ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 5 травня 2012 р.

05.05.2012р. Б. / Папа новим послам: держави повинні дбати про те, щоб не збільшувалася нерівність


4 травня Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти нових послів Вірменії, Ірландії, Малайзії, Фіджі і Ефіопії при Святому Престолі . У промові до них Святіший Отець наголосив на необхідності швидкого реагування на виклики, коли планета стала зовсім "маленькою" завдяки засобам комунікації. Понтифік зазначив: "Виявлення великих страждань в усьому світі, матеріальної і духовної бідності та злиднів вимагає нових підходів для справедливих і солідарних рішень, які б відвели загрозу від людини, суспільства і середовища."
 
Папа назвав знакові небезпеки: урбанізацію, збройні  конфлікти, голод і пандемії, збільшення бідності та її нові форми. Святіший Отець наголосив, що через відгородження від соціуму збільшується самотність. "Коли бідність співіснує з величезним багатством, народжується почуття несправедливості - джерело соціальних хвилювань." Папа вважає завданням держави опрацювання законів, які б зупиняли нерівність і давали всім умови гідного життя.
 
Святіший Отець зазначив, що мікрокредитування, рівне партнерство вже показали можливість гармонізувати економічні цілі з соціальними, забезпечувати демократичне керівництво, яке б поважало природу, чому сприяє розвиток ремісництва і сільського господарства на місцях.
 
Понтифік, звертаючись до дипломатів, підкреслив важливість підвищення уваги держав до освіти, історичної, культурної та релігійної спадщини. Зустрівши Бога, люди бачать в іншому брата і будують більш справедливе суспільство, зазначив Папа. На закінчення він запевнив новопризначених послів в особистій підтримці, побажавши плідної роботи на благо таких процесів.

За матеріалами radiovaticana.org

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар