ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 4 жовтня 2012 р.

04.10.2012р. Б. / У Католицькій Церкві починається Рік віри

Незабаром у Католицькій Церкві розпочнеться Рік віри. Він триватиме з 11 жовтня 2012 р. до 24 листопада 2013 р. Після Року св. Павла (2008-2009) та Року священства (2009-2010) - це вже третя така ініціатива часів понтифікату Бенедикта XVI. 
 
Рік віри вже відзначався один раз - у 1967 р. Тоді Папа Павло VI проголосив його в 1900-у річницю мучеництва святих апостолів Петра і Павла. 

Нинішня ініціатива покликана сприяти відродженню християнської віри і життя Церкви, особливо в колись переважно католицьких, а тепер в основному секуляризованих країнах Західної Європи. За словами Бенедикта XVI, Рік повинен служити тому, щоб сучасна людина «знала, служила і переживала» свою віру, а також висловлювала її через молитву. Тому, за словами Святішого Отця, необхідно «розширити віру в Літургію, особливо Євхаристію». 

Початок Року віри припадає на 50-ту річницю відкриття II Ватиканського Собору, 11 жовтня 1962. Це не випадково, адже єпископська асамблея, яка пройшла кілька десятків років тому, має постійно зростаюче значення для сучасної Церкви. Паралельно з відкриттям Року віри, 7-28 жовтня, у Ватикані відбудеться Синод Єпископів з нової євангелізації.

На загальноцерковному рівні Рік віри Папа Бенедикт XVI відкриє 11 жовтня на площі перед Ватиканської базилікою. Що стосується єпархій та парафій - Конгрегація віровчення оприлюднила для них 30 пропозицій на цей рік. Один з головних напрямків, згідно ватиканської дикастерії - це поглиблене вивчення віруючими Катехизму Католицької Церкви. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар