ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 23 січня 2013 р.

23.01.2013р. Б. / Папський реколекціоніст: Я вибрав Псалми, тому що в них говорять Бог і людина


«Я обрав книгу Псалмів, тому що в ній Бог і людина знаходяться в тісному діалозі». Такими словами кардинал Джанфранко Равазі пояснив свій вибір теми реколекцій, які він проводитиме у Ватикані під час Великого Посту.
 
 Президент Папської ради з культури буде проповідувати для Папи і Римської Курії з 17 по 23 лютого. Тема циклу роздумів звучатиме: «Ars orandi, ars credendi (Молитовне мистецтво - мистецтво віри). Лик Бога і людини в молитві Псалмів». 

 «Вибір тем для великопісних реколекцій був дійсно великий. Однак я зупинився на одній книзі Святого Письма, тому що саме Псалми могли б дати ідеальне уявлення про лик Божий і лик людини. Дітріх Бонхеффер, знаменитий богослов і мученик часів нацистів, у зв'язку з цим залишив одне цікаве висловлювання. Він питав: «Хіба Біблія не є Словом Божим? Але чому тоді в Біблії є Псалми і молитви, які так очевидно є словами людини? - Для того, щоб показати, що одкровення Боже - це не одинокий Божественний монолог на золотому горизонті, але це - діалог, а в діалозі завжди має бути відповідь».

І відповіддю на це питання, мабуть, є те, чого Бог очікує від нас, тому що Він поклав печать Свого натхнення. Саме тому була обрана біблійна книга, в якій про віру говорить Бог, але в той же час і людина, яка реагує на це одкровення і відповідає своєю вірою».

У програму великопісних духовних вправ будуть також включені роздуми про дієслова пов'язані з молитвою: «дихати, думати, боротись, любити». Коментуючи цей аспект, кардинал Равазі пояснив:

«Він може здатися трохи провокаційним. Зазвичай дієслова, які характеризують молитву, - це: «молитися, славити, благати, просити» ... Але внутрішня душа молитви набагато складніша, і це, в першу чергу, - дихання: дихання душі. За словами датського філософа Серена К'єркегора, елементарною відповіддю на питання «чому ми дихаємо?» Є відповідь: «Тому що це необхідно для життя». Те ж саме відноситься і до молитви, - вона подібна диханню душі». 


За матеріалами: Радио Ватикан

Джерело:    КРЕДО

За цим посиланням ви можете викачати для себе ПСАЛТИР в аудіо-форматі mp3: 

Немає коментарів:

Дописати коментар