки», моменти, хвилини, «коли все, також і у власному сумлінні, є темрявою», але це ще не означає «ходити в темряві». «Ходити в темряві, – пояснив він, – означає бути задоволеним самим собою: бути переконаним в тому, що мені не потрібно жодного спасіння». І з такої дороги нелегко звернути назад. 

Визнати, що ми грішники, це початок повернення, а «коли визнаємо свої гріхи», Бог залишається вірним та очищає нас від наших беззаконь. Коли Господь нам прощає, то «чинить справедливість», – вів далі Папа. Насамперед, тому що «Він пришов, щоб спасти та простити», Він є лагідним з тими, хто повертається до Нього, «завжди розуміє», та бажає подарувати мир, «який може дати лише Він». 

Саме це відбувається під час сповіді, хоча ми, іноді, вважаємо, «що піти до сповіді - це  немов, походом до хімчистки», щоб почистити своє вбрання. Сповідь, натомість, «є зустріччю з Ісусом, з тим Ісусом, Який чекає на нас, чекає на таких, якими ми є». І коли ми соромимося своїх гріхів, то йдеться про справжню християнську чесноту, а навіть людську, про здатність соромитися, адже зустрічаємо людей, яких називаємо «безсоромними». 

Святіший Отець додав, що крім сорому, потрібне також довір’я, віра в те, що Ісус є нашим захисником перед Отцем і перед нашими слабкостями. І приступати до Сповіді «не є тортурою», це – прослава Бога, за те, «що я, грішник, Ним спасенний». 

За матеріалами: Радіо Ватикан 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар