ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 10 січня 2012 р.

10.01.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (1 - 7 січня)

У молитовній призадумі та духовній віднові увійшли у Новий 2012 рік учасники першої Школи духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії, створеної за благословенням  Преосвященного Владики Венедикта. Успішний перебіг християнської зустрічі Нового 2012 року став можливим завдяки  спільній та злагодженій співпраці ректорату Семінарії Святого Духа, Комісії з питань євангелізації та Молодіжної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

1 січня Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир у час подячної літургії Літургії в Архікатедральному Соборі Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську уділив Святу Тайну священства в ступені дияконату бр. Юрію Прилепському.

3 січня в Дрогобичі, в конференц-залі єпархіального управління, відбулась прес-конференція представників мас-медіа владики Ярослава (Приріза) з нагоди його сходження на престол Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

5 січня 2012 року в каплиці Успіння Пресвятої Богородиці (м. Севастополь) відбулася урочиста Свята Літургія, після якої НСОУ «Пласт» передав Вифлеємський вогонь миру вірним Одесько- Кримського екзархату УГКЦ.

6 січня 2012 року на площі Святого Апостола Петра, після молитви «Ангел Господній».Папа Бенедикт ХVІ привітав Східні Церкви, які 7 січня святкуватимуть Христове Різдво.


В управлінні Бучацької єпархії вперше провели унікальну духовну акцію, яка об’єднала людські серця і зробила навіть незнайомих людей братами і сестрами. Це була свят-вечірня трапеза, на яку завітали малозабезпечені, потребуючі та знедолені миряни, а також діти-сироти. У ній взяв участь Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. До трапези також приєднались священики, місіонери, представники християнських молодіжних організацій, отці Василіяни, сестри Пресвятої Родини та сестри Мироносиці, котрі трудяться у єпархії, зокрема у Чорткові.

В Надвечір’я Різдва Христового у більшості церковних спільнотах українців в Італії, яких на сьогоднішній день налічується понад 140, було відслужене Велике Повечір’я. Також в багатьох спільнотах, яким надано місцевою Церквою принагідні приміщення, українські іммігранти, гуртуючись в велику українську церковну родину на чужині, взяли участь у спільній Святій вечері та коляді. Тож у цей день, коли в Італії за новим Григоріанським календарем Католицька церква відзначає Празник Господнього Богоявлення, а Східні Церкви за Юліанським календарем - Надвечір’я Різдва Христового, у різних куточках Апеннін пролунало українською «Бог Предвічний народився!».

6 –27 січня у храмі Воскресіння Христового у Львові (Городоцька 319) буде виставлена копія Чудесно відновленого образу розп’яття Ісуса Христа з Глинян. Копія містить автентичні частини Чудесно відновленого образу, оригінал якого знаходиться в містечку Глиняни, в старовинній Святоуспенській Церкві.

Від 9 до 13 січня 2012 року в жіночому і чоловічому монастирях Згромадження Воплоченого Слова, що в м. Івано–Франківську, проходитимуть духовні вправи для  молоді віком  від 17 років. Щодня  відбуватимуться чотири конференції, особисті молитви-розважання, спільні молитви Утрені, Вечірні та Божественної Літургії.


Також до вашої уваги:

Рік 2011. Найкраще з життя УГКЦ
Християнська символіка нашого Святого Вечора – Надвечір’я Різдва Христового
Владика Венедикт- про особливий трепет і містичність Святого Вечора
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського у Навечір'я Різдва Христового
Різдвяне послання Митрополита Володимира (ВІЙТИШИНА) та Владики Миколая (СІМКАЙЛО)
Різдвяне Послання владики Дмитра Григорака
Привітання владики Василія Івасюка із Різдвяними Святами
Слово Високопреосвященного Митрополита Львівського на празник Різдва Христового
Проповідь владики Діонісія (Ляховича) під час Божественної Літургії на Ватиканському Радіо на Різдво ГНІХ (07/01/2012)
Різдв`яне Послання Апостольських Екзархів Франції, Німеччини, Великобританії та Апостольських Візитаторів в Італії, Іспанії та в Ірландії



Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар