ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 24 березня 2017 р.

24.03.2017р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім читанням Святого Письма (Бт.12,1-3)

Бут.12,1-3:  «Вийди з землі твоєї, з твоєї рідні, і з дому батька твого в край, що його я тобі покажу»

Святе Писання вказує нам на цей фундамент, початок віри Авраама, який повністю віддає себе Богові, залишає звичне життя в пошуку обіцяної землі. Ми знаємо, що довіра Авраама до Бога була виправданою, як й інших людей, які жили вірою, про яких читаємо в Старому і Новому Завітах. Наскільки в нашому житті маємо цю довіру до Бога? 

Іноді нам цілком комфортно жити у звичному середовищі, серед друзів, родичів, знайомих. Тому, коли Бог кличе нас до чогось більшого та іншого, постає питання, чи ми довіряємо Йому настільки, щоб піти за Ним і переконатися, що Його обітниці справдяться.

Що означає іти за Ним? Завжди бути відкритим на Бога, на його дію в нашому житті, на те, що Він хоче нам дати. Потрібно відкрити очі на те, що Бог нам дає, і вуха до того, що Він каже, і щирі серця, щоб це прийняти і вміти подякувати Богові. І хай що це буде, навіть якщо для цього треба від чогось відмовитися, – воно однозначно для нашого спасення й освячення. Тож будьмо відкриті на Божий провід, довіряймо Богові, як довіряв Авраам. 

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:   ДИВЕНСВІТ.КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар