ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 30 липня 2014 р.

30.07.2014р. Б. / УГКЦ відзначає 149 років з дня народження митрополита Андрея Шептицького

29 липня, УГКЦ відзначає 149 років з дня народження митрополита Андрея ШептицькогоВчора, 29 липня, Українська Греко-Католицька церква відзначала 149 років з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Отож, від учора і до 1 листопада 2015 року УГКЦ, її вірні, Україна загалом будуть вшановувати праведного Митрополита.

Процес беатифікації Андрея Шептицького розпочався ще 1958 року, за радянських атеїстичних часів, коли УГКЦ в Україні була забороненою. Вже за часів незалежності греко-католики сподівалися на беатифікацію Митрополита, та цього не сталося. Українцям порадили збирати свідчення людей, які зцілилися за допомогою Митрополита.

Втім, у Церкві кажуть, не зарахували Андрея Шептицького до Блаженних не через недостатність свідчень, а тому, що він був українцем.

«Андрей Шептицький – це ієрарх Української Греко-Католицької церкви. І коли би він був проголошений Блаженним – це була б дуже велика репутація для нашої Церкви і для всієї України. Тобто, ми виходимо на дуже високий рівень. Очевидно, є неприхильні цьому кола», – розповідає сестра чину св. Василія Великого Володимира Максимів.

До слова, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, український парламент проголосував за відзначення на державному рівні протягом 2015 року 150-річного ювілею з дня народження Митрополита Андрея Шептицького.



Джерело:    КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар