ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 1 травня 2012 р.

01.05.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (22.04-29.04)


До вашої уваги головні події з життя УГКЦ, які відбулися протягом тижня, що минув.
 
Рівно за тиждень після Світлого празнику Воскресіння Христового, владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії у Провідну неділю, 22 квітня відвідав храм блаж. свящмч. Климентія Шептицького (м. Львів, вул. Кривоноса). Під час Архиєрейської Божественної Літургії, Архиєрей уділив дияконські свячення доктору богослов’я Василю Рудейку, заступнику Голови Патріаршої Літургійної Комісії.
 
В цю ж неділю  громада УГКЦ північно-італійського міста Мантова відзначила свій 10-ти річний ювілей. З нагоди ювілею на запрошення капелана громади о. Тараса Галавая з душпастирським візитом вірних відвідав Апостольський Візитатор Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович).
 
У вівторок, 24 квітня 2012 р.:
Душпастирі УГКЦ в Італії разом з Преосвященним владикою Діонісієм (Ляховичем), Апостольським Візитатором, та о. Марком Ярославом Семегеном, Пасторальним координатором, розпочали щорічні духовні вправи в Роккапорена біля Кашіa
 
«Сміливість, яка проявлялася в діях Шептицького у темний період історії України, має універсальне значення. Адже, ризикуючи власним життям, а також життям своїх священнослужителів і монахинь, він захистив сотні євреїв під час Голокосту. Він зробив це, знаючи, що з погляду тодішніх людей це було божевіллям», - сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час симпозіуму «Етичні дії в екстремальних умовах», що відбувся в Оттаві (Канада) на базі Інституту імені Митрополита Андрея Шептицького.
 
26 квітня в соборі св. Юрія у Львові в день 26-ої річниці з дня трагедії, Владика Венедикт, єпископ помічник Львівської Архиєпархії і відслужив заупокійну Божественну Літургію за жертв Чорнобильської катастрофи.
 
У реколекційному центрі Сестер Служебниць (http://www.rekoldim.com/) з 26-29 квітня відбулися чергові реколекції для мирян на тему: «Повірити Христові», які були побудовані виключно на євангелії Марка.
 
А також завершився черговий тур навчання у Школі духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії, при монастирі св. Альфонса, Отців Редемтористів (ЧНІ), що у Львові (вул. Замарстинівська, 225). 27-29 квітня учасники Школи слухали лекції про Святі тайни, а саме: «Сенс християнського служіння. Таїнства служіння: Подружжя та Священство», які провадив о.- др. Володимир Ждан.

28 квітня Гімназія Блаженного Климентія Шептицького відзначила 20-ий ювілей свого заснування.  Заклад, заснований з ініціативи бл. п. Патріарха Мирослава-Івана (Любачівського), розпочав свою діяльність 1991-1992 навчальним роком і став першим в історії незалежної України католицьким навчальним закладом. З 2005 року опіка над школою була доручена Салезіянському Згромадженню, яке відоме у світі своєю посвятою молоді та вихованню.
 
Високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Львівський, владика Ігор у неділю Мироносиць, 29 квітня освятив новий престіл храму блаж. Климентія Шептицького (м. Львів, вул.. Кривоноса, 1).
 
А також:
В рамках Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» відзначено два екологічні проекти Української Греко-Католицької Церкви.
План проведення Євхаристійного тижня 1-7 червня 2012 р. Б. на парафіях у контексті підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Руси-України
Християнська молодь має жити радикалізмом, - владика Венедикт Алексійчук
Скеля TV. Пасха
Митрополит Андрей Шептицький та євреї: етично-історичний аналіз
Проповідь Високопреосвященного владики Ігоря в неділю мироносиць
«Світло життя» - християнська телепередача
УГКЦ висловила своє співчуття постраждалим під час терактів у Дніпропетровську
 
Анонси:
6 травня 2012 року наша Церква відзначає День хворого. Пропонуємо Вашій увазі текст Звернення Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Звернення з нагоди відзначення дня хворого в неділю розслабленого
Програма заходів з нагоди Дня хворого 6 травня 2012 року
Українська Греко-Католицька Церква та Комітет із вшанування пам'яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча з великою шаною запрошують Вас взяти участь у Всеукраїнській Прощі  духовенства та мирян УГКЦ, присвяченій пам'яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча, яка відбудеться  за участі Глави Української Греко-Католицької Церкви.


Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар