ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 23 січня 2013 р.

23.01.2013р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (14.01 – 20.01.)


14 січня, на празник Святого Василія Великого, Блаженніший Святослав Шевчук, Патріарх УГКЦ, очолив Архиєрейську Літургію в соборі Зарваницької Божої Матері, що на Тернопільщині. З Блаженнішим Святославом співслужили: Владика Василь Семенюк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, Владика Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Владика Дмитро Григорак, Єпарх Бучацький, та численне духовенство.
 
У вівторок, 15 січня, у Вінниці відбувалися особливі для всіх греко-католиків міста події: першою – було виставлення, на постійне вшанування, мощей Святого отця Піо (з Пʼєтрельчіно, Італія), а другою – саме цього дня, рівно рік тому, декретом Блаженнішого Патріарха Святослава, парафію Покрова Пресвятої Богородиці було передано під опіку Отцям Згромадження Воплоченого Слова.

З нагоди цього, святкову Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Йосиф Мілян – Єпископ-помічник та Протосинкел Київської Архиєпархії УГКЦ.
 
З нагоди першої річниці від дня створення Української спілки іконописців, у виставковій залі Львівської Архиєпархії (пл. св.. Юра, 5), 17 січня відбулося відкриття нової виставки ікон. На виставці представлено близько 30 робіт об’єднання, деякі з них на Різдвяну тематику.

 На святковій урочистості були присутні: Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, Роман Василик, голова спілки іконописців, чисельні митці, художники, представники влади, студенти Національної академії мистецтв та зацікавлені гості.

 У своєму вступному слові владика Венедикт, подякував іконописцям за їхні старання у справі творення ікон і закликав після першого року підбити підсумки своєї діяльності «що вдалося зробити, а може щось і ні».
 
«Йти з Богом» – під цим гаслом, взятим з книги пророка Міхея 6, 6-8, 18 січня, в день Надвечір’я Богоявлення, розпочався 46 Тиждень молитов за єдність християн, який традиційно відзначається від 18 до 25 січня під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн.
 
Також у п’ятницю, 18 січня 2013 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI підніс до гідності єпархії дотеперішній Апостольський Екзархат для українців візантійського обряду, що проживають у Великобританії, надаючи їй титул Єпархія Пресвятої Родини з осідком у Лондоні. Першим Єпархом Святіший Отець призначив Преосвященного владику Гліба Лончину, СУ, дотеперішнього Екзарха.
 
 

Проповідник побажав усім вірним, щоб «Господь проник в усі найпотаємніші закутки нашого з Вами життя». «Щоб ця йорданська вода, якою ми окроплюємо всю Вселенну, обновила нас і зробила нас і нашу батьківщину новою во Христі Ісусі», – промовив Глава Церкви.
 
У цей день у Києві відбулася щорічна «Різдвяна просфора» з Блаженнішим Святославом, Патріархом УГКЦ. На коляду прибули дипломати, культурні діячі, політики, прості вірні, численне духовенство, серед якого Архиєпикоп Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, Владика Богдан Дзюрах та Владика Йосиф Мілян.
 
20 січня, відповідно до програми 46-го Тижня молитов за єдність християн, у храмі Святого Василія Великого Блаженніший Святослав Шевчук очолив екуменічний Молебень. Із Патріархом УГКЦ молилися: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольській нунцій в Україні, Архиєпископ Григорис Буніатян, Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, а також духовенство різних конфесій.
 
До вашої уваги  розмова з Преосвященним Владикою Петром Стасюком, Єпархом для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії. Єпископ розповідає про розвиток катехитичної науки в УГКЦ закордоном, зокрема про виклики, які стоять перед катехизацією вірних, та про практику катехуменату.


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар