ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 29 жовтня 2016 р.

29.10.2016р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Апостолом та Євангелієм

1Кр.15,58–16,3:  «А щодо збірки на святих, то робіть і ви так, як я був наказав Церквам галатським»

Інколи, коли йдеться про речі матеріальні, про гроші, ми, як християни, до кінця не можемо собі дати ради як до них ставитись. Ніби кажемо, що це матеріальне, земне, про це не потрібно дбати, але бачимо, що ніхто не може без матеріальних речей і грошей обійтися. 

Не в тім річ, щоб щось мати чи не мати, посідати чи ні, важливо вміти цим управляти. Йоан Золотоустий казав, що нема людей бідних чи багатих. Є ті, кому Бог дав багатство і гроші, і ті, котрі потребують цього. Отже, ті, котрим Господь дав, мають добре розприділяти ці багатства для власних потреб і потреб тих, хто потребує. Тому важливо бути свідомим, коли Бог посилає якісь багатства, гроші, достаток, що це не лише дає для нас. Це власність Господа, яку він тимчасово поручив нам. А коли ми вміємо більше віддавати, то Бог може ще більше дати, що б ми роздавали іншим. У житті кожний із нас мав такий досвід не раз, коли ми дали, допомогли, може, з останнього, то Бог повертає нам вдесятеро. Тож прикладаймо всі зусилля тим багатством, яке Бог нам тимчасово дав, ділитися з іншими людьми.

* * *
Лк.5,17-26:  «Бачачи їхню віру, Ісус мовив: “Чоловіче, прощаються тобі твої гріхи!"»

Бачимо в Євангелії, що тисячі людей ходили за Ісусом Христом, проте лише деякі зцілювалися. Зцілювалися ті, хто довіряв Богові, хто покладався на Нього цілковито. Саме віра цих людей дозволяла їм отримувати від Господа благодать. 

Євангеліє не розповідає, чи розслаблений вірив, чи не вірив, навіть чи бажав, чи не бажав оздоровитися, а вказує, що його принесли, мабуть, його друзі. Саме через їхню віру Господь прощає йому гріхи й оздоровлює його. 

Нам дуже важливо пам’ятати, що через нашу віру, нашу молитву за когось Бог може творити чудеса щодо інших. Тому наша віра має силу творити чудеса не лише для себе, а й для інших осіб. 

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:    ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

Немає коментарів:

Дописати коментар