ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 18 грудня 2014 р.

18.12.2014р. Б. / Вільнюський архиєпископ боїться російського вторгнення

Гінтарас Грушас
Вільнюський архиєпископ Гінтарас Грушас побоюється російського вторгнення в Литву і закликає західних католиків більше цікавитися долею балтійських країн.
 
В інтерв'ю агентству CNS він сказав, що Литва знаходиться на лінії фронту. І хоч вона відчуває підтримку НАТО, але розуміє, що лінія фронту може переміститися, якщо міжнародному співтовариству не вистачить рішучості. 

Вже рік Литва терпить через російські санкції та пропагандистську кампанію. Балтійські країни відносно невеликі, і на них легше тиснути, ніж на Україні. За час правління Путіна в російському суспільстві ожили імперіалістичні амбіції, вважає архиєпископ. Росіяни вважають, що мають право на всі землі, якими коли-небудь володіли. Литовці дуже довго перебували під російською окупацією, тому добре знають їх ментальність. Вони знають, що на російські пориви потрібно реагувати твердо, лояльність сприймається ними як слабкість, підкреслив ієрарх. 

Архиєпископ закликав не забувати про минуле і не сприймати мир як щось, що досягнуто раз і назавжди. 

За матеріалами: katolik.ru 

Джерело:    КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар