ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 25 вересня 2014 р.

25.09.2014р. Б. / Дослідження: одружені і віруючі живуть довше

Дослідження: одружені і віруючі живуть довшеУсе більше й більше досліджень підтверджують, що ті, хто вірять у Бога і перебувають у  шлюбі - більш здорові, фізично і психічно, щасливіші і живуть довше. "Пари з вищим рівнем релігійності, як правило, мають більше сімейне щастя, більше вірності і стабільності, з меншою ймовірністю насильства в сім'ї", свідчать факти досліджень Фонду спадщини вашингтонського аналітичного центру.

Релігійна віра і практика, також пов'язані з нижчими показниками розлучень, більш низьких рівнях підліткової сексуальної активності, меншим зловживання алкоголем і наркотиками, більш низьким рівнем багатьох інфекційних захворювань, меншою кількістю молодіжної злочинності і менш тяжких злочинів, йдеться в повідомленні Фонду.

"Шлюб і релігія впливають на різні аспекти життя, в тому числі на стан фізичного здоров'я і довголіття, психічного здоров'я, щастя, економічного добробуту та виховання дітей", пише соціолог Лінда Уейт і економіст Евелін  Лерер в статті, опублікованій у Національному інституті здоров'я.

"Ми вважаємо, що і шлюб, і релігійність як правило, мають далекосяжні позитивні наслідки; що вони впливають на подібні домени життя; і що існують важливі паралелі, через які кожен досягає цих результатів", - додали вони.

Релігійні установи допомогають сім'ям впоратися зі своїми проблемами, – пише Рендалл Вудард, ад'юнкт-професор богослов'я та релігії в університеті святого Льва у Флориді..

"Церкви надають величезні групи підтримки, які можуть забезпечити духовну, фінансову та психологічну допомогу", сказав він. "Бути в оточенні людей, які поділяють більшість тих же ідеалів - може допомогти зміцнити тих, хто може зневірився в своїх можливостях. Ще один спосіб, у який церкви можуть допомогти сімейному здоров'ю - надавши психологічну підтримку коли люди прийдуть до церкви з такими проблемами, як депресія або інші питання".

Ольга Бойко для Християнського порталу КІРІОС, за матеріалами СatholicSun.

Джерело:    КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар