ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 23 жовтня 2014 р.

23.10.2014р. Б. / Патріарх Філарет: РПЦ намагається посварити УПЦ КП із УГКЦ

Патріарх Філарет: РПЦ намагається посварити УПЦ КП із УГКЦ Російська Православна Церква прагне посварити Українську Греко-Католицьку Церкву і Українську Православну Церкву Київського патрірахату, аби полегшити справу підкорення нашої держави.

 Про це заявив журналістам Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет після Літургії з нагоди дня інтронізації.

"Все іде від Москви. Москва хоче посварити Українську Церкву Київського Патріархату і Українську Греко-Католицьку Церкву, щоб у нас не було миру і злагоди, і ми воювали між собою", - сказав Філарет.

За його словами, РПЦ створює напруженість у церковному середовищі і прагне роз'єднати українські Церкви, щоб легше було підкорити Україну.

"Ми за єднання України, а вони (РПЦ - Ред.) за роз'єднання, тому натравлюють Українську Греко-Католицьку Церкву на Київський патріархат. Я думаю, що греко-католики - люди розумні і побачають, куди і хто їх натравляє. Але ми на це не спокушаємося", - зазначив предстоятель УПЦ КП.

Відповідаючи на запитання журналістів, Філарет наголосив, що його ставленння до УГКЦ після слів Блаженнішого Святослава про визнання "Української" Православної Церкви Московського патріархату єдиною канонічною Православною Церквою в Україні, не змінилося, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Укрінформ.

"Добре ставлення, тому що ми разом з Греко-Католицькою Церквою відстоюємо інтереси Української держави і захищаємо. Ми разом були з Греко-Католицькою Церквою і будемо надалі, бо Україна - це наша Батьківщина, це - наша держава, і всі Церкви України, не тільки Київський партіархат і Греко-Католицька Церква, повинні захищати інтерси Української держави", - наголосив Філарет.

Як повідомляв Християнський портал КІРІОС, у коментарі в ефірі SiriusXM The Catholic Channel Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зазначив, що ні для кого не є секретом, що єдиною канонічною Православною Церквою в Україні, тобто такою, яка перебуває в повноті сопричастя зі світовим Православ'ям, є "Українська" Православна Церква в єдності з Московським патріархатом. УГКЦ як Східна Католицька Церква вболіває з приводу поділів в українському православ'ї, але поважає канони та внутрішній порядок православної сторони і ніколи не намагалася втручатися у внутрішні справи Православної Церкви чи дискутувати про її канонічність.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет після Літургії з нагоди дня інтронізації заявив журналістам також, що Синод Української православної церкви Київського патріархату ухвалив рішення відмовляти у причасті тим, хто бере і дає хабарі, оскільки ці люди порушують Божі Заповіді. "Поки Україна не подолає корупцію, ми не будемо заможною і могутньою демократичною державою. Тому проти цього ворога ми учора на Синоді прийняли постанову: всіх, хто так чи інакше бере участь у корупції, тобто той, хто дає, і той, хто бере хабарі, відлучати від Святого Причастя, тобто він не має права причащатися Святих Христових Таїн у церкві, тому що він корупціонер і порушує Заповідь Божу", - сказав Філарет. 

Джерело:    КІРІОС

1 коментар:

  1. Шановні читачі, я щиро перепрошую, але лапки "" в тексті належать мені, бо сумління кричить криком проти ЦИНІЧНОЇ БРЕХНІ, що криється у словах "Українська" і... "Православна", щодо імені Російської Православно-шаманської Церкви в Україні Московського Патріархату чи Каганату, бо що ж у ній є УКРАЇНСЬКОГО і ПРАВОСЛАВНОГО, крім назви і зовнішніх атрибутів??

    сл.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити