ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 26 січня 2015 р.

26.01.2015р. Б. / Короткі поради розумним батькам

батьки і діти
Хочемо ми цього чи ні, але наші діти виростають. Їм стає тісно у створеному нами світі. І якщо ми хочемо залишитися з ними у вічній душевній спорідненості, то повинні їх вчасно зрозуміти й відпустити. Хоч би як парадоксально це звучало.
 
Порада психолога:
1. Зростайте разом зі своїми дітьми. Ви маєте знати їхні смаки, інтереси, манеру спілкування, те, що, на їхню думку, добре, що погане. Це особливо цінують діти підліткового віку і старші. З вами завжди підуть на контакт, якщо розумітимуть, що ви «в темі». 

2. Навіть якщо ви в душі консервативні — переглядайте час від часу свої переконання. Вашим дітям доведеться жити в інший час. Там будуть дещо інакші закони і порядки, й ваші діти будуть змушені адаптуватися до них. А ваша негнучкість віддалить дітей від вас. Вони не вибирали часу для свого народження і не зможуть змінити своїх батьків. І тоді далі вони підуть без вас. 

3. Діти виросли, і ви маєте вільний час. Не висіть постійно на телефоні, безперестанку з’ясовуючи стосунки зі своїм чадом. Займіться собою! Саме час спокійно підлікувати якісь болячки, згадати і здійснити нереалізовані плани (наприклад, піти перевчитися і змінити фах, записатися у школу бальних танців, у хорову капелу, організувати маленький духовий оркестр, навчитися шиття і рукоділля, піти вивчати іспанську чи англійську — та що завгодно!). 

Повірте, це тільки підвищить ваш статус в очах дітей. Завжди цікаво з тим, кому не нудно з самим собою. 

4. Зробіть гармонійним своє особисте життя. Якщо ви в шлюбі — саме час оновити ваші стосунки. Обдаровуйте чоловіка (жінку) більшою увагою. Старайтеся робити одне одному маленькі подарунки, знаки уваги. Згадайте, як у молодості ви були зосереджені одне на одному, і поверніть цей час! А якщо ви самотні, то настала пора знайти друга чи подругу. Йдеться не про штамп у паспорті. Йдеться про те, щоб вашій душі було затишно. Тоді вона не захоче ні з ким воювати. Із власними дітьми включно. 

Ольга Хмелевська

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар