ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 26 червня 2012 р.

26.06.2012р. Б. / Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (18.06 – 24.06)

Понеділок. О. Ломбарді спростував інформацію про виявлення «замовників і виконавців» крадіжки папських документів.
 
Вівторок. 19 червня опублікували робочий документ (Instrumentum Laboris) Синоду Єпископів для нової євангелізації. Архиєпископ Нікола Етеровіч розповів, що Робочий документ складається з чотирьох розділів, випереджених вступом та підсумованих у висновках.Перша частина документу присвячена відкриттю суті нової євангелізації, яка є досвідом християнської віри, зустрічі з Ісусом Христом, Євангелієм Бога Отця до людини, що змінює нас, збирає разом і провадить завдяки дару Святого Духа до нового життя. У другій частині увага зосереджена на розпізнаванні змін, які впливають на наш спосіб життя і віру, проведено аналіз причин поширення ідеї нової євангелізації та як різні окремі Церкви приймають цю концепцію. У третій частині зроблено аналіз основних місць, інструментів, суб'єктів та видів діяльності, за допомогою яких можна переказувати християнську віру, таких як: Літургія, катехизація, благодійність; пам'ятаючи, що переказ віри має ґрунтуватися на її визнаванні, священнодійстві, переживанні та молитовній підтримці. Четвертий розділ присвячений дебатам про сектори пастирської діяльності, яка особливим чином спрямована на проголошення Євангелія і переказ віри.
 
Середа.20 червня Бенедикт XVI, під час загальної аудієнції, виголосив катехизу, присвячену подячній молитві святого Павла, вміщеній у першому розділі його Послання до Ефесян. Причиною прослави та подяки святого Павла є фундаментальні елементи Божого плану. Ми повинні благословити Бога, бо Він «вибрав нас ще перед створенням світу, щоб бути святими і бездоганними» (Еф 1,4). «Покликання до святості, тобто до спільності з Богом, належить до відвічного задуму цього Бога, до задуму, який поширюється історією та включає усіх людей світу», – сказав Бенедикт XVI, додаючи, що Господь нікого не виключає з цього загального покликання. Навіть більше, Бог забажав вчинити нас через Христа Своїми синами й доньками, і вчинив це безкорисливо. «Бог вибирає нас не тому, що ми є добрими, але тому, що добрим є Він», – зазначив Папа. Далі Святіший Отець вказав на те, що у центрі своєї подячної молитви святий Павло показує спосіб, яким Бог здійснив спасіння через Свого улюбленого Сина: «У ньому маємо відкуплення Його кров'ю, відпущення гріхів, згідно з багатством Його благодаті», додаючи, що в молитві ми відкриваємося на це велике таїнство, яким є Божий задум любові в історії людини, вчимося бачити знаки цього задуму в житті Церкви та своєму житті.
 
Після загальної аудієнції, Бенедикт ХVI зустрівся з прем'єр-міністром Латвійської Республіки Валдісом Домбровскісом. Потім відбулася зустріч латвійського політика з кардиналом Держсекретарем Тарцізіо Бертоне та секретарем по відносинах з державами, архиєпископом Домініком Мамберті.
 
Четвер. 21 червня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників cесії Асамблеї у справах допомоги Східним Церквам (ROACO). Папа зазначив, що сучасна нестабільність і небезпека ускладнюють діалог, що перешкоджає спокійному і мирному співіснуванню між народами, повазі до прав людини, особливо до свободи віросповідання. За словами Святішого Отця, це право повинно гарантуватися не тільки щодо публічного визнавання віри, але й також щодо пастирської, освітньої та соціальної діяльності. Бенедикт XVI звернув увагу на проблеми в Сирії та закликав міжнародне співтовариство допомогти цій країні вийти з кризи і гарантувати населенню необхідну гуманітарну допомогу. "Будьте завжди символом любові, яка виходить з серця Христа і являє Церкву світові в Її справжній сутності і місії, ставлячи Її на служіння Богу, який є Любов’ю", - закликав Папа членів Асамблеї у справах допомоги Східним Церквам.
 
 
П'ятниця. 22 червня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції 37 колумбійських єпископів, які прибули до Риму в рамках візиту "Ad limina Apostolorum". Папа підкреслив, що Колумбія, "не застрахована від наслідків ігнорування Бога" і тому вимагає "оновленої і плідної євангелізаційної діяльності», спрямованої на відродження у свідомості людей того, що дає можливість бути вірними учнями і місіонерами Христа. Святіший Отець наголосив на важливості катехизації, поширення релігійної освіти, пробудження у віруючих почуття приналежності до Церкви, щоб вони самі мали бажання ділитися Євангелієм з іншими. "Необхідно забезпечити спокійний і відкритий обмін з іншими християнами, не втрачаючи при цьому своєї самобутності, що може допомогти поліпшити відносити з ними і подолати недовіру і непотрібну конфронтацію", - вказав Папа.
 
У пятницю в Клементійській Залі Апостольського палацу у Ватикані Бенедикт XVI прийняв на аудієнції близько 100 членів найбільшої італійської сільськогосподарської асоціації «Coldiretti». Святіший Отець підкреслив, що "Церква ніколи не була байдужою до якості життя людей, умов їх роботи, а навпаки, завжди відчувала обов'язок піклуватися про людину і ті місця, де вона живе і працює, щоб вони ставали більш людськими". Бенедикт XVI зазначив, що для цього Церква користується допомогою організацій, які черпають своє натхнення з соціального навчання Церкви. Святіший Отець звернув увагу, що у фундаменті сучасної економічної кризи знаходиться криза моральна, і, щоб з неї вийти, в першу чергу необхідно "відкрити заново ті духовні цінності, від яких потім народяться ідеї, проекти і дії".
"Через вашу соціальну діяльність ви свідчите про новизну Євангелії, і тому маєте потребу в постійній опорі у Христі, в молитві, щоб черпати духовну енергію і з новим ентузіазмом реалізовувати вашу діяльність", - зазначив Бенедикт XVI.
 
Цього ж дня спеціальний посол папи Бенедикта XVI глава делегації Святого Престолу кардинал Оділо Педро Шерера виступив на Конференції Організації Об'єднаних Націй зі сталого розвитку.
 
Субота. 23 червня вранці в Залі Болонья Апостольського палацу відбулася нарада, під час якої Папа Бенедикт XVI зустрівся з керівництвом ватиканських установ. Центральною темою наради стало відновлення «спокою і довіри в служінні Римської курії». Під час зустрічі були розглянуті питання ефективного управління діяльністю Курії, сьогодні особливо важливі та нагальні для свідчення духовної і животворящої єдності.
 
Ввечері відбулася також зустріч з п'ятьма кардиналами - Джорджем Пеллом, Марком Уелле, Жан-Луї Тораном, Камілло Руїні і Йозефом Томко. Кардинали поділилися своїми пропозиціями для відновлення бажаної атмосфери спокою і довіри в роботі Римської Курії.
 
 
Неділя. 24 червня своє розважання перед молитвою «Ангел Господній» Бенедикт XVI присвятив особі св. Івана Хрестителя. Папа відзначив його скромність і вміння залишатися в тіні Ісуса з Назарету, істинного Месії, помазаника Божого. Святіший Отець нагадав, що поруч з Пресвятою Дівою Марією, Іван Хреститель є єдиним святим, чиє народження відзначається як літургійне торжество, так як ці дві особистості пов'язані з таємницею Втілення Божого Сина. Чотири Євангелія підкреслюють велике значення особистості Івана Хрестителя як пророка, який закриває Старий Завіт і починає Новий, вказуючи на Ісуса з Назарету як на Месію, помазаника Божого. Насправді, сам Ісус буде говорити про Івана використовуючи ці слова: «Бо це ж той, що про нього написано: Ось перед обличчя Твоє посилаю Свого посланця, який перед Тобою дорогу Твою приготує! Поправді кажу вам: Між народженими від жінок не було більшого над Івана Христителя! Та найменший у Царстві Небеснім той більший від нього! (Від Матея 11:10,11). Папа наголосив, що його місія полягала не лише в проповідуванні Царства Божого і хрещенні, але й «потрібно було, щоб він випередив Ісуса в мученицькій насильницькій смерті. Івану відрубали голову у в'язниці царя Ірода, і таким чином він дав повне свідоцтво про Божого Агнця, якого першим розпізнав і публічно оголосив», - зазначив Святіший Отець. На завершення Папа побажав присутнім, щоб як «Діва Марія допомагала своїй старшій родичці Єлизаветі, і залишалася з нею до кінця її вагітності Іваном, так з її допомогою намагатися слідувати за Ісусом Христом, Сином Божим, якого Хреститель проголошував з великим смиренням і пророчим ентузіазмом.»


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар