ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середа, 27 січня 2016 р.

27.01.2016р. Б. / Глава УГКЦ: Перешкоди голошення Божого Слова у світі постають через розділення християн

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав виголосив слово у київському римо-католицькому храмі в рамках Екуменічного тижня за єдність християн.

Предстоятель відзначив, що в Євангельському читанні  прозвучало одне запитання: якщо сіль звітріє, чим її солоною зробити?..

«Сьогодні у цій спільній Молитві просимо єдності між християнами, – наголосив Глава Церкви, – єдності якої бракує. На Тайній вечері у своїй архієрейській молитві Ісус Христос Небесному Отцеві сказав такі слова: Отче не за світ молю, а за тих, яких ти дав мені. Щоб вони було одно, як Я в Тобі, а Ти в Мені, щоб світ повірив, що Ти Мене послав».

«Сіль вітріє…, – каже він, – сила християнського свідоцтва славна. Такі перешкоди, як проголошення Божого Слова у світі, постають саме через те, що християни - розділені».

Духовний лідер греко-католиків переконує, аби сила християнського свідоцтва, аби ця звітріла сіль знову віднайшла свою солоність, ми потребуємо Божого милосердя.

Потім Глава Церкви прочитав древню молитву, яка походить з перших віків християнства і сьогодні нею молиться весь християнський схід, зокрема Візантійської традиції на третьому Часі кожного дня, спогадуючи зіслання Духа Святого.

Предстоятель прочитав молитву старослов’янською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар