ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 2 жовтня 2012 р.

02.10.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (24.09. – 30.09)


24 вересня відбулася зустріч священослужителів відповідальних за роботу з молоддю по деканатах Львівської архиєпархії. Проходило засідання в приміщенні Комісії у  справах молоді Львівської архиєпархії (пл. Св. Юра,5).  Протягом зустрічі отці поділилися досвідом роботи протягом літа та розповіли про плани на наступний рік. 
 
25 вересня 2012 року Владика Богдан (Дзюрах),Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зустрівся із братом Алоїсом, настоятелем екуменічної спільноти «Тезе»,що у Франції. Зустріч проходила у Патріаршій курії в Києві, - повідомили у Центрі академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ.
 
 
Від 25 до 30 вересня 2012 року на Кіровоградщині відбулися євангелізаційні місії УГКЦ. Цей захід проводився за сприяння Патріаршої комісії УГКЦ з питань євангелізації у співпраці із Львівською архиєпархіальною комісією.
 
26-27 вересня 2012 року відбулося V Всеукраїнське паломництво працівників Державної пенітенціарної служби України під гаслом "Справедливість, віра, милосердя!". Від 2009 року ДПтС України здійснює щорічну прощу до Свято-Успенської Унівської Лаври до чудотворного місця, де зберігається одна з найбільших святинь України – Унівська ікона Богородиці. 
 
 

Засідання розпочалося Божественною Літургією, яку очолив кардинал Анджело Баняско, Архиєпископ Генуї, Президент Єпископської Конференції Італії та Віце-президент ССЕЕ. З ним співслужили: кардинал Марк Уелле, Префект Конгрегації у справах єпископів, кардинал Джозе да Круз Полікарпо, Патріарх Лісабона, Блаженніший Святослав, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, та Владика Маркус Бюхель, Єпископ Санкт-Галлена, віце-президент Єпископської Конференції Швейцарії.

 
29 вересня понад 3 тисячі працівників сфери освіти Тернопільщини прибули на третє професійне паломництво до Марійського духовного центру Зарваниця. Архиєрейську Божественну Літургію очолив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк.Первоієрарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ 
 
В день Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, 30 вересня:
Преосвященний владика Венедиктз пастирським візитом відвідав громаду смт. Поморяни. Архиєрейські відвідини відбулися з нагоди 150-річчя чудотворної ікони Пречистої Діви Марії Поморянської, яка знаходиться, як називають місцеві мешканці, у «горішньому» храмі Поморян названому на честь Собору Пресвятої Богородиці, який був збудований ще в XVII ст. за часів Хмельниччини.
 
Преосвященніший Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишинз архипастирським візитом відвідав парохію св. Миколая Чудотворця с. Потік, Черченського протопресвітеріату, Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ.

В цей день, так як на державному рівні відзначається “День усиновлення”, в часі Божественної Літургії Владика молився за дітей-сиріт та за їхню можливість усиновлення:
 
У Патріаршому соборі Воскресіння Христового теж молилися за сиріт.  Під час Божественної Літургії Владика Богдан Дзюрах звернув увагу на проблему сиріт, яких, за офіційними даними, нараховується близько 30 тисяч. Ця цифра вражає і спонукає до дії. Комісія УГКЦ у справах родини закликає продовжити практику молитов в намірі сиріт і їхніх вихователів та прийомних батьків, як рівно ж шукати способів, щоб допомогти цим дітям зазнати більше любові і родинного затишку. Зокрема, до такої молитви комісія запрошує всіх душпастирів 11 листопада 2012 року – у загальнонаціональний День молитов за сиріт.
 
В парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Обера (Місіонес, Аргентина) відбувся 23-й З'їзд молоді, присвячений Року віри, під гаслом "Блаженні ті, що не бачили і увірували". З'їзд був організований отцями василіанами аргентинської провінції з благословення Владики Даниїла Козлінського, Апостольського адміністратора єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині. Такого роду з'їзди мають на меті стимулювати молодь жити і поглиблювати духовність та брати активну участь у парафії і в християнському житті. У заході взяло участь близько 500 молодих людей з усіх парафій Греко-Католицької Церкви, що знаходяться в провінції Місіонес (північна частина Аргентини). 
 
Згідно розпорядження Преосвященного владики Венедикта, єпископа-помічника Львівського, в контексті впровадження загально-церковної програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» відбудуться зміни у програмі праці Інституту Постійної Формації Духовенства Львівської Архиєпархії.

Цього навчального року (2012-2013) зустрічі не будуть відбуватися згідно поділу і програми минулих років. Натомість, дані зустрічі відбуватимуться один раз на місяць, та є обов’язковими для всіх священнослужителів Львівської Архиєпархії.
 
А також:


Джерело:     Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар